محمد اسدی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه رسالت ادارهکل دامپزشکی استان مبنی بر نظارت بر تولید، توزیع و نگهداری از فرآوردههای خام دامی به منظور تأمین سلامت سفره غذایی مردم، در ایام خاص نظیر عید قربان، نظارت بر دامهای قربانی و به تبع آن گوشت استحصالی آن، موجب حفظ ایمنی غذایی میشود، اظهار کرد: وجود بیماریهای مشترک بین انسان و دام نظیر تب کریمه کنگو، تب مالت، کیست هیداتید و... لزوم نظارت بر سلامت و بهداشت دام و گوشت دامهای قربانی بسیار ضروری است.
مدیرکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری افزود: در ایام عید قربان ۱۰ کشتارگاه دام استان به صورت ۲۴ ساعته باز بوده و دامپزشک حاضر در کشتارگاه به همراه ناظر شرعی مستقر بر سلامت دام قربانی و گوشت استحصالی نظارت میکند، همچنین شبکههای دامپزشکی در شهرستانهای ۱۲ گانه استان و ستاد اداره کل دامپزشکی استان آمادگی دارند در صورت تماس مردم، با حضور در منازل، بر دام قربانی و گوشت استحصالی نظارت و سلامت گوشت را تأیید کنند.
اسدی گفت: دامپزشکی استان در ایام روز عرفه و عید قربان به صورت حضوری و تلفنی با شبکههای دامپزشکی در شهرستانها آماده ارائه خدمات لازم درخصوص نظارت بر دامهای قربانی خواهد بود.
وی بیان کرد: مردم میتوانند جهت خرید دام به مراکز مجاز معین شده در هر شهرستان مراجعه کنند. چه بسا رعایت بهداشت عمومی همچون استفاده از ماسک، دستکش و روپوش در هنگام ذبح دام و خرد کردن گوشت الزامی است.
مدیرکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری توصیه کرد: حتیالمقدور در صورت عدم دسترسی به کشتارگاه، در منزل و در مکان مناسب دام را ذبح کرده و امعاء و احشاء آن را جمعآوری کنند. همچنین از ریختن خون دام قربانی در معابر عمومی و جویهای آب پرهیز شود.
انتهای پیام
نظرات