سیده مریم محمدی، در آیین بزرگداشت «روز جهانی تنوع زیستی» که دوشنبه پنجم خرداد در دانشگاه قم، گفت: کشور ما ایران به دلیل برخورداری از اقلیمهای متنوع از شمال به جنوب و از شرق به غرب، جنگلها و بیابانها، سواحل، جزایر و کوهستانها، دارای غنای زیستی گیاهی و جانوری بیبدیلی است که برخی از این گونهها، مختص و شاخص ایران است.
وی در ادامه افزود: این تنوع زیستی با ارزش در ایران و در جهان، در روند توسعه کشورها، در معرض آسیبهای متعددی قرار گرفتهاند و بسیاری از گونههای گیاهی و جانوری تاکنون منقرض شده و یا در فهرست گونههای در معرض خطر انقراض قرار گرفتهاند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم با اشاره به عوامل متعددی که سبب کاهش یا انقراض تنوع زیستی میشوند، تصریح کرد: از مهترین این عوامل، تخریب زیستگاه است که شامل نابودی، دگرگونی و گسستگی زیستگاههای طبیعی، از جمله تغییر کاربری زمینها، توسعه زیرساختها، قطع درختان و فعالیتهای معدنی میشود.
وی انتقال مرجعیت کنوانسیون تنوع زیستی به سازمان حفاظت محیط زیست را نویدبخش حفظ و حراست حداکثری از تنوع زیستی و حیات وحش کشور دانست و گفت: این سازمان در راستای حفاظت، تحقیق و پژوهش، مطالعات و سرشماری و تهیه بانک ژن، دستگاهی است که بیشترین تلاش را برای ارتقای وضعیت جمعیتی و سلامتی تنوع زیستی کشور (فون و فلور) دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم در پایان با اشاره به وضعیت زیستگاههای طبیعی در استان قم، اظهار کرد: این استان دارای یک منطقه حفاظتشده پلنگدره و چهار منطقه شکارممنوع کهک، کهندان، تالاب حوض سلطان و تالاب مره است که درصددیم تعداد و سطح حفاظتی مناطق تحت مدیریت را در راستای حفظ تنوع زیستی از تعارضات افزایش دهیم.
انتهای پیام
نظرات