• چهارشنبه / ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۵:۵۵
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1404032114000
  • منبع : انجمن های علمی پزشکی

رئیس انجمن متخصصین زنان و زایمان ایران مطرح کرد

جایگاه ایران در کاهش مرگ مادران باردار / تعرفه‌های غیرمنطقی و خطر مهاجرت شغلی متخصصان زنان

جایگاه ایران در کاهش مرگ مادران باردار / تعرفه‌های غیرمنطقی و خطر مهاجرت شغلی متخصصان زنان

رئیس انجمن متخصصین زنان و زایمان ایران با اشاره به برخی مشکلات و چالش‌ها برای این گروه از متخصصان، در عین حال نسبت به خطر مهاجرت از کار در حیطه زنان و زایمان و گرایش به اقداماتی نظیر اعمال زیبایی هشدار داد.

به گزارش ایسنا، دکتر سودابه کاظمی اسکی در حاشیه برگزاری بیست و یکمین کنگره بین‌المللی انجمن متخصصین زنان و زایمان ایران که از ۲۱ تا ۲۴ خرداد در مرکز همایش‌های بین‌المللی برج میلاد درحال برگزاری است، گفت: گروه‌های هدف این کنگره علاوه بر متخصصان زنان، همکاران پزشک عمومی، پزشکان خانواده و متخصصان کودکان هستند، اما عمده مخاطبان و شرکت‌کنندگان ما متخصصان زنان و زایمان هستند.

کاظمی با بیان اینکه رشته زنان و زایمان یکی از رشته‌هایی است که واقعاً نیازمند توجه ویژه است، به ابعاد مختلفی که این رشته را حائز اهمیت کرده، پرداخت و گفت: رشته زنان و زایمان پس از انقلاب به صورت تک‌جنسیتی و توسط بانوان اداره شده است. رشته‌ای است که با موراد اورژانس و حتی موقعیت‌های اورژانسی و فوق اضطراری زیادی درگیر است. به این معنا که گاهی اتفاقاتی رخ می‌دهد که کاملاً اضطراری هستند و به قول معروف، یک متخصص زنان باید همواره تلفن همراه خود را روشن نگه دارد، همیشه آماده و در دسترس باشد تا در صورت بروز یک اتفاق اورژانسی، بتواند حضور یابد.

وی افزود: نکته دیگر آن است که یک پزشک متخصص زنان، در حاملگی‌های تک‌قلو، مسئول جان دو انسان است و در مواردی مانند حاملگی‌های سه‌قلو به صورت همزمان، مسئول جان چهار انسان به صورت هم‌زمان است. این ویژگی تقریباً در هیچ رشته پزشکی دیگری وجود ندارد؛ شاید متخصصین بیهوشی برای مدت کوتاهی چنین وضعیتی را تجربه کنند، اما در رشته زنان، این وضعیت مداوم است. متأسفانه در تعرفه‌هایی که برای این رشته در نظر گرفته شده، به مسئولیت‌های سنگین متخصص زنان توجهی نشده و حمایت‌های قانونی لازم نیز به عمل نیامده است.

رئیس انجمن متخصصین زنان و زایمان ایران ادامه داد: مورد دیگر آن‌که رشته ما با مسائل حاکمیتی نیز در هم تنیده است. کمتر رشته‌ای را می‌توان یافت که تا این حد با مسائل حاکمیتی درگیر شده باشد. در بحث جوانی جمعیت، بیش از هر گروهی، متخصصان زنان مخاطب قرار گرفته‌اند. همچنین تأکید زیادی بر موضوع زایمان طبیعی وجود دارد که از دیگر عوامل اهمیت این رشته است. البته عوامل متعددی در بالا بودن آمار سزارین در کشور ما نقش دارند، اما تنها گروهی که همواره مورد سؤال و مطالبه قرار می‌گیرند و باید پاسخگو باشند، فقط متخصصان زنان هستند.

وی تصریح کرد: مجموعه این عوامل باعث شده که شرایط کاری برای متخصصان زنان بسیار سخت و طاقت‌فرسا شود و بارها اعلام کرده‌ایم که اگر تدبیری برای این مسئله اندیشیده نشود، بسیاری از متخصصان زنان ممکن است از حیطه زایمان و بارداری خارج شوند.

بنابر اعلام روابط عمومی برگزاری این کنگره، کاظمی اضافه کرد: علاوه بر همه اینها، ما با اعمال جراحی سنگین در رشته زنان مواجه هستیم؛ چه در زمینه نئوپلاسم‌ها و جراحی‌های پیشرفته سرطان‌های زنان و چه سایر موارد و متأسفانه تعرفه‌های در نظر گرفته‌شده هیچ تناسبی با سنگینی و پیچیدگی کار و میزان مسئولیت متخصص زنان ندارد. این عدم تناسب، آثار خود را نشان داده است و اگر برای آن راه‌حل فوری در نظر گرفته نشود، رشته‌ای که با زحمات بسیار به این جایگاه رسیده، ممکن است دچار آسیب شود.

او گفت: ما از نظر کاهش مرگ و میر مادری در جایگاه بسیار خوبی در دنیا هستیم؛ بیشترین شیب کاهشی را در این زمینه داشته‌ایم و جزو 10 کشور برتر دنیا در کاهش مرگ و میر مادران هستیم. همچنین از نظر پیشرفت‌های حاصله در تمامی شاخه‌های رشته زنان و زایمان، در رده کشورهایی هستیم که نه فقط در منطقه، بلکه در سطح جهانی نیز حرف برای گفتن دارند.

وی هشدار داد: اگر توجه کافی به رشته زنان و زایمان صورت نگیرد، ممکن است تمامی این دستاوردها و پیشرفت‌ها به تدریج از دست بروند و مهاجرت‌های گوناگون نیز، همان‌گونه که در دیگر رشته‌ها دیده شده، در رشته زنان هم شایع شود.

کاظمی در توضیح بحث مهاجرت پزشکان هم گفت: گاهی این مهاجرت، به شکل مهاجرت نیروی انسانی از کشور رخ می‌دهد که اغلب بی‌بازگشت است؛ گاهی شاهد مهاجرت شغلی هستیم که متخصصان به کناره‌گیری از کار پزشکی و گرایش به مشاغل دیگر وادار می‌شوند و گاهی هم همچنین مهاجرت درون‌شغلی اتفاق می‌افتد بدین صورت که متخصصان از طبابت و درمان به سوی حوزه زیبایی سوق پیدا می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha