صفتاله مرادی یکشنبه ۱۸ خرداد در نشست بررسی وضعیت تولید نشا و سورتینگ در کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی همدان، با اشاره به ضعف نظارتی در این حوزه، افزود: در گذشته هیچ آماری از میزان تولید نشا وجود نداشت، اما اکنون با نظارت بیشتر، مسئولان فنی موظف به ثبت دقیق اطلاعات تولید و توزیع نشا شدهاند. همچنین بسیاری از تولیدکنندگان نشا بدون مجوز فعالیت میکردند، اما با پیگیریهای اخیر، اکثر آنها وارد چرخه رسمی شدهاند و مجوز دریافت کردهاند.
مرادی با بیان اینکه وابستگی استان همدان به نشاکاران غیربومی در حال کاهش است، گفت: سازمان نظام مهندسی اکنون بر روند تولید، سلامت و توزیع نشا نظارت دارد و تلاش میشود استان از نظر تأمین نشا خودکفا شود.
مازاد تولید نشا غیرقانونی وارد بازار میشود
یکی از اعضای نظام مهندسی کشاورزی استان هم در ادامه با اشاره به وضعیت تولید غیرمجاز نشا، گفت: برخی گلخانهداران پس از تأمین نیاز خود، مازاد تولید نشا را بدون مجوز وارد بازار میکنند. همچنین برخی دیگر از گلخانهداران، از فرصت خالی موقت در گلخانهها استفاده کرده و بدون مجوز اقدام به تولید و فروش نشا میکنند.
پرویز رسولی ادامه داد: این تولیدکنندگان معمولا از بذرهای بدون شناسنامه و از مبادی نامعتبر استفاده میکنند که میتواند موجب آلودگی نشاها و آسیب به دیگر گلخانهداران شود. در این روند، هم تولیدکننده و هم خریدار نشای غیرمجاز نقش دارند.
وی با تأکید بر لزوم فرهنگسازی در بین گلخانهداران، گفت: باید خرید نشا فقط از منابع دارای شناسنامه و مجوز صورت گیرد. همچنین نشاها باید دارای گواهی مبدأ، اطلاعات بذر، زمان و محل کشت و شرایط نگهداری باشند.
رسولی با بیان اینکه ایجاد سیستمهای شفاف و سامانههای دیجیتال برای ثبت اطلاعات تولید، امکان صدور گواهی سلامت و رهگیری نشا را فراهم میکند، تصریح کرد: زیرساختهای فنی برای اجرای این فرآیند آماده است و نظام مهندسی باید در صدور گواهی و شناسنامهدار کردن نشاها نقش محوری داشته باشد.
انتهای پیام
نظرات