• چهارشنبه / ۷ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۶:۰۳
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1404030704651
  • خبرنگار : 50187

در جلسه کمیته فرش مطرح شد

از مهجوریت فرش کرمان تا لزوم همکاری تهران برای احیاء شرکت فرش

از مهجوریت فرش کرمان تا لزوم همکاری تهران برای احیاء شرکت فرش

ایسنا/کرمان معاون وزیر صمت و رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: فرش کرمان مهجور است و با وجود اینکه شهرت جهانی فرش دارد، اما نتوانسته قد بلند کند و نمی‌دانم مشکل کجاست.

زهرا کمانی امروز هفتم خرداد در کمیته فرش استان کرمان اظهار کرد: بافت فرش، مواد اولیه و ریسندگی از موضوعاتی است که از قدیم در کرمان مورد توجه ویژه قرار داشته و فرش کرمان دوران شکوفایی خود را از سال ۱۳۰۴ آغاز کرده است.

وی افزود: حضور فرش‌های کرمان به عنوان ارزنده‌ترین کالا و اقلام گرانبها در موزه‌های دنیا شناخته می‌شود و در این مکان‌ها چشم‌نوازی می‌کند.

کمانی با اشاره به تولید فرش کرمان و طرح و نقش اصیل منطقه و برندهای قدیمی تصریح کرد: موضوع دیگر مطرح در دنیا، فرش‌های تصویری کرمان است که مشابه آن را خیلی کم داریم.

رئیس مرکز ملی فرش ایران در ادامه با اشاره به مشکلات موجود در حوزه فرش کرمان بیان کرد: در آموزش، پژوهش، بافت و ... بهتر است پیشنهادات استان جمع‌بندی و ارائه شود و اگر بتوانیم پروژه ملی داشته باشیم، هر چه در توان ما باشد، حمایت خواهیم کرد.

وی اظهار کرد: فرش کرمان مهجور است و با وجود اینکه شهرت جهانی فرش دارد، اما نتوانسته قد بلند کند و نمی‌دانم مشکل کجاست. باید یک حامی صنعتی و یک حامی معدنی برای فرش دستباف به ما معرفی شود تا در قالب مسئولیت اجتماعی برای احیاء فرش همکاری کند.

کمانی با مطرح کردن این سوال که چرا باید پشم سیرجان که بهترین کیفیت را دارد، از استان خارج شود؟ افزود: من واقعا برای فرش کرمان دغدغه دارم، چرا در این استان موزه فرش نداریم.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه باید نمایشگاه دائمی فرش دستباف در کرمان راه‌اندازی شود، در پایان با اشاره به بیمه قالیبافان تصریح کرد: بیمه، کمترین حق یک شهروند است، چه برسد هنرمند باشد و باید مسائل این حوزه رفع شود.

به گزارش ایسنا، غلامرضا سالاری معاون امور اقتصادی استانداری کرمان نیز در این نشست ضمن تاکید بر لزوم معرفی دوباره فرش کرمان به دنیا اظهار کرد: بایستی طرح‌های آموزشی، پژوهشی و همچنین سرمایه‌گذاری در حوزه فرش به جد دنبال شود.

وی بیان کرد: شرایط کنونی به دلیل این است حوزه دولتی وظیفه خود را به خوبی انجام نداده که حال و روز قالی کرمان به اینجا رسیده است.

سالاری گفت: استاندار برای تفویض اختیار شرکت فرش به کرمان بارهای پیگیری کرده تا استان سرمایه‌گذار تا بهترین حالت برای این مرکز رقم بخورد اما ظاهرا وزارتخانه مخالفت کرده است.

وی ادامه داد: مادامی که این ساختمان در اختیار استان نباشد، وضعیت فرق نمی‌کند. شرایط کرمان و تهران با هم متفاوت است و متاسفانه این ساختمان زیبا، تاریخی و اثر ملی در حال تخریب است و اینکه تاکنون کامل از بین نرفته، مرهون خشکسالی است زیرا زیاد باران نباریده و برف نیامده و این ساختمان تا حدی سرپا مانده است.

معاون استاندار کرمان ضمن تاکید بر لزوم پرداختن به صادرات برای احیاء فرش کرمان افزود: در کرمان قصد داری شرکت فرش را احیاء کنیم و تهران باید حمایت و همراهی داشته باشد و همه اعم از دستگاه‌های دولتی و بخش خصوصی باید کمک کنیم زیرا دولت به تنهایی نمی‌تواند کاری بکند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha