مسابقات جهانی تغییرات اقلیمی از طریق آکادمی «سولفورینو» فدراسیون جهانی صلیب سرخ و هلال احمر در حوزه تغییرات اقلیمی برگزار شد. در این مسابقات از مخترعان سراسر جهان درخواست شده بود طرحهای خود را در رابطه با گرم شدن زمین و مقابله با تغییرات اقلیمی ارسال کنند.
طرح «محمد ریاحی» از رفسنجان و «ستایش حلیمی» از آبیک قزوین با عنوان «جمعآوری اصولی و بازیافت زبالههای الکترونیکی» در این مسابقات بهعنوان یکیاز ۱۰ طرح برتر این مسابقات از بین بیش از ۲۱ هزار طرح ارسالی از سراسر جهان انتخاب و برگزیده شد.
محمد ریاحی پژوهشگر و مخترع رفسنجانی در این رابطه در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در مسابقات جهاتی تغییرات اقلیمی ابتدا ۱۰۰۰ طرح، سپس ۱۰۰ طرح که چهار نفر ایرانی در بین آنها بود و بعد از آن، ۱۰ طرح بهعنوان برتر انتخاب شدند که طرح بنده و همکارم جزء این ۱۰ طرح برتر بودند.
وی توضیح داد: طرح ما این است که وسایل الکترونیکی مستعمل و خراب مانند شارژر، باتری تلفن و حتی کارت بانکی غیرقابل استفاده را بهصورت اصولی وارد چرخه بازیافت کنیم.
ریاحی تبیین کرد: زبالههای الکترونیکی اگر چه سه درصد از حجم زبالههای جهان را در برمیگیرند اما عامل ۷۰ درصد از آلودگی زیستمحیطی همه زبالهها هستند. میانگین بازیافت این زبالهها در جهان ۱۵ درصد و در ایران حدود سه تا چهار درصد است. از سوی دیگر خطرساز بودن آنها، اهمیت بازیافت این زبالهها را دوچندان کرده بهنحوی که به طور مثال تنها یک باتری تلفن همراه میتواند ۶۰۰ هزار لیتر آب را آلوده کند.
این مخترع و پژوهشگر با بیان اینکه طرح ما با تمرکز بر جنوبشرق کشور که مساحتی بالاتر از کشور فرانسه دارد، اجرا شد؛ گفت: ایران سالانه ۸۰۰ هزار تن زباله الکترونیکی تولید میکند که اگر بهصورت اصولی بازیافت شود هم به صنعت، هم به محیطزیست و هم به اقتصاد کشور کمک خواهد کرد.
ریاحی در پایان بیان کرد: در صورت مساعدت و کمک مسئولان، سایت بازیافت زبالههای الکترونیکی را در رفسنجان احداث خواهیم کرد.
انتهای پیام
نظرات