• دوشنبه / ۵ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۲:۳۴
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1404030502772
  • خبرنگار : 71415

آسوشیتدپرس: بعد از اروپا، واشنگتن تعهدات نظامی به متحدان آفریقایی را نیز کاهش می‌دهد

آسوشیتدپرس: بعد از اروپا، واشنگتن تعهدات نظامی به متحدان آفریقایی را نیز کاهش می‌دهد

در پی فشارهای دولت دونالد ترامپ به متحدان اروپایی بر سر افزایش هزینه‌ها و تعهدات نظامی، حالا نوبت به متحدان واشنگتن در آفریقا رسیده که هدف فشارهای مشابه از بابت تقویت ارتش‌ها و تعهدات نظامی قرار بگیرند.

به گزارش ایسنا،‌ خبرگزاری آمریکایی گزارش داد ارتش ایالات متحده دیگر مثل سابق تنها از متحدان آفریقایی درخواست «حکمرانی خوب و مقابله با علل اساسی شورش‌ها» را نداشته و به جای آن این پیام را به این متحدان منتقل می‌کند که آنها آمادگی بیشتری برای برعهده گرفتن مسئولیت‌های نظامی پیدا کنند.

به نوشته آسوشیتدپرس، این تغییر رویکرد واشنگتن در قبال متحدان آفریقایی در جریان بزرگترین رزمایش مشترک ارتش آمریکا با این متحدان موسوم به «شیر آفریقایی» که روز جمعه در مراکش خاتمه یافت کاملا روشن بود.

 ژنرال «مایکل لانگلی»، فرمانده ارشد ارتش ایالات متحده برای حوزه آفریقا در مصاحبه با این خبرگزاری گفت: «ما باید بتوانیم متحدان خودمان را به سطح اجرای عملیات‌های مستقل برسانیم. باید آنها نیز بار مسئولیت‌ها را بر عهده بگیرند.»

در جریان رزمایش مذکور سربازان ارتش‌های شرکت کننده متعلق به بیش از ۴۰ کشور به تمرین مقابله با تهدیدات در هوا، زمین و دریا پرداخته و مانورهای پهپادی، مانور نبرد در محیط‌های بسته و پرتاب موشک‌های هدایت شده با ماهواره در صحرا را اجرا کردند.

هر چند که این بار نیز مانورهای این رزمایش مشابه با نسخه‌های قبلی سری رزمایش‌های ۲۱ ساله «شیر آفریقایی» بودند اما حالا ایالات متحده که تحت ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» قرار دارد با ادبیاتی متفاوت با ادبیات سالهای گذشته متحدان آفریقایی خود را مخاطب قرار داده است.

آسوشیتدپرس نوشت: «زمانی پیام‌های امنیتی ایالات متحده مبتنی بر همکاری‌های در هم تنیده در حوزه‌های دفاعی، دیپلماسی و توسعه بودند اما حالا جای آنها را درخواست‌ها برای کمک به متحدان به منظور ظرفیت‌سازی و مدیریت مستقل امنیتشان، پیامی که به گفته لانگلی اولویت وزارت دفاع دولت ترامپ است، گرفته است.»

لانگلی با اشاره به پشتیبانی‌های ایالات متحده از سودان گفت: «ما حالا اولویت‌هایمان در زمینه محافظت از سرزمین را تعیین کرده‌ایم و به دنبال این هستیم کشورهای دیگر نیز در برخی‌ از حوزه‌های بی‌ثبات جهان ایفای نقش کنند.»

به نوشته این خبرگزاری آمریکایی، «ارتش آمریکا اقداماتی با هدف ایجاد یک نیروی کارآمدتر و مرگبارتر اتخاذ کرده و به طور بالقوه تعداد مناصب رهبری نظامی در جاهایی همچون آفریقا، جایی که رقبای آمریکا در آنجا به عمیق‌تر کردن نفوذ خود ادامه می‌دهند، را کاهش داده است.»

آسوشیتدپرس اشاره می‌کند که اصلی‌ترین رقبای ایالات متحده یعنی روسیه و چین، در حال گسترش همکاری‌ها و فعالیت‌های نظامی و مانورهایشان و تثبت جایگاه خود به عنوان یک متحد امنیتی ارجح در سراسر شمال، غرب و مرکز آفریقا هستند.

لانگلی در مصاحبه‌ای در یک سال قبل، زمانی هنوز ترامپ مجددا رئیس جمهور ایالات متحده نشده بود روی مواضع سابق ارتش ایالات متحده یعنی «رویکرد به کارگیری کل دولت برای مقابله با شبه‌نظامیان» در آفریقا تاکید کرده بود.

آسوشیتدپرس نوشت: «حتی با وجود شکست‌ها، او از این رویکرد ایالات متحده دفاع کرده و گفته بود تنها نیروی نظامی نمی‌تواند در کشورهای ضعیف ثبات برقرار کرده و از منافع ایالات متحده در برابر خطر سرایت خشونت‌ها محافظت کند. لانگلی سال گذشته گفت: من همواره گفته‌ام که فرماندهی آفریکام [فرماندهی حوزه آفریقا در ارتش آمریکا] فقط یک سازمان نظامی نیست. او همچنین گفته بود حکمرانی خوب راه حل پایدار تهدیدات چند لایه مختلف، اعم از گسترش بیابان‌، کاهش محصولات زراعی در نتیجه تغییرات زیست محیطی و یا سازمان‌های افراطگر خشونت ‌طلب است. اما حالا این رویکرد به کارگیری کل دولت دیگر جایگاه سابق را در بطن ادبیات ایالات متحده ندارد.»

به نوشته این خبرگزاری آمریکایی رویکرد جدید ایالات متحده در کاستن از تعهدات امنیتی خود به آفریقا بعد از اروپا، در حالی حادث می‌شود که فعالیت‌های گروه‌های شبه نظامی در آفریقا رو به گسترش بوده و بسیاری از ارتش‌های کشورهای آفریقایی تجهیزات کافی و مناسب ندارند.

یک مقام نظامی بلندپایه آمریکایی اوایل ماه جاری میلادی گفته بود: «ما شاهد هستیم آفریقا به کانون فعالیت القاعده و داعش تبدیل شده است. هر ۲ گروه شاخه‌های منطقه‌ای رو به رشدی در آنجا دارند و داعش ساختارهای فرماندهی و کنترل خود را به آفریقا منتقل کرده است.»

آسوشتیدپرس گزارش داد: «آفریقا به ندرت در رده‌های بالای فهرست اولویت‌های پنتاگون قرار گرفته اما ایالات متحده همچنان صدها میلیون دلار را صرف کمک‌های امنیتی مربوط به این قاره کرده و حدود ۶۵۰۰ پرسنل فرماندهی آفریقای ارتش آمریکا در این قاره مستقر هستند. به گفته لانگلی، در برخی از کشورهای این قاره، آمریکا شاهد رقابت مستقیم روسیه و چین با خودش بوده و در برخی جاهای دیگر آن نیز هنوز باید اقدام مستقیم علیه شاخه‌های منطقه‌ای القاعده و داعش انجام دهد.»

تاکید جدید ایالات متحده بر اینکه متحدان آفریقایی مسئولیت‌های امنیتی بیشتری بر عهده بگیرند در حالی مطرح می‌شود که احتمال گسترده‌تر شدن خشونت‌های فزاینده و فراتر رفتن آن از کانونهای نفوذ فعلی شبه‌نظامیان و سرایت آن به حوزه‌هایی که در آنها خلاء امنیتی ایجاد شده، افزایش یافته است.

در این گزارش تصریح شد: «از زمانی که ترامپ بار دیگر به ریاست جمهوری آمریکا رسید ارتش آمریکا حملات هوایی خود در سومالی را تشدید و عوامل داعش و الشباب را در آنجا هدف گرفته است. لانگلی اظهار کرد، اما ارتش سومالی با وجود برخورداری از پشتیبانی هوایی خیلی عقبتر از آن است که بتواند امیت را در منطقه خود برقرار کند.

لانگلی گفت: ارتش ملی سومالی در تلاش است تا راه خودش را پیدا کند. آنها بعد از تجربه سالها شکست دستاورهایی را رقم زده‌اند. هنوز آنها به برخی پارامترهای دیگر در میدان نبرد برای آنکه بسیار موثر عمل کنند نیاز دارند.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha