• چهارشنبه / ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ / ۰۹:۰۰
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1404032113408
  • خبرنگار : 51043

یک متخصص تغذیه:

مصرف فست‌فود ذائقه کودکان را تغییر می‌دهد

مصرف فست‌فود ذائقه کودکان را تغییر می‌دهد

ایسنا/چهارمحال و بختیاری یک متخصص تغذیه گفت: مصرف فست فودها عادات غذایی ناسالمی در فرد ایجاد می‌کند و ذائقه کودکان را تغییر می‌دهد، به‌طوری‌که دیگر تمایلی به خوردن غذاهای سالم ندارند.

سیاوش فاضلیان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در جامعه امروز که افراد زمان کمتری برای آشپزی و تهیه غذا دارند، تمایل به استفاده از غذاهای آماده و فست فود افزایش پیدا کرده، اما مصرف بیش‌از حد این غذاها به دلیل داشتن روغن زیاد، سس‌های چرب، گوشت‌های فرآوری‌شده، نمک بالا و افزودنی‌های مختلف می‌تواند سلامتی افراد را به خطر بیندازد.

این متخصص تغذیه افزود: یکی دیگر از معضلات تهیه فست‌فودها، استفاده از روغن‌های سرخ‌کردنی است که ممکن است بارها مورد استفاده قرار گرفته باشند، این موضوع می‌تواند منجر به تولید مواد سرطان‌زا شده و سلامت افراد را تهدید کند.

وی با بیان اینکه تغذیه سالم بر جسم و روان انسان تأثیر بسزایی دارد، توضیح داد: مصرف سبزیجات، میوه‌ها، امگا ۳، لبنیات و غذاهای سالم می‌تواند روحیه و سلامت روان فرد را تقویت کند،‌ در مقابل استفاده از غذاهای مضر مانند گوشت‌های فرآوری‌شده، چربی‌های ترانس و فست‌فودها ممکن است بر سلامت روحی و روانی افراد تأثیر منفی بگذارد.

فاضلیان با اشاره به اینکه مصرف فست‌فودها و غذاهای مضر می‌تواند تأثیرات منفی همزمان بر جسم و روان افراد داشته باشد، گفت: این غذاها به دلیل ارزش غذایی پایین نمی‌توانند ویتامین‌ها و املاح ضروری مورد نیاز بدن را برای سلامت جسم، رشد و نمو فرد تأمین کنند، در نتیجه کودکان و نوجوانان با استفاده‌از خوراکی‌های مضر ممکن است دچار اختلالات رشد، چاقی، مقاومت به انسولین، کبد چرب، بیماری‌های قلبی عروقی و دیابت شوند. 

این متخصص تغذیه با بیان اینکه فست‌فودها سرشار از نمک و چربی‌های مضر هستند که می‌توانند باعث مشکلات گوارشی شده و خطر ابتلا به سرطان‌های دستگاه گوارش، مانند سرطان معده و روده بزرگ را افزایش دهند، تصریح کرد: مصرف فست‌فودها به یک عادت رایج میان مردم تبدیل شده‌ و مصرف بیش‌ازحد آن‌ها نمی‌تواند نیازهای بدن به ریزمغذی‌ها و مواد غذایی ضروری را تأمین کند، این امر باعث کاهش دریافت مواد مغذی و در نتیجه سوءتغذیه در افراد می‌شود.

وی ادامه داد: بهتر است والدین کودکان را به مصرف کمتر فست‌فود عادت دهند و آن‌ها را به خوردن غذاهای سالم تشویق کنند، مصرف مداوم فست‌فود می‌تواند باعث ایجاد بیماری‌های متعددی در فرد شود، چربی‌های اشباع و ترانس موجود در این غذاها سلامت قلب و عروق را به خطر می‌اندازد.

فاضلیان گفت: مصرف فست‌فود برای کودکان باید تا حد امکان محدود شده یا حتی حذف شود، چرا که ممکن است حتی بر عملکرد مغزی آن‌ها تأثیر منفی بگذارد، مصرف فست فود در کودکان باعث کاهش حافظه شده و ممکن است روند رشد و نمو جسمی را مختل کند، همچنین این نوع تغذیه می‌تواند سیستم ایمنی بدن کودکان را تضعیف کرده و آن‌ها را مستعد ابتلا به بیماری‌های مختلف کند.

این متخصص تغذیه در خصوص نقش والدین در اصلاح ذائقه کودکان گفت: در این زمینه، نقش والدین بسیار مهم است، آن‌ها باید تلاش کنند مصرف فست‌فود در منزل را کاهش دهند و در صورت نیاز آن را با مواد اولیه سالم و به‌صورت خانگی تهیه کنند، از سوی دیگر، برای میان‌وعده کودکان استفاده از گزینه‌های سالم‌تری همچون مغزها، میوه‌ها و میوه‌های خشک پیشنهاد می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: آموزش تغذیه سالم به کودکان نیز اهمیت زیادی دارد، والدین باید مفاهیم پایه‌ای درباره تغذیه مناسب را به فرزندان خود آموزش داده و آن‌ها را به پیروی از الگوی غذایی سالم تشویق کنند، همچنین بهتر است در وعده‌های غذایی روزانه از مواد غذایی مفیدی همچون حبوبات، گوشت سفید و غذاهای کم‌چرب استفاده شود. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha