• چهارشنبه / ۷ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۳:۲۷
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 1404030704483
  • خبرنگار : 71974

طهرانچی: دانشگاه بدون تربیت انسانی، فقط ساختمان است

طهرانچی: دانشگاه بدون تربیت انسانی، فقط ساختمان است

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با انتقاد از تحول‌های صرفاً شکلی، اعلام کرد تحولات واقعی در دانشگاه باید به تولید انسان‌های توانمند و متعهد منجر شود.

به گزارش ایسنا، محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم اختتامیه چهل و سومین سالروز تاسیس دانشگاه آزاد در سخنانی تأکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی در مسیر تحول و تعالی به پیش می‌رود؛ اما باید توجه داشته باشد که این مسیر پیش از ما توسط دیگران پیموده شده است و ما باید از تجربیات آنها درس بگیریم.

وی با بیان اینکه تحول صرفاً در شکل و ساختار اداری نیست و نباید به‌صرف ایجاد ساختمان‌ها و افزایش فناوری‌ها اکتفا کرد، افزود: اگر دانشگاه ما انسان نسازد و سبک زندگی ایرانی-اسلامی را ترویج نکند، همه پیشرفت‌های علمی و فناورانه بی‌ثمر خواهد بود.

ضرورت تأکید بر تربیت انسانی و پرورش دانشجو

این مقام مسئول با اشاره به اهمیت جایگاه دانشجو گفت: ما معلمی نمی‌کنیم برای خودمان؛ بلکه برای دانشجو هستیم و تمام تلاش‌ها باید معطوف به تبدیل دانشگاه به کارخانه انسان‌سازی باشد.

وی ادامه داد: باید همه فعالیت‌ها از جمله مرکز رشد، فناوری، هیئت علمی و ساختارها در چارچوب نظام ولایت و در جهت تربیت انسان کامل معنا پیدا کند.

نقد تحول‌های سطحی و هشدار نسبت به الگوبرداری صرف از علوم انسانی غربی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه تحولات قبلی در دانشگاه‌ها بیشتر شکلی بوده و نتوانسته‌اند انسان‌سازی کنند، بیان داشت: اگر دانشگاه به جای تربیت انسان، فقط علوم انسانی غربی را منتقل کند، در واقع به تخریب فرهنگ و سبک زندگی ایرانی-اسلامی کمک کرده‌ایم.

تاکید بر نقش فناوری‌های نوین و لزوم پیشرفت علمی

طهرانچی تصریح کرد: نباید در حوزه فناوری به چیزهای کوچک دلخوش کنیم، باید در حوزه‌هایی مثل فناوری کوانتومی و هوش مصنوعی به قدرت برسیم و نگذاریم ایران در این عرصه‌ها عقب بماند.

وی ادامه داد: توان نظامی و فناوری ما بالاست و باید با اعتماد به نفس و تلاش مضاعف در این مسیر گام برداریم.

فرصت‌های مدیریتی؛ نعمتی الهی و مسئولیتی اجتماعی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: فرصت ریاست واحد و استان، نعمتی الهی است که باید قدر آن را بدانیم و از دست ندهیم. این مسئولیت شخصی نیست؛ بلکه وظیفه‌ای اجتماعی است.

وی افزود: نباید فریب ظاهر پیشرفت‌ها را بخوریم، بلکه باید به ریشه‌ها و فلسفه اصلی کار یعنی تربیت جوانان متعهد و پرچمدار انسانیت توجه کنیم.

اهمیت تقوا و خودانتقادی در مسیر پیشرفت

این مقام مسئول با اشاره به آیه‌ای از قرآن گفت: مسابقه اصلی بین ما در تقواست و در مواجهه با موفقیت‌ها باید همواره به خود یادآوری کنیم که این‌ها فقط به تلاش ما نیست، بلکه لطف خداوند است.

وی تأکید کرد: اگر قصد ما رضای خدا نباشد، همه تلاش‌ها بی‌ثمر خواهد بود.

محمدمهدی طهرانچی سخنان خود را با دعوت به هم‌پیمانی در روز مبارک و عهد برای خدمت به ایران و جوانان این سرزمین مبنی بر اینکه بیایید با هم در این مسیر گام برداریم و تمام توان خود را برای موفقیت و اعتلای کشورمان به کار گیریم، به پایان رساند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha