چند وقتی است که گلایه و نارضایتی نانوایان بصورت رسمی و غیر رسمی به گوش میرسید اما تمام این ماجرا از جایی شروع شد که «واقعیسازی قیمت نان» در دولت سیزدهم مطرح شد. هفته گذشته (اواخر اردیبهشت ۱۴۰۴) هم شاهد اعتراض برخی نانوایان در مازندران بودیم و وقتی موضوع را از برخی نانوایان پیگیر شدیم، بحث اصلیشان پرداختنشدن یارانه دولتی، قطعی برق، افزایش هزینههای تولید و از همه مهمتر کاهش درآمد در وضعیت کنونی اقتصادی بوده است.
استاندار مازندران دوشنبه پنجم خرداد بعد از نشستی که هفته قبل با نانوایان داشت، اعلام کرد «الوعده وفا»! ۵۱۰ میلیارد ریال از مطالبات نانوایان پرداخت شد.
این موضوع زمانی پیگیری شد که مهدی یونسی رستمی، در هفته گذشته درباره حل مشکلات نانوایان با این قشر دیدار کرد و در نهایت امروز گفت: پس از این جلسه با پیگیریهای ملی موفق شدیم کمک هزینه واحدهای نانوایی را بهطور کامل پرداخت کنیم.
وی افزود: این مبلغ مربوط به یارانه نان از سوم اردیبهشت تا سوم خرداد امسال بود که به حساب نانوایان مازندرانی پرداخت شد تا بخشی از زحماتشان جبران شود.
اما محمدعلی رمضانی، سرپرست اداره کل غله و خدمات بازرگانی مازندران هم امروز در جلسه کارگروه آرد و نان شهرستانهای نور و نوشهر، حاضر شد و به بررسی مشکلات نانوایان غرب استان پرداخت.
وی با تشریح وضعیت اقتصادی نانوایان بویژه در شرایط فعلی اقتصادی کشور، بر لزوم همافزایی میان دستگاههای اجرایی و تلاش همهجانبه برای ارتقای کیفیت و بهرهوری زنجیره آرد و نان تأکید کرد.
رمضانی افزود: با توجه به کاهش صرفه اقتصادی فعالیت نانواییها، بویژه واحدهایی با سهمیه روزانه کمتر از هشت کیسه آرد، باید از صدور بیرویه پروانههای کسب جدید در این حوزه جلوگیری شود.
سرپرست ادارهکل غله مازندران همچنین برخی راهکارهای پیشنهادی برای بهبود عملکرد نانواییها را، اصلاح و تنظیم ساعت پخت بر اساس نیاز اهالی هر منطقه، محلهمحور شدن فعالیت نانواییها به جای تمرکز در خیابانهای اصلی و کاهش فشار هزینههای اجاره و همچنین استفاده از ظرفیت این نانواییها در توسعه گردشگری محلی، مطرح کرد.
وی همچنین با اشاره به چالشهایی مانند پایین بودن سهمیه آرد برخی نانواییها، افزایش هزینههای جاری مانند دستمزد و بیمه کارگران و نیز رشد قیمت آب، برق و سایر خدمات، خواستار بررسی و ارائه راهکارهای حمایتی در سطح شهرستان و استان شد.
در ادامه، فرمانداران نور و نوشهر و اعضای کارگروه آرد و نان این شهرستانها، با بیان دغدغهها و مسائل موجود، به موضوعاتی چون تأمین آرد مناطق کوهستانی نظیر بلده و کجور، لزوم ارائه تسهیلات برای نوسازی تجهیزات و تأمین موتور برق نانواییها و نیز اصلاح ساختار توزیع آرد در مناطق پرجمعیت و مسافرپذیر اشاره کردند.
همچنین در این نشستها موضوعاتی چون نرخ نان نوع ۶ (آزادپز)، نحوه تأمین آرد این واحدها، اجاره بالای برخی نانواییها، خرید و فروش یا اجارهای بودن پروانههای کسب و نیاز به تأمین آرد موردنیاز جمعیت شناور و غیربومی این مناطق مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
انتهای پیام
نظرات