• چهارشنبه / ۷ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۵:۳۳
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1404030704632
  • خبرنگار : 51043

رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت تاکید کرد:

ضرورت استفاده از زبان هنر و رسانه برای تشویق به فرزندآوری

ضرورت استفاده از زبان هنر و رسانه برای تشویق به فرزندآوری

ایسنا/چهارمحال و بختیاری رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: برای موفق بودن در تشویق به فرزندآوری در کشور، باید از زبان هنر و رسانه استفاده شود.

صابر جباری امروز هفتم خرداد در اولین رویداد استانی نفس در چهارمحال و بختیاری اظهار کرد:  یک از کودکانی که از سقط نجات می‌یابند، ممکن است در آینده نقش مؤثری در جامعه ایفا کرده و دست به کارهای بزرگی بزند.

رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت تصریح کرد: در حوزه ازدواج، میانگین سن ازدواج در کشور برای پسران ۲۸ سال و برای دختران ۲۴ سال بوده که در گذر زمان افزایش پیدا کرده است، این میانگین در چهارمحال و بختیاری کمی بالاتر از میانگین کشوری است که نشان‌ دهنده تغییر سبک زندگی در میان مردم این استان است، بنابراین باید نگرش‌ها و ظرفیت‌های ذهنی در این زمینه بازنگری و اصلاح شود.

وی افزود: در برخی شهرها افراد تحت تأثیر فضای مجازی نگرشی متفاوت نسبت به کرامت و منزلت مادری و همچنین ارزش فرزندآوری پیدا کرده‌اند. اگر نگاه ما به فرزند صرفاً به‌عنوان یک هزینه باشد، ممکن است تصمیم به سقط آسان‌تر گرفته شود در حالی‌که چنین نگرشی نباید در جامعه وجود داشته باشد.

رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت بیان کرد: برخی به دلایل اقتصادی از فرزندآوری سر باز می‌زنند، در برخی از خانواده‌ها ترس از فقر بیش‌تر از موضوع فقر در این زمینه تاثیرگذار است.

جباری تاکید کرد: باید خطر سالخوردگی جمعیت جدی گرفته شود زیرا سن جمعیتی کشور به سرعت در حال پیشروی به سمت سالمندی است.

رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت در ادامه افزود: افزایش سن ازدواج، تأخیر در فرزندآوری و بی‌میلی به داشتن فرزند از جمله مواردی هستند که باعث کاهش نرخ فرزندآوری در کشور شده‌اند، آمارها نشان می‌دهد که ۲۰ درصد از زوجین نابارور، ۴۱ درصد تمایلی به داشتن فرزند بیشتر ندارند، ۲۱ درصد به دلایل اقتصادی از فرزندآوری خودداری می‌کنند و ۲۰ درصد نیز تصمیم‌گیری را وابسته به شرایط زمانی می‌دانند و موضوع مهم این است که در مجموع  ۶۱ درصد از این امر تحت تأثیر گزاره‌ها و سیاست‌های تنظیم خانواده قرار دارد.

وی ادامه داد: اصل اساسی در تشویق به فرزندآوری فرهنگ‌سازی است و در این مسیر باید استفاده از زبان هنر و رسانه به‌عنوان مهم‌ترین موضوع، مورد توجه قرار گیرد، همچنین تاسیس مرکز نفس در کشور نمونه موفق یک کار مردمی در این موضوع  است.

جباری گفت: ارائه بسته‌های اقتصادی در رابطه با موضوع فرزندآوری می‌تواند کمک‌کننده باشد ولی ثبات کافی ندارد، باید در کنار انجام این فعالیت‌ها فرهنگ‌سازی مناسبی برای موضوع تشویق به فرزندآوری صورت بگیرد.

وی خاطرنشان کرد: مقامات دولتی  و مردم باید با همکاری و مشارکت هم به سوی جوانی جمعیت حرکت کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha