لیلی خادمی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: در صورتی که زوجی قصد بارداری داشته باشد، بهویژه اگر نگرانیهایی مانند ازدواج فامیلی، سابقه بیماریهای خاص در خانواده یا فرزند با مشکل ژنتیکی وجود داشته باشد، مراجعه به متخصص زنان ضروری است. در این موارد، با همکاری متخصص ژنتیک، آزمایشهایی برای زوجین تجویز میشود تا میزان خطر ارزیابی شود.
وی افزود: در بسیاری از مواقع، نتیجه این بررسیها نشان میدهد که میزان خطر تفاوتی با جمعیت عادی ندارد و زوج میتوانند بدون نگرانی اقدام به بارداری کنند. همچنین در دوران بارداری، با استفاده از غربالگریها، سلفی DNA، سونوگرافی آنومالیاسکن و سایر روشهای تشخیصی میتوان از سلامت جنین اطمینان حاصل کرد.
خادمی تصریح کرد: اگر در طول بارداری مشکلی در سلامت جنین تشخیص داده شود، با هماهنگی پزشکی قانونی و بر اساس قوانین کشور، در صورت لزوم امکان مداخله پزشکی وجود دارد.
او با اشاره به نگرانی برخی از زنان در ابتدای بارداری درباره مصرف ناخواسته برخی داروها مانند دیکلوفناک، گفت: بسیاری از این نگرانیها بیمورد است و معمولاً در هفتههای اول بارداری آسیبی به جنین نمیرسد. بنابراین مادران نباید بدون مشورت پزشکی تصمیم به سقط بگیرند.
این متخصص زنان و زایمان با اشاره به نگرانی رایج زنان درباره تغییرات ظاهری بدن در دوران بارداری اشاره کرد، گفت: افزایش وزن در دوران بارداری، در محدوده نرمال ۵ تا ۱۸ کیلوگرم است که بخشی از آن مربوط به جنین، مایع آمنیوتیک و جفت است و بلافاصله پس از زایمان کاهش مییابد. باقی وزن نیز طی یک سال اول با تغذیه مناسب و شیردهی بهطور طبیعی کم میشود.
وی با بیان اینکه اندام زنان پس از بارداری قابل بازگشت است، اضافه کرد: با تغذیه سالم و ورزش مناسب، بسیاری از مادران به تناسب اندام قبل از بارداری خود بازمیگردند. تنها موردی که ممکن است بهسختی بهبود یابد ترکهای پوستی است.
خادمی خاطرنشان کرد: آگاهی، آرامش و اعتماد به روند علمی بارداری میتواند بسیاری از نگرانیهای مادران را کاهش دهد و تجربهای ایمن و سالم از دوران بارداری و زایمان برای آنها رقم بزند.
انتهای پیام
نظرات