متخصص تغذیه و رژیم درمانی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز امروز، ۲۱ خرداد درباره راهکارهای حفظ تعادل آب و الکترولیتهای بدن در فصل گرما و افزایش نیاز بدن به مایعات در روزهای گرم تأکید کرد.
سیاوش باباجعفری اظهار کرد: بهتر است در کنار مصرف آب خالص از نوشیدنیهای حاوی املاح و الکترولیتها مانند شربتهای طبیعی با اندکی شیرینی و نمک در صورت نداشتن فشار خون بالا، آبمیوههای طبیعی، دوغ و همچنین سوپ و آش استفاده شود.
چگونه از گرمازدگی جلوگیری کنیم؟
وی با اشاره به اینکه افراد علاوه بر مصرف کافی مایعات بهتر است در معرض گرمای شدید قرار نگیرند، بیان کرد: استفاده از نوشیدنیهای سنتی مانند تخم شربتی، خاکشیر و پالوده خیار با شیرینی کم، در کنار قرار نگرفتن مقابل نور آفتاب، از جمله گزینههای مناسب برای جلوگیری از گرمازدگی است.
وی همچنین به نقش سنتهای قدیمی غذایی در پیشگیری از گرمازدگی پرداخت و افزود: در فرهنگ غذای ایرانی مصرف نوشیدنیهای خنک و مغذی مانند شربت خاکشیر و دوغ همراه با غذاهایی مانند آش و سوپهای سنتی، به حفظ تعادل آب و الکترولیتهای بدن کمک میکند.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، این متخصص تغذیه یادآور شد: انتخاب تغذیه مناسب، پرهیز از قرار گرفتن در معرض گرمای شدید و انتخاب سبک زندگی متعادل، ارکان مهم پیشگیری از گرمازدگی و حفظ سلامت بدن در روزهای گرم است.
انتهای پیام
نظرات