• سه‌شنبه / ۶ خرداد ۱۴۰۴ / ۰۸:۰۳
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1404030603228
  • خبرنگار : 50181

خیز کرمانشاه به سمت احداث نیروگاه‌های خورشیدی

خیز کرمانشاه به سمت احداث نیروگاه‌های خورشیدی

ایسنا/کرمانشاه با جدی‌تر شدن شرایط ناترازی انرژی در کشور و در کنار برنامه‌های مدیریت مصرفی که وجود دارد، حرکت جدی جهت احداث نیروگاه‌های خورشیدی بزرگ و کوچک مقیاس در کشور و به تبع آن در استان کرمانشاه آغاز شده تا بخشی از انرژی مصرفی از این طریق تامین شود.

‌چند روز قبل وزیر نیرو اعلام کرد که در پیک مصرف برق با حدود ۲۰ درصدی کسری تامین برق مواجه هستیم که عمدتا از طریق مدیریت بار مرتفع می‌شود. اما با توسعه شبکه برق و افزایش مصرف در سال‌های آینده هر سال این ناترازی جدی‌تر خواهد شد و با توجه به محدودیتی که در زمینه نیروگاه‌های برق‌آبی - به دلیل شرایط خشکسالی حاکم بر کشور- داریم، دیگر مجالی برای احداث چنین نیروگاه‌هایی با هزینه زیاد نیست. از سوی دیگر در فصل زمستان تامین سوخت برای نیروگاه‌های گازی نیز با دشواری مواجه است و با توجه به این شرایط راهی جز حرکت به سمت احداث نیروگاه‌های خورشیدی باقی نمی‌ماند.

با توجه به شرایط اقلیمی کشورمان و ساعات طولانی تابش نوری که در اختیار داریم، احداث نیروگاه‌های خورشیدی بزرگ و کوچک مقیاس، بهترین راه حل ممکن برای افزایش ظرفیت تولید برق در کشور است که باید از سالیان گذشته آغاز می‌شد، اما اکنون هم اگرچه کمی دیر شروع شده، اما با شتاب در حال اجرا است.

در استان کرمانشاه نیز با تاکید و پیگیری ویژه استاندار، مراکز مستعد برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی کوچک و بزرگ مقیاس شناسایی شده که البته همچنان ادامه دارد و این امیدواری هست که ظرفیت تولید برق استان با احداث نیروگاه‌های خورشیدی از ۲۲۰۰ مگاوات کنونی، فراتر رود.

جعفر الفتی‌نیا مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای غرب در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه احداث نیروگاه خورشیدی در استان کرمانشاه در دو بخش نیروگاه‌های کوچک و بزرگ مقیاس دنبال می‌شود که پیگیری احداث نیروگاه‌های بزرگ مقیاس با شرکت برق منطقه‌ای و کوچک مقیاس با شرکت توزیع برق است، اظهار کرد: برای احداث نیروگاه‌های بزرگ مقیاس پایش نقاط مختلف استان را از ماه‌ها قبل با جدیت آغاز کردیم و پس از ارزیابی مختلف و کار کارشناسی دقیق، در نهایت هفت هزار هکتار اراضی مناسب برای احداث نیروگاه خورشیدی شناسایی شده است.

وی خاطرنشان کرد: در گام بعدی باید سرمایه‌گذاران پای کار بیایند و ما نیز تا حد امکان حمایت‌هایی را در این خصوص انجام خواهیم داد.

الفتی‌نیا با بیان اینکه زمان اجرایی شدن این نیروگاه‌ها به پای کار آمدن سرمایه‌گذاران بستگی دارد، افزود: مقدمات کار از سوی شرکت برق منطقه‌ای فراهم شده است.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای غرب یادآور شد: برنامه دیگری که در دستور کار داریم شناسایی زمین‌های مازاد در ایستگاه‌های برق سطح استان و احداث نیروگاه خورشیدی در این اراضی با همکاری ساتپا(سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق) است.

وی از اینکه ادارات ملزم شده‌اند بخشی از برق  مورد نیاز خود را از طریق پنل‌های خورشیدی تامین کنند نیز یاد کرد و ادامه داد: شرکت برق منطقه‌ای غرب از سالیان گذشته پنل‌های خورشیدی را نصب کرده و اکنون نیز برنامه داریم ۱۶۰ کیلووات ظرفیت دیگر به این پنل‌های خورشیدی اضافه کنیم.

عبدالرضا علیرضاپوری مدیرعامل شرکت توزیع برق کرمانشاه نیز با اشاره به اقداماتی که برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی کوچک مقیاس در کرمانشاه صورت گرفته، اظهار کرد: یکصد و یازده خاستگاه انرژی خورشیدی در استان مطالعه شده و قرار است در این نقاط پنل‌های خورشیدی نصب شود.

وی پیش‌بینی برق تولیدی از این یکصد و یازده خاستگاه را حدود ۳۳۰ مگاوات اعلام کرد که رقم قابل توجهی خواهد بود.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کرمانشاه با بیان اینکه برای اجرای نیروگاه‌های خورشیدی کوچک مقیاس در این نقاط تسهیلاتی در نظر گرفه شده، خاطرنشان کرد: محل تامین این اعتبارات، از تسهیلات ۳۸ هزار میلیارد تومانی مصوب سفر رئیس جمهور به استان است.

علیرضاپوری به الزام ادارات به نصب پنل‌های خورشیدی نیز اشاره کرد که با جدیت در کرمانشاه دنبال می‌شود و عنوان کرد: ادارات ملزم هستند ۲۰ درصد برق مصرفی خود را انرژی تجدیدپذیر تامین کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha