• چهارشنبه / ۷ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۱:۰۵
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1404030704256
  • خبرنگار : 50130

پیام حداد عادل به جایزه ادبی قلم هه ژار:

زبان و ادبیات کردی بخشی از سرمایه‌های فرهنگی ایران است

زبان و ادبیات کردی بخشی از سرمایه‌های فرهنگی ایران است

ایسنا/کردستان رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی، زبان و ادبیات کردی را بخشی از سرمایه‌های فرهنگی ایران می‌دانیم و چنین نظری را در سایر زبان‌های مردم ایران هم داریم.

دکتر حداد عادل امروز چهارشنبه ۷ خرداد در آیین افتتاح جایزه ادبی قلم هه ژار که در دانشگاه کردستان برگزار شد، پیامی ویدیویی ارسال کرد.

 در این پیام عنوان شد:

بنده دوست داشتم دعوت ریاست محترم دانشگاه کردستان رو اجابت کنم و خود در جمع شما حاضر شوم، اما برنامه‌هایی که از پیش در تهران تنظیم شده بود اجازه سفر به بنده نداد و ناچار بر آن شدم تا پیامی تصویری به حضور تقدیم کنم.

مردم کرد از نژاد اصیل آریایی و از ایرانیان خالص بوده و از اقوامی هستند که مایه افتخار همه مردم ایران به شمار می‌رود.

مردم کرد به انواع هنرها آراسته اند در هر هنری ما وقتی سراغ مشاهیر را می‌گیریم به افراد برجسته از کردها برخورد می‌کنیم، فی المثل خوش نویسی موسیقی، آواز و شعر و شاعری و از همه مهمتر در حوزه زبان چه زبان و ادبیات کردی و چه زبان و ادبیات فارسی.

ما زبان و ادبیات کردی را بخشی از سرمایه‌های فرهنگی ایران می‌دانیم و چنین نظری را در سایر زبان های مردم ایران هم داریم.

فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی به پیروی از اهداف انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی و با پیروی از نظر مقام معظم رهبری معتقد است که زبان‌های محلی و مادری در ایران همه باید محفوظ و معتبر بمانند، نشاط پیدا کنند و در حوزه‌های مختلف درباره آنها پژوهش شود.

نظر ما در فرهنگستان زبان و ادب فارسی این نیست که زبان فارسی را رقیب هیچ یک از زبان های محلی و مادری گروه های مردم ایران بدانیم، ما هرگز چنین دوگانه‌ای در ذهن نداریم، باور ما این است که این زبان ها سرمایه های فرهنگی ما هستند و زبان فارسی، زبان مشترکی است میان همه مردم ایران که با هر زبان مادری و محلی که وجود دارد بتواند با دیگری که زبان محلی و مادری متفاوتی دارد با این زبان مشترک سخن گوید و ارتباط برقرار کند.

این ارتباط را پیوند محکمی برای همبستگی ملت ایران و عامل موثری در وحدت مردم ایران می‌دانیم و انتخاب زبان فارسی به عنوان زبان مشترک پدیده تازه‌ای نیست از زمانی که فردوسی شاهنامه را سروده و قبل از آن زبان فارسی به طور طبیعی جایگاه خودش را به عنوان زبان مشترک همه مردم ایران حفظ و تثبیت کرده است.

در حال تکمیل شدن است...

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha