سیدجواد حسینی شنبه سوم خرداد در جلسه شورای سالمندی آذربایجان غربی که در سالن جلسات استانداری برگزار شد، با اشاره به رشد سریع جمعیت سالمندان در کشور، اظهارکرد: ایران در میان پنج کشور دارای بالاترین سرعت رشد سالمندی قرار دارد و این موضوع زنگ خطری برای آینده جمعیتی کشور است.
وی با اشاره به اینکه آذربایجانغربی طبق آمار سال ۹۵ با دارا بودن ۶۶ هزار سالمند، بیستمین استان سالمند کشور به شمار میرود، افزود: متأسفانه کشور ما فاقد زیرساختها و برنامههای لازم برای مواجهه با موج سالمندی است و این مسئله یکی از بحرانهای جدی کشور محسوب میشود.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به چشمانداز جمعیتی کشور گفت: پیشبینی میشود تا سال ۱۴۳۰ ایران در فهرست کشورهای با سالمندی شدید قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه سالمندی در ایران پدیدهای چندبعدی و چندوجهی است، اضافه کرد: ۶۰ درصد سالمندان کشور را زنان تشکیل میدهند و ۵۴ درصد از جمعیت سالمندی نیز بیسواد هستند.
حسینی با اشاره به چهار سناریوی جهانی سالمندی شامل سالمندی سعادتمند، سپیدهدم سالمندی، تاریکروشن سالمندی و سالمندی مخاطرهآمیز، افزود: متأسفانه وضعیت کشور ما در سناریوی چهارم، یعنی سالمندی مخاطرهآمیز قرار دارد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه به راهکارهای مقابله با چالش سالمندی اشاره کرد و گفت: فرهنگسازی، آموزش خودمراقبتی، تربیت نیروی انسانی متخصص، گسترش بیمههای مراقبتی، توسعه زیرساختهای بهداشتی، افزایش سن بازنشستگی و توسعه گردشگری سالمندی از جمله راهکارهای پیشنهادی برای مدیریت بهتر این پدیده است.
وی همچنین از اجرای سه اقدام ویژه در حوزه سالمندی خبر داد و افزود: توسعه شهرهای دوستدار سالمند از جمله این اقدامات است و تاکنون ۱۶ شهر در کشور بعنوان شهر دوستدار سالمند شناخته شدهاند؛ شهرهایی که از نظر خدمات و زیرساخت برای حضور فعال و راحت سالمندان مناسبسازی شدهاند.
وی ادامه داد: مجوز ساخت دهکده رفاه سالمندی در کشور صادر شده است و پیشنهاد میشود در ارومیه هم با فراهم کردن شرایط این طرح اجرا شود.
انتهای پیام
نظرات