• شنبه / ۳ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۲:۱۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404030301128
  • خبرنگار : 90057

نهادهای اسلامی بریتانیا خطاب به نخست وزیر: دست از حمایت اسرائیل بردارید

نهادهای اسلامی بریتانیا خطاب به نخست وزیر: دست از حمایت اسرائیل بردارید

بزرگترین مساجد و سازمان‌های اسلامی بریتانیا در نامه‌ای سرگشاده‌ به نخست وزیر «کر استارمر» هشدار داده‌اند که انفعال دولت بریتانیا باعث ادامه جنایات در غزه شده است.

به گزارش ایسنا،‌ آنها همچنین امتناع دولت از اتخاذ «موضع منسجم، محکم و اصولی در پاسخ به سیاست‌هایی که مجازات جمعی و احتمالاً جنایات جنگی را با پاکسازی قومی جمعیت غیرنظامی در غزه تشکیل داده‌اند» محکوم کردند. 

این نامه که توسط ۴۴ نهاد برجسته - از جمله مسجد شرق لندن، مسجد مرکزی بیرمنگام، مسجد فینزبوری پارک و مرکز فرهنگی اسلامی در پارک ریجنتز - امضا شده است، «ناکامی اخلاقی غیرقابل توجیه» دولت بریتانیا در جلوگیری از قحطی و رنج گسترده غیرنظامیان در غزه را محکوم می‌کند. 

در این نامه آمده است: «بیش از 18 ماه است که شاهد صحنه‌های دلخراش رنج و ویرانی غیرقابل تحمل انسانی در غزه هستیم. کاملاً واضح است که برخلاف قوانین بین‌المللی بشردوستانه، اسرائیل از گرسنگی به عنوان سلاح جنگی علیه جمعیت غیرنظامی بی‌دفاع استفاده می‌کند.» 

امضاکنندگان که شامل بسیاری از برجسته‌ترین مساجد و نهادهای علمی بریتانیا هستند، از نخست وزیر خواستند که چهار اقدام خاص را اتخاذ کند: آتش‌بس فوری و آزادی اسرا؛ پایان محاصره غزه؛ به رسمیت شناختن رسمی دولت فلسطین و توقف فروش هرگونه سلاح به اسرائیل. آنها هشدار داده‌اند که بریتانیا با ادامه حمایت مادی از اسرائیل در حالی که از پاسخگویی خودداری می‌کند، تعهد خود به قوانین بین‌المللی و حقوق بشر را تضعیف می‌کند. 

این نهادها تأکید کرده‌اند: «عدم مداخله دیپلماتیک یا بشردوستانه معنادار و ادامه حمایت مادی از اسرائیل، تعهد اعلام شده بریتانیا به قوانین بین‌المللی، عدالت و حمایت از حقوق بشر را تضعیف می‌کند.» 

در این نامه تأکید شده است که راه‌حل دو دولتی باید مبتنی بر عدالت باشد، نه مصلحت سیاسی. در این نامه آمده است: «ما باید به یک فرآیند صلح مبتنی بر عدالت، برابری و قوانین بین‌المللی متعهد شویم.» 

این گروه خواستار به رسمیت شناختن کشور فلسطین مطابق با اجماع بین‌المللی و قطعنامه‌های سازمان ملل است. این نهادها همچنین پیامدهای مرگبار استفاده اسرائیل از گرسنگی علیه دو میلیون فلسطینی غزه را برجسته می‌کنند: «هزاران کودک و نوزاد دچار سوءتغذیه و لاغری اکنون با احتمال مرگ‌های غیرانسانی، دردناک و قابل پیشگیری روبرو هستند.» 

این نامه با تأکید بر اینکه قوانین بین‌المللی باید به صورت جهانی و نه گزینشی اعمال شوند، نسبت به سابقه خطرناک یک استاندارد دوگانه قانونی مبتنی بر قومیت یا مذهب هشدار می‌دهد. آنها تأکید می‌کنند: «حقوق بشر، عدم تبعیض و ضد نژادپرستی باید جهانی باشند.» 

این بیانیه مشترک نشان‌دهنده فشار فزاینده بر دولت بریتانیا از سوی جامعه مدنی و جوامع مذهبی برای پایان دادن به حمایت از آنچه کارشناسان حقوق بشر و محققان نسل‌کشی به طور فزاینده‌ای آن را به عنوان کمپین پاکسازی قومی اسرائیل در غزه توصیف می‌کنند، است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha