مسعود ساور در نشست هماندیشی اجرای آزمایشی طرح ساماندهی داوطلبان بهزیستی خوزستان که شنبه (۳ خرداد) در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: سازمان بهزیستی همواره از خدمات داوطلبانه بهرهمند بوده است اما ساماندهی این خدمات بسیار مهم است.
وی افزود: ظرفیتهای قابل توجهی داریم که به اندازه کافی در کنار هم قرار نگرفتهاند؛ موسسههای خیریه، مراکز مثبت زندگی و مراکز نگهداری، ظرفیتهایی هستند که باید نقطه اتصالی بین این مجموعهها ایجاد شود.
رئیس اداره مردمیسازی و امور داوطلبان بهزیستی کشور گفت: ظرفیتسازی اجتماعی در سازمان بهزیستی مغفول مانده بود اما اکنون به این نتیجه رسیدهایم که باید به این سمت برویم. تا زمانی که نتوانیم یک کلونی از ظرفیتها ایجاد کنیم نمیتوانیم گرهها را باز کنیم.
ساور بیان کرد: در بخش داوطلبان هم چالش حقوقی و قضایی داشتیم؛ در دهه ۸۰، ۳۰۰ داوطلب در بهزیستی تهران فعالیت میکردند که وارد مراحل قضایی شدند و به سازمان خسارت وارد شد بنابراین خدمات داوطلبانه باید از طریق ظرفیتسازی ساماندهی شود.
وی افزود: در حوزه خدمات اجتماعی، تنها مددکار میتواند نیاز جامعه هدف را احصا کند اما به این ظرفیت بسیار بیبدیل، توجه نشده است؛ تا زمانی که نیازهای جامعه هدف احصا و طبقهبندی نشوند، نمیتوانیم در این زمینه برنامهریزی کنیم.
رئیس اداره مردمیسازی و امور داوطلبان سازمان بهزیستی کشور گفت: نحوه شناسایی داوطلب، چگونگی اتصال داوطلب به خدمت گیرنده و ثبت خدمت، سه محوری هستند که باید در این زمینه کار شود.
انجام ۸۰ درصد فعالیتهای بهزیستی با کمک مردم
در ادامه مهران کریمیان مدیرکل بهزیستی خوزستان هم اظهار کرد: در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد فعالیتهای بهزیستی با کمک مردم و موسسهها انجام میشود.
وی افزود: از زمان تاسیس بهزیستی، موضوع مشارکتهای مردمی در قانون تشکیل این سازمان مطرح شده و در این زمینه جلب مشارکت نقدی، غیرنقدی و خدماتی مطرح است.
مدیرکل بهزیستی خوزستان گفت: کمکهای خدماتی از طریق داوطلبان در حوزههای مختلف اعم از اشتغال، پزشکی و فنی انجام میشود. در حال حاضر در خوزستان پزشکان و پیراپزشکان داوطلبی داریم که به جامعه هدف خدمات ارائه میدهند و امیدواریم از این ظرفیت بیشتر استفاده شود.
انتهای پیام
نظرات