• یکشنبه / ۴ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۳:۴۸
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1404030402081
  • منبع : وزارت علوم و تحقیقات

پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می‌کند

نقد و بررسی کتاب، در قالب ۳۰ حلقه مطالعاتی

نقد و بررسی کتاب، در قالب ۳۰ حلقه مطالعاتی

پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی وزارت علوم به منظور فراهم‌سازی فرصتی برای تبادل نظر استادان و پژوهشگران پیرامون مسائل و موضوع‌های مختلف ازجمله مسائل فرهنگی، تاریخی، اجتماعی و سیاسی، اقدام به برگزاری نشست‌های نقد و بررسی کتاب، در قالب ۳۰ حلقه مطالعاتی در خردادماه ۱۴۰۴ کرده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، این سلسله‌ از حلقه‌های مطالعاتی، حوزه‌های متنوعی هم‌چون ایران‌شناسی؛ فرهنگ و هویت ایرانی؛ تمدن اسلامی؛ تمدن‌پژوهی انتقادی؛ ترجمه قرآن؛ تفسیر و معناشناسی قرآن؛ مطالعات سیاسی قرآن کریم؛ مطالعات فلسفه سیاسی غرب؛ جهان ایرانی و جهان فارسی‌زبان؛ دانشنامه‌نویسی نظری؛ نقد و بررسی دانشنامه‌ها؛ تاریخ اجتماعی؛ مطالعات راهبردی سیاست و امنیت؛ حکمت؛ جامعه ایرانی و غرب؛ دولت، بازار و اقتصاد؛ بازخوانی آثار روان‌شناسان متقدم ایرانی؛ زبان و ادبیات فارسی؛ نقد ادبی؛ مطالعات فرهنگی؛ زبان‌شناسی؛ مطالعات اندیشه سیاسی در ایران معاصر؛ مثنوی‌پژوهی؛ سیری در جهان‌نگری علامه طباطبایی؛ دین و جامعه؛ مطالعات میان‌فرهنگی معاصر؛ مطالعات کودکی و مسائل بنیادی؛ تاریخ فرهنگی ایران؛ مسئله روش در علوم اجتماعی؛ علوم شناختی و علوم انسانی؛ فلسفه ارتباطات؛ و هوش مصنوعی را شامل می‌شوند. 

در این حلقه‌ها آثار و کتاب‌های متعددی همچون گسست تاریخی و شرق‌شناسی؛ مثنوی معنوی؛ خدا و انسان در قرآن؛ ایرانیان و رؤیای قرآن پارسی؛ افسون‌زدگی جدید؛ ناخودآگاه سیاسی؛ فلسفه در کلاس درس؛ ذهن، درآمدی بر علوم شناختی؛ تاریخ اجتماعی، مسائل، راهبردها و روش‌ها؛ علوم انسانی با رویکرد میان‌فرهنگی؛ فروغ حکمت؛ قدرت بازار، دولت و اقتصاد؛ سیاست نوشتار و... با هدف گسترش دانش و ارتقاء سطح تفکر انتقادی در فضایی پویا مورد مطالعه و نقد قرار خواهند گرفت. 

همچنین در این حلقه‌ها، علاوه‌ بر بحث و بررسی کتاب‌ها، امکان حضور مهمانان ویژه، استادان و متخصصان حوزه‌های مختلف نیز پیش‌بینی شده است. 

حضور در این حلقه‌های مطالعاتی برای عموم علاقه‌مندان آزاد است و امکان شرکت در آن برای مخاطبان و علاقه‌مندان به‌صورت حضوری یا برخط نیز فراهم شده است تا ضمن تبادل نظر، دیدگاه‌های مختلف را مورد بررسی قرار دهند.

جلسه نخست این حلقه‌ها از بهمن‌ماه سال ۱۴۰۳ آغاز شد و برگزاری این حلقه‌ها به‌صورت منظم ادامه دارد. 

علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر دربارۀ این حلقه‌های مطالعاتی می‌توانند به وبگاه پژوهشگاه به نشانی www.ihcs.ac.ir مراجعه کنند. 

عنوان و موضوع نشست‌های خردادماه ۱۴۰۴ به همراه زمان و مکان برگزاری آنها در جدول زیر نیز قابل مشاهده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha