• سه‌شنبه / ۶ خرداد ۱۴۰۴ / ۰۸:۵۶
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1404030603251
  • منبع : نمایندگی دانشگاه تهران

در نشست «چالش‌های فضای سبز در مدیریت شهری؛ فرصت‌ها و تهدیدها» عنوان شد

افزایش میانگین دمای هوا و سرعت باد در کاشان چالش نوظهور، برای فضای سبز

افزایش میانگین دمای هوا و سرعت باد در کاشان چالش نوظهور، برای فضای سبز

در نشست «چالش‌های فضای سبز در مدیریت شهری؛ فرصت‌ها و تهدیدها» افزایش میانگین دمای هوا و سرعت باد در کاشان، که در برخی موارد با گردوغبار همراه است، به‌عنوان چالش نوظهور، برای فضای سبز این شهر عنوان شد.

به گزارش ایسنا، هم‌چنین در این نشست به استفاده از آب‌های نامتعارف(تصفیه‌شده فاضلاب شهری) با رعایت ملاحظات بهداشتی و جلوگیری از آلودگی خاک به فلزات سنگین تأکید شد و شناسایی آفات و بیماری‌های گیاهی رایج در کاشان و ارائه راهکارهای مقابله با آن‌ها از مهم‌ترین یافته‌های این نشست بود.

یکی از مهم‌ترین موضوعات در مدیریت شهری، مسأله فضای سبز است. فضای سبز به‌عنوان بخشی حیاتی از کالبد شهرها، نقش‌های متعددی ایفا می‌کند که از جمله آن‌ها می‌توان به بهبود کیفیت هوا، تنظیم دمای شهری، حفظ تنوع زیستی، تأمین سلامت روانی و جسمی شهروندان، کنترل آب‌های سطحی، افزایش ارزش اقتصادی و زیبایی‌شناختی و کاهش آلودگی صوتی (به‌ویژه در شهرهای پرترافیک) اشاره کرد. 

وجود فضای سبز شهری نه‌تنها برای محیط‌زیست، بلکه برای پایداری اجتماعی و اقتصادی شهرها ضروری است و از همین‌رو، مدیریت بهینه آن اهمیت ویژه‌ای دارد. 

در راستای رسالت دانشگاه‌ها در ارائه راهکارهای علمی برای مقابله با چالش‌ها، این نشست با عنوان «چالش‌های فضای سبز در مدیریت شهری؛ فرصت‌ها و تهدیدها» با همکاری مرکز تحقیقات بین‌المللی بیابان دانشگاه تهران و سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کاشان در این شهر برگزار شد. 

در این رویداد، پژوهشگرانی از دانشگاه‌های تهران، صنعتی اصفهان، ملاثانی خوزستان، فردوسی مشهد، کاشان و مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع و مسئولان سیما، منظر و فضای سبز شهری برخی شهرهای کشور حضور داشتند و در سه محور اصلی خشک‌منظرسازی و گونه‌های مقاوم، گردوغبار و تغییرات اقلیمی و آبیاری و کنترل آفات و بیماری‌های گیاهی بحث و تبادل‌نظر کردند.

تجمیع تجربیات پژوهشگران و استادان حوزه فضای سبز شهری، تبادل‌نظر میان متخصصان دانشگاهی و مدیران اجرایی شهرداری‌های شهرهای مختلف، به‌ویژه شهرهای واقع در مناطق خشک و ارائه راهکارهای عملی برای مدیریت پایدار فضای سبز از اهداف این نشست بود.

با توجه به اهمیت موضوع فضای سبز و نیاز به راهکارهای مدیریتی نوین، مقرر شد این نشست سال آینده با حضور محققان و مدیران شهری از سراسر کشور برگزار شود تا زمینه برای اجرای راهکارهای علمی و عملی در مدیریت فضای سبز شهری فراهم شود.

این رویداد گامی مؤثر در جهت حفظ و توسعه پایدار فضای سبز شهری، به‌ویژه در مناطق خشک کشور بود و نشان داد که همکاری بین نهادهای علمی و اجرایی می‌تواند به حل چالش‌های محیط‌زیستی کمک شایانی کند. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha