• دوشنبه / ۲ تیر ۱۴۰۴ / ۱۰:۴۶
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1404040201032
  • خبرنگار : 50046

چند روش برای حفظ سلامت روان والدین در شرایط خاص

چند روش برای حفظ سلامت روان والدین در شرایط خاص

ایسنا/خراسان شمالی مدیر گروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، نکاتی را برای والدین و مراقبان برای حفظ آرامش هنگام مدیریت شرایط مطرح و بیان کرد: در شرایط پرتنش، والدین غالباً آنقدر بر مراقبت از خانواده شان متمرکز می شوند که زمانی برای رسیدگی به خود یا پردازش شوک و واکنش‌شان به رویداد نمی گذارند.

دکتر سیده ریحانه رضوانی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: یادآور می شویم، بزرگسالان زمانی برای دیگران مفیدتر خواهند بود که ابتدا به خودشان رسیدگی کنند و برای پریشانی خود کمک بگیرند، زیرا کودکان ممکن است براساس احساسات و واکنش‌های بزرگترها رفتار کنند.

وی افزود: به خاطر خودتان و کودکان‌تان، مهم است که مراقبت از خود و سلامت روان خود را در اولویت قرار دهید. این کار، هم در کوتاه مدت و هم بلندمدت، به شما کمک می‌کند بهتر با شرایط کنار بیایید و حمایت مؤثرتری از فرزندانتان داشته باشید.

رضوانی توصیه هایی را مطرح و عنوان کرد: سعی کنید خودتان آرام بمانید، در مواقع اضطراری، کودکان به بزرگسالان نگاه می کنند تا بفهمند چگونه باید رفتار کنند. بنابراین یکی از بهترین راه ها برای حفظ آرامش کودکان، این است که خودتان آرامش داشته باشید.

وی با بیان اینکه یکی از روش های مؤثر برای این کار، تمرکز بر تنفس است، تمرین‌های تنفسی روشی قوی برای آرام کردن سیستم عصبی و کاهش اضطراب واسترس هستند، ادامه داد: «تنفس شکمی» یا «تنفس دیافراگمی» تمرینی ساده است که به شما کمک می کند اکسیژن را عمیق تر وارد ریه ها کنید. یک روش سه مرحله ای ساده که می توانید به فرزندتان نیز آموزش دهید. دست را روی شکم بگذارید. پنج نفس عمیق بکشید، پنج ثانیه دم و پنج ثانیه بازدم، از بینی نفس بکشید و از دهان خارج کنید. توضیح دهید وقتی فرزندتان دم می گیرد، شکم خود را مثل بادکنک آرام آرام باد می کند و هنگام بازدم، هوا آرام آرام از بادکنک خارج می شود.

وی بیان کرد: این کار نه تنها به کودکانتان نشان می دهد که شما کنترل اوضاع را در دست دارید، بلکه شیوه ای مؤثر برای کنار آمدن با موقعیت های پراسترس را هم به آنها آموزش می دهد.

وی مدیریت احساسات را مورد تاکید قرار داد و گفت: پس از یک رویداد آسیب زا، ممکن است طیفی از احساسات مختلف مانند بی‌حسی و پوچی، خشم، بیقراری و آشفتگی، غم و اشک ریزی، ترس و اضطراب، وحشت، عصبی بودن، خجالت و شرم، احساس گناه و ... را تجربه کنید که گاه کاملاً و به طرزی غیرمنتظره تغییر می کند.

وی با اشاره به اینکه واکنش های شدید جسمی و روانی، که به شوک های ثانویه عاطفی شناخته می شوند، در هر زمانی پس از رویداد می توانند رخ دهند، چه بلافاصله، چه ساعاتی یا حتی روزهایی بعد، تصریح کرد: نسبت به وضعیت روانی تان صبور باشید. نوسانات خلقی پس از تروما طبیعی است، به خود وقت و فضا بدهید که احساسات خود را بروز دهید، صحبت کنید. زمانی را به گفتگو با بزرگسالانی که شرایط شما را درک می کنند اختصاص دهید، توجه داشته باشید دوستان و نزدیکان هرچند منابع خوبی برای حمایت هستند، اما اگر خودشان نیز همان واقعه را تجربه کرده اند ممکن است بیش از حد درگیر احساسات باشند. در این صورت بهتر است به گروه های حمایتی یا خدمات مشاوره ای مراکز مشاوره ومراکز خدمات جامع سلامت مراجعه کنید.

مدیرگروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد دانشگاه گفت: اگر تا چندین روز بعد از تجربه آسیب زا حال‌تان بهتر نشد و با سازگاری مشکل داشتید یا حالت روانی و جسمی تان به قدری آزاردهنده است که غیرقابل تحمل است، گرفتن کمک از متخصص روانپزشکی ضروری است.

وی با توصیه به اینکه به جسم خود رسیدگی کنید، بیان کرد: برای بهبود، لازم است هم به جسم و هم به روان خود توجه کنید. ذهن و بدن به هم پیوسته اند و با تقویت یکی به دیگری هم کمک می شود.

رضوانی افزود: تغذیه سالم با مقدار زیادی میوه، سبزیجات و مواد تازه، نوشیدن آب فراوان، سعی کنید هشت ساعت خواب کافی داشته باشید، زمانی را صرف لذت بردن از کارهای مورد علاقه خود کنید، ورزش کنید، وقت خود را در فضای باز، حتی پیاده روی در طبیعت بگذرانید.

این مسئول با بیان اینکه از گرفتن تصمیمات مهم خودداری کنید، خاطرنشان کرد: معمولاً بهتر است در دوره های استرس و فشار روانی، از تصمیم گیری های بزرگ اجتناب کنید. اگر در انجام کارهای روزمره مشکل یا ناتوانی دارید، با روانشناس، مشاور یا روانپزشک مشورت کنید. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha