• یکشنبه / ۱۱ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۱:۴۸
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1404031106797
  • خبرنگار : 50130

مدیرکل دامپزشکی استان خبر داد:

نظارت ۴۶ گروه دامپزشکی بر ذبح دام در عید سعید قربان در کردستان

نظارت ۴۶ گروه دامپزشکی بر ذبح دام در عید سعید قربان در کردستان

ایسنا/کردستان مدیرکل دامپزشکی استان کردستان از آغاز طرح نظارت ویژه بر دام‌های عید سعید قربان خبر داد و گفت: این طرح با استقرار ۴۶ اکیپ ثابت و سیار، ارائه خدمات رایگان بهداشتی و شرعی در کشتارگاه‌ها و منازل و تأکید بر رعایت اصول بهداشتی در ذبح، با هدف حفظ سلامت شهروندان و جلوگیری از انتقال بیماری‌های مشترک بین انسان و دام به اجرا درمی‌آید.

 با نزدیک شدن به عید سعید قربان، اداره دامپزشکی استان کردستان طرح جامع نظارت بر ذبح دام‌ها را در سراسر استان آغاز کرده است، این اقدام با هدف تضمین سلامت عمومی و پیشگیری از بروز و شیوع بیماری‌های مشترک صورت می‌گیرد.

کامران زیباکردار، مدیرکل دامپزشکی استان کردستان، امروز یکشنبه (۱۰ خرداد) در نشست خبری با اصحاب رسانه، جزئیات این طرح را تشریح کرد.

او تأکید کرد که طبق آیین‌نامه بازرسی و معاینه گوشت در کشور، کشتار دام در این ایام خاص باید در کشتارگاه‌های مجاز انجام شود تا از توزیع و مصرف گوشت‌های بدون بازرسی جلوگیری شود.

 استقرار اکیپ‌های نظارتی و خدمات رایگان

زیباکردار از استقرار ۴۶ اکیپ ثابت و سیار نظارتی در روز عید قربان در استان خبر داد و گفت: این اکیپ‌ها که شامل بازرسان بهداشتی و شرعی هستند و بر فرآیند کشتار در کشتارگاه‌ها و میادین دام نظارت کامل خواهند داشت.

وی افزود: تمامی خدمات بازرسی و معاینه دام در روز عید قربان، هم در کشتارگاه‌ها و هم برای افرادی که قصد ذبح دام در منزل دارند، کاملاً رایگان خواهد بود.

 او از مردم خواست تا در حد امکان، دام‌های خود را از میادین دام مجاز تهیه کرده و برای ذبح به کشتارگاه‌ها مراجعه کنند تا از کشتار در منازل شخصی پرهیز شود.

کشتارگاه صنعتی سنندج نیز به عنوان یکی از بهترین کشتارگاه‌های کشور، در این روز خدمات رایگان ارائه خواهد داد.

مدیرکل دامپزشکی استان به وجود بیماری‌های مشترک بین انسان و دام اشاره و تأکید کرد که دام‌ها بدون بازرسی دامپزشکی نباید توزیع و مصرف شوند.

او از مهمترین بیماری‌های مشترک، به تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو اشاره و خاطرنشان کرد که خوشبختانه تاکنون هیچ موردی از این بیماری در استان مشاهده نشده است.

وی همچنین به نقش کنه‌ها در انتقال بیماری‌ها اشاره کرد و افزود: دامپزشکی برای مقابله با این عامل، اقداماتی از جمله سم‌پاشی اماکن دامی و بدن دام‌ها را در دستور کار دارد. در سال گذشته، بیش از ۸۰۰ هزار متر مربع جایگاه دامی و ۲۰۰ هزار رأس دام سبک و سنگین در استان سم‌پاشی شده‌اند.

توصیه‌های مهم برای مصرف‌کنندگان

زیباکردار با تأکید بر اهمیت آموزش و رعایت نکات بهداشتی، از مردم خواست تا گوشت‌هایی را که خارج از کشتارگاه تهیه و توزیع می‌شوند، مطلقاً مصرف نکنند.

او همچنین توصیه کرد که گوشت بلافاصله پس از ذبح مورد استفاده قرار نگیرد و حداقل ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری شود تا کیفیت لازم را پیدا کند.

معاینه دام زنده قبل از ذبح، استفاده از دستکش هنگام بسته‌بندی گوشت، ضدعفونی کردن چاقو با وایتکس، و رعایت بهداشت زیست‌محیطی از دیگر توصیه‌های وی بود.

به گفته مدیرکل دامپزشکی استان کردستان،استان دارای ۵ کشتارگاه فعال است که ظرفیت لازم برای پوشش‌دهی نیاز استان را دارند.

 زیباکردار افزود: با تجهیز ناوگان حمل‌ونقل، بخش بیشتری از استان تحت پوشش قرار خواهد گرفت، در حال حاضر کشتارگاه نیمه‌صنعتی سقز، کشتارگاه صنعتی سنندج که روزانه ۱۰۰ رأس سبک و ۱۰ رأس دام سنگین و در سطح استان نیز ۱۰۰ رأس دام سنگین و۲۰۰ راس دام سبک و در آینده نزدیک کشتارگاه صنعتی مریوان در مدار بهره‌برداری قرار خواهند گرفت که قادر به تأمین گوشت شهرستان‌ها و حتی ارسال به دیگر استان‌ها هستند.

وی همچنین درباره عرضه غیرمجاز گوشت و دام در روستاها هشدار داد و گفت: با افراد متخلف که اقدام به ذبح و توزیع گوشت در مکان‌های عمومی یا به‌صورت زیرزمینی می‌کنند، برخورد قضایی صورت می‌گیرد و برای آنها پرونده تشکیل شده است، تمامی گوشت‌های عرضه‌شده باید دارای برچسب مشخص کشتار بهداشتی و نر و ماده بودن دام باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha