• جمعه / ۹ خرداد ۱۴۰۴ / ۰۷:۲۸
  • دسته‌بندی: تهران
  • کد خبر: 1404030905357
  • خبرنگار : 71951

نوای موسیقی اقوام جنوب‌شرق تهران در فرهنگسرای رازی پیچید

نوای موسیقی اقوام جنوب‌شرق تهران در فرهنگسرای رازی پیچید

ایسنا/تهران برنامه موسیقی اقوام جنوب‌شرق استان تهران با اجرای گروه «نوای عشق» در فرهنگسرای رازی شهرستان ورامین برگزار و با استقبال گرم مردم ورامین، پیشوا و قرچک همراه شد.

داریوش خزایی، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ورامین در حاشیه اجرای برنامه موسیقی اقوام جنوب‌شرق تهران در فرهنگسرای رازی گفت: این برنامه که با حضور گروه موسیقی «نوای عشق» برگزار شد، به مناسبت سالروز ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) اجرا شد و مورد توجه پرشور شهروندان ورامین، پیشوا و قرچک قرار گرفت.

وی با اشاره به ترکیب این گروه گفت: گروه «نوای عشق» متشکل از سیزده نفر از هنرمندان شهرستان‌های پیشوا، ورامین و قرچک است که طی شش ماه تمرین مستمر توانستند نوای اقوام جنوب‌شرق تهران را در فرهنگسرای رازی به زیبایی اجرا کنند.

رئیس اداره ارشاد ورامین افزود: تمرکز اداره فرهنگ و ارشاد بر حمایت از هنرمندان منطقه است تا بسترهای لازم برای خلق آثار هنری و برگزاری برنامه‌های فرهنگی و هنری فراهم شود.

فرمانداری شهرستان ورامین از توسعه برنامه‌های فرهنگی و هنری حمایت می‌کند

حمیدرضا تاجیک، رئیس اداره اجتماعی و فرهنگی فرمانداری شهرستان ورامین با ابراز خرسندی از روند حمایت‌های دولت در حوزه فرهنگ و هنر گفت: با توجه به رویکرد مثبت دولت در زمینه فضای عمومی، حمایت‌های خوبی از بخش هنری و موسیقی صورت گرفته که این امر زمینه‌ساز اجرای برنامه‌های متنوع فرهنگی در شهرستان شده است.

وی افزود: در دوران مدیریت حسین عباسی فرماندار ورامین برنامه‌های متعددی در سطح شهرستان برگزار شده که با استقبال گرم مردم مواجه بوده است و این موضوع نشان‌دهنده تأثیر مثبت این فعالیت‌ها بر روحیه و نشاط اجتماعی است.

تاجیک ضمن تأکید بر همکاری مستمر فرمانداری در برگزاری برنامه‌های فرهنگی، تصریح کرد: فرمانداری با تمام توان خود، حمایت و هماهنگی لازم را در جهت تحقق اهداف فرهنگی و هنری انجام خواهد داد.

رئیس اداره اجتماعی و فرهنگی فرمانداری شهرستان ورامین، در پایان از تمامی دست‌اندرکاران این برنامه‌ها تقدیر و تشکر کرد و گفت: از زحمات همه عزیزانی که برای برگزاری این رویدادها تلاش کرده‌اند، صمیمانه قدردانی می‌کنم.

 پیشوا در زیرساخت‌های فرهنگی یک کویر تشنه است

مدیرمسئول خانه هنر پیشوا در حاشیه اجرای گروه موسیقی «نوای عشق» در ورامین با انتقاد از کمبود امکانات فرهنگی در این شهرستان گفت: پیشوا از نظر هنری پتانسیل بالایی دارد، اما به دلیل فقدان زیرساخت، هنرمندانش ناچارند برای اجرای آثار خود به شهرهای دیگر مهاجرت کنند.

جواد هادیان فعال فرهنگی و مدیر خانه هنر پیشوا در گفتگو با ایسنا با اشاره به سالن هلال‌احمر پیشوا که تنها فضای اجرایی این شهرستان است، گفت: این سالن باید به دست اهل هنر سپرده شود. نوزدهم اردیبهشت یک اجرای جشن هنرجویی در این سالن داشتیم که با وضعیت تأسف‌بار تحویل گرفتیم و با زحمت فراوان توانستیم آن را تا حدی آماده کنیم.

این موزیسین پیشوایی افزود: پیشوا در زمینه هنرهای نمایشی، موسیقی، شعر و به‌ویژه تعزیه ظرفیت بالایی دارد، اما از نظر امکانات فرهنگی، یک کویر تشنه است. جوانان بااستعدادی داریم که اگر فضا و ابزار لازم را در اختیار داشته باشند، می‌توانند در استان و حتی در سطح ملی بدرخشند.

وی تأکید کرد: موسیقی مرز ندارد، اما هنرمند دلش می‌خواهد در شهر خودش روی صحنه برود. وقتی فضای اجرا در پیشوا فراهم نباشد، این جوانان یا ناامید می‌شوند یا از شهرشان دل می‌کَنند. مسئولان باید کاری کنند که این نسل از دست نرود.

مدیر خانه هنر پیشوا در پایان گفت: پیشوا هنرمند کم ندارد، بلکه سرآمد است. امیدوارم مسئولان شهرستان و استان از خواب غفلت بیدار شوند و فرهنگسرا را در اولویت پروژه‌های فرهنگی قرار دهند تا هنرمندان شهر بتوانند هنرشان را در زادگاه خود ارائه دهند.

نوای موسیقی اقوام جنوب‌شرق تهران در فرهنگسرای رازی پیچید

باید به جوانان هنرمند بها داد

علی‌اکبر فروزش از پیشکسوتان موسیقی شهرستان ورامین با اشاره به سابقه چند دهه فعالیت خود در حوزه موسیقی، بر لزوم حمایت از نسل جوان هنرمند تأکید کرد.

فروزش که در حاشیه اجرای گروه موسیقی «نوای عشق» در ورامین با خبرنگار ایسنا گفت‌وگو می‌کرد، اظهار کرد: بیش از سی‌وچهار سال است که در عرصه موسیقی فعالیت دارم و در طول این سال‌ها جشنواره‌های مختلفی برگزار کرده‌ایم. سال‌ها مسئول انجمن موسیقی شهرستان ورامین بودم که اکنون این مسئولیت به نسل جوان‌تر سپرده شده و از این موضوع خوشحال هستم.

وی با اشاره به اجرای گروه موسیقی «نوای عشق» افزود: اعضای این گروه همگی جوان هستند و اجرای بسیار زیبایی داشتند. همواره اعتقاد داشته‌ام که باید به جوانان، به‌ویژه جوانان هنرمند، بها داد. در اجراهای گذشته نیز تلاش می‌کردیم از جوان‌ترها در کنار پیشکسوتان استفاده کنیم تا ترکیب تجربه و شور جوانی، آثار زیباتری خلق کند.

این هنرمند باسابقه با بیان اینکه موسیقی در شهرستان‌های جنوب‌شرق استان تهران روندی رو به رشد دارد، گفت: در شهرستان‌های پیشوا، قرچک، ورامین و پاکدشت هنرمندان زیادی داریم که بسیاری از آن‌ها را از نزدیک می‌شناسم. انجمن‌های موسیقی در این مناطق بسیار فعال‌ هستند.

فروزش همچنین از حمایت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ورامین از فعالیت‌های هنری قدردانی کرد و افزود: خوشبختانه نسل جدید موسیقی‌دانان در حال رشد است و چند نفر از شاگردان ما در مسابقات استانی مقام کسب کرده‌اند و اکنون در رقابت‌های کشوری نیز حضور دارند. امیدوارم بتوانند مقام‌های بیشتری کسب کنند و زمینه‌ای برای رشد و انگیزه بیشتر جوانان فراهم شود.

بی‌توجهی به هنرمندان، زخم کهنه فرهنگ پیشوا است

کارگردان برنامه موسیقی اقوام «نوای عشق» با انتقاد از کم‌توجهی مسئولان فرهنگی به هنرمندان شهرستان پیشوا گفت: این گروه هنری با استعدادهای درخشان و جوانان متعهد از دل پیشوا شکل گرفت، اما نه‌تنها حمایتی ندید، بلکه بسیاری از هنرمندانش ناخواسته مجبور به فعالیت در شهرستان‌های دیگر شدند.

احمدرضا فیروزی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: هسته اصلی گروه «نوای عشق» از هنرمندان جوان و آینده‌دار پیشوا تشکیل شد و بعدها هنرمندانی از ورامین، قرچک و پاکدشت نیز به این گروه پیوستند، اما بی‌تردید ریشه و مبنای این حرکت متعلق به پیشواست. متأسفانه به‌دلیل نبود امکانات، فضای تمرین، سالن اجرا و بی‌توجهی متولیان فرهنگی، بسیاری از هنرمندان مستعد از این شهرستان کوچ کردند.

وی افزود: فرماندار پیشوا با اقدامی نمادین، ۳۰ بلیت افتخاری این برنامه را تهیه کرد و همچنین بخشداری مرکزی پیشوا نیز حمایت خوبی از این رویداد داشت که شایسته تقدیر است.

کارگردان «نوای عشق» دو معضل اساسی فرهنگ در پیشوا را نبود زیرساخت مناسب و بی‌توجهی به هنرمندان دانست و ادامه داد: پیشوا نه سالن اجرا دارد، نه پلاتوی تمرین، و نه فضای مشخصی برای فعالیت‌های هنری. اما مسئله مهم‌تر، کم‌توجهی و بی‌مهری مسئولان به هنرمندان است؛ حمایت مالی همیشه اولویت نیست، گاهی فقط حضور و دلگرمی کافی‌ است.

فیروزی با اشاره به خروج تدریجی هنرمندان پیشوا از رشته‌های مختلف هنری، گفت: این وضعیت مختص موسیقی نیست. در هنرهای نمایشی، تجسمی و سایر حوزه‌ها نیز هنرمندان پیشوایی در شهرهای دیگر در حال درخشش‌اند؛ انگار «مهاجرت فرهنگی» به یک اپیدمی در پیشوا تبدیل شده است.

وی تأکید کرد: فقر فرهنگی در پیشوا یک واقعیت تلخ است که اگر به آن توجه نشود، تبعات آن در آسیب‌های اجتماعی خود را نشان خواهد داد. اگر امروز برای هنر و هنرمند هزینه نکنیم، فردا باید چند برابر برای آسیب‌های اجتماعی هزینه کنیم.

فیروزی در پایان گفت: از مسئولان شهرستانی و استانی، به‌ویژه فرماندار محترم، عاجزانه می‌خواهم که نگاهی متفاوت و دلسوزانه به هنر داشته باشند. این جوانان نیازمند توجه، انگیزه و همراهی‌اند، نه صرفاً حمایت مالی؛ دلگرمی و حضور واقعی مسئولان، مسیر آینده این هنرمندان را تغییر می‌دهد.

نوای موسیقی اقوام جنوب‌شرق تهران در فرهنگسرای رازی پیچید

کوچ هنرمندان از پیشوا به‌دلیل نبود زیرساخت فرهنگی

سرپرست گروه موسیقی «نوای عشق» از مهاجرت ناگزیر هنرمندان از پیشوا به دلیل کمبود فضای تمرین و اجرا خبر داد و گفت:  شکل‌گیری وفاق در دولت و هماهنگی میان مسئولان فرهنگی و اجرایی دو شهرستان امید تازه‌ای برای احیای جریان هنری در پیشوا فراهم کرده است.

امیر حسن صدیقی با اشاره به اینکه این گروه موسیقی در شهرستان پیشوا بنیان‌گذاری شده است؛ اما تاکنون هیچ اجرای رسمی در زادگاه خود نداشته، اظهار کرد: متأسفانه پیشوا از کمترین امکانات برای فعالیت هنری برخوردار است؛ نه فرهنگسرا، نه پلاتوی تمرین و نه حتی فضایی که با نگاه حمایتی در اختیار گروه‌های هنری قرار گیرد.

این نوازنده دف ادامه داد: در حال حاضر بسیاری از گروه‌های هنری پیشوا یا منحل شده‌اند یا برای ادامه فعالیت ناچار به کوچ به شهرستان‌های مجاور مانند ورامین شده‌اند. من هم به‌عنوان سرپرست این گروه تمام تمرینات و اجراها را خارج از پیشوا برگزار می‌کنم.

صدیقی تأکید کرد: طی ماه‌های اخیر شکل‌گیری نوعی وفاق مدیریتی در دولت میان مسئولان فرهنگی و اجرایی در دو شهرستان ورامین و پیشوا امید تازه‌ای را برای هنرمندان منطقه زنده کرده است.

وی از حمایت‌های ویژه داریوش خزایی رئیس و دیگر همکاران اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی یاد کرد و گفت: در اجرای اخیر گروه این عزیزان حضوری مؤثر و پشتیبانانه داشتند. این همراهی‌ها نشان می‌دهد که نگاه فرهنگی در دولت چهاردهم در حال تغییر و تقویت است.

 صدیقی از حسین عباسی فرماندار ویژه شهرستان ورامین و حمید دانش‌آموز فرماندار شهرستان پیشوا به‌عنوان دو مدیر همدل در دولت و فاق یاد کرد و گفت: همراهی این دو فرماندار در حمایت از هنر به‌شدت قابل توجه است. این وفاق مدیریتی می‌تواند بسیاری از مشکلات را حل کند، به‌شرطی که اراده لازم برای ساخت فرهنگسرا و تأمین فضای تمرینی در پیشوا به مهیا شود.

وی با بیان اینکه گروه‌های هنری پیشوا ظرفیت‌های بی‌نظیری در حوزه موسیقی، نمایش و هنرهای تجسمی دارند، گفت: اگر مسئولان در دولت وفاق همت کنند، می‌توانند پیشوا را به جایگاهی شایسته در عرصه هنر استان تهران برسانند.

صدیقی در پایان یادآور شد: خواسته هنرمندان پیشوا صرفاً ساخت یک فرهنگسرا یا واگذاری یک پلاتوی تمرین نیست، بلکه ایجاد یک ساختار حمایتی ماندگار است که فعالیت هنرمندان را در زادگاه خود ممکن و پایدار کند.

گلایه هنرمند جوان از نبود حمایت فرهنگی

یک هنرمند جوان موسیقی در جنوب‌شرق استان تهران با انتقاد از نبود زیرساخت‌های مناسب فرهنگی و محدودیت‌های سلیقه‌ای در عرصه هنر، خواستار حمایت جدی‌تر از هنرمندان به‌ویژه بانوان شد.

ملکا یاوری، هنرمند ۱۹ ساله فعال در حوزه موسیقی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: مسیر فعالیت برای ما هنرمندان جوان، به‌ویژه خانم‌ها، با محدودیت‌های زیادی همراه است. گاهی نه‌تنها حمایت نمی‌شویم، بلکه حتی در حین اجرا نیز با برخوردهای سخت‌گیرانه مواجه می‌شویم.

 یاوری با اشاره به کمبود فضاهای فرهنگی در منطقه گفت: یکی از مشکلات جدی، کمبود فرهنگسرا و فضاهای تمرین است. فرهنگسرایی که در آن فعالیت می‌کنیم از حداقل امکانات بی‌بهره است. گرمای سالن به‌حدی بود که خودمان برای تعمیر کولرها هزینه کردیم. کف‌پوش‌ها و پرده‌ها فرسوده‌اند و رسیدگی خاصی صورت نمی‌گیرد.

این هنرمند جوان تصریح کرد: وقتی فضای مناسبی برای فعالیت نیست و هنرمند باید از جیب خود برای فراهم‌کردن حداقل‌ها هزینه کند، عملاً انگیزه‌ای برای ادامه کار باقی نمی‌ماند.

یاوری با تأکید بر لزوم توجه به هنر بانوان گفت: انتظار داریم مسئولان به‌جای سخت‌گیری و اعمال محدودیت، فضای امن و حمایتی برای فعالیت هنری فراهم کنند. هنر می‌تواند نقش مهمی در ارتقای فرهنگی جامعه داشته باشد، اما به‌شرط آن‌که دیده شود و از آن پشتیبانی شود.

هنر، کلید رشد اجتماعی و شخصیتی نوجوانان

محمد مه بادی هنرمند موسیقی شهرستان پیشوا در گفت‌وگو با ایسنا هنر را کلید رشد اجتماعی و شخصیتی نوجوانان دانست و بر نقش آن در توانمندسازی نسل جوان تأکید کرد.

وی با بیان اینکه فعالیت در فضای فرهنگی و هنری، علاوه بر آموزش مهارت‌های تخصصی، باعث ارتقای اخلاق و روابط اجتماعی نوجوانان می‌شود، خانواده‌ها را به تشویق فرزندانشان به یادگیری حداقل یک رشته هنری دعوت کرد.

مه بادی افزود: حتی با محدودیت‌های مالی، می‌توان با انتخاب سازهای ارزان‌تر زمینه آموزش هنر را برای نوجوانان فراهم کرد.

این هنرمند پیشوایی یادگیری هنر را عاملی موثر در افزایش هوش، تقویت قدرت تصمیم‌گیری و بهبود مهارت‌های اجتماعی نوجوانان دانست و تاکید کرد: هنر می‌تواند یخ ارتباطات اجتماعی را بشکند و مسیر موفقیت‌های آینده آنان را هموار سازد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha