• یکشنبه / ۱ تیر ۱۴۰۴ / ۰۹:۵۶
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1404040100186
  • خبرنگار : 50040

رئیس اداره حفاظت محیط زیست رودسر:

با تفکیک از مبدا زباله از تولید شیرابه جلوگیری کنیم

با تفکیک از مبدا زباله از تولید شیرابه جلوگیری کنیم

ایسنا/گیلان رئیس اداره حفاظت محیط زیست رودسر، با اشاره به نقش مهم تفکیک از مبدا زباله در مدیریت پسماند، گفت: ۶۵ درصد پسماندهای تولیدی در شهرستان، زباله تر است و قابلیت تبدیل به کود را دارد لذا باید از تولید شیرابه جلوگیری کنیم.

رحمان پورحسین در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به تولید روزانه ۹۵ تا ۱۰۰ تن پسماند در شهرستان رودسر، اظهار کرد: با توجه به حضور مسافران در شهرستان، شاهد روند افزایشی تولید پسماند هستیم.

وی با بیان اینکه طرح تفکیک زباله از مبدا کاملا اجرا نمی شود، افزود: ۴۰ تا ۴۵ تن از پسماندهای روزانه به محل کارخانه کمپوست رودسر انتقال داده می شود، اما این کارخانه غیر فعال است و طبق برنامه، کار لندفیل رودسر به پایان رسیده و به زودی شاهد فعالیت آن و مدیریت پسماند و ریجکتی های دپو شده خواهیم بود.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان رودسر، با اشاره به جمع آوری روزانه پسماند در بخش کلاچای، ادامه داد: این پسماندها به کارخانه کود آلی رشت منتقل می شود؛ شهرداری چابکسر نیز اقدام به پردازش و تفکیک در مقصد ۱۵ تا ۱۸ تن زباله در روز می کند. مواد بازیافتی همچون پلاستیک نیز با دستگاه خردکن کم حجم می شود.

به گفته پورحسین، با پیگیری دادستان شهرستان و ورود شهرداری ها و همکاری شرکت های دانش بنیان، مقرر شده که از ریجکتی ها برای تولید بلوک و جدول و نیوجرسی و... استفاه شود.

وی با اشاره به جمع آوری روزانه پسماند در رحیم آباد و واجارگاه و انتقال آنها به کارخانه کود آلی رشت، اضافه کرد: مدیریت پسماند یک زنجیره به هم پیوسته بوده و تفکیک از مبدا نقش مهمی در آن دارد لذا شهرداری ها و دهیاری ها باید یک برنامه مدون اجرایی در این راستا داشته باشند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست رودسر، با بیان اینکه تفکیک زباله از مبدا می تواند استان های شمالی را از چالش پسماند نجات دهد، تاکید کرد: فرماندار شهرستان رودسر به عنوان رئیس کارگروه مدیریت پسماند، پیگیر فعالیت کارخانه کمپوست رودسر است.

وی با اشاره به دپوی ۳۵ تا ۴۰ هزار تنی ریجکتی ها در محوطه کارخانه کمپوست رودسر، بیان کرد: لندفیل جدید را تعریف کردیم و فرایند دریافت مجوز فعالیت در حال انجام است و به زودی شاهد انتقال ریجکتی ها از محوطه کارخانه کمپوست خواهیم بود تا مدیریت پسماند رودسر انجام شود.

پورحسین وسعت جلگه شهرستان رودسر را کم دانست که به کوه و دریا متصل است و تاکید کرد: این موقعیت جغرافیایی، کار مدیریت پسماند را دشوار کرده، زیرا شاهد انتقال پسماند از روستاها به پایین دست و دپو در حاشیه جاده ها هستیم که در این راستا ۷ دهیار را به دادگاه معرفی کردیم و برای ۱۳ فرد حقیقی که اقدام به دپوی زباله کرده بودند، تشکیل پرونده دادیم و حکم های جایگزین صادر شده نیز در جهت مدیریت پسماند بوده است.

وی از مردم و گردشگران خواست تفکیک از مبدا زباله را جدی بگیرند و گفت: ۶۵ درصد پسماندهای تولیدی در شهرستان، زباله تر است و قابلیت تبدیل به کود را دارد لذا باید از تولید شیرابه جلوگیری کنیم. حجم پسماند باقی مانده نیز از طریق بازیافت کم می شود و بخش غیر قابل بازیافت به عنوان ریجکتی به لندفیل منتقل خواهد شد لذا دهیاران به جمع آوی پسماند توجه کنند تا از ایجاد نقاط بحرانی جلوگیری کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha