• سه‌شنبه / ۳ تیر ۱۴۰۴ / ۱۰:۳۶
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 1404040301740
  • خبرنگار : 71429

نقره کار:

مباشران و معاونان جنایت جنگی علیه ایران باید تحت پیگرد قرار گیرند

مباشران و معاونان جنایت جنگی علیه ایران باید تحت پیگرد قرار گیرند

یک وکیل دادگستری گفت: دیوان کیفری بین المللی باید ترامپ و نتانیاهو و همرزمانشان در غرب را محاکمه کند.

محمدصالح نقره کار در گفت وگو با ایسنا درباره بررسی ابعاد حقوقی حمله آمریکا به جمهوری اسلامی ایران گفت: امروز حقیقت مثل روز روشن است. متجاوز به تمامیت ارضی و خدشه گران به نظام عدم اشاعه سلاح هسته ای بر خلاف ماده ۴ اساسنامه آژانس و قطعنامه ۲۲۳۱ دال بر تایید برنامه هسته ای ایران، جرم محرز و مبین مرتکب شده اند؛ لذا مباشران و معاونان جنایت جنگی علیه ایران باید تحت پیگرد قرار گیرند و مباشرت در نسل کشی و جنایت جنگی، ترامپ و نتانیاهو را متضامنا رسوا خواهد کرد. 

وی افزود: جهان، شاهد تراژدی انسانی - حقوقی هولناکی است که همه ارزش‌های حقوق بین الملل، حقوق بشر و بشردوستانه را به محاق برده است. جنایتی پر بدعت در اعمال روش‌های قهری توسط کشورهایی که خود سلاح هسته ای دارند، علیه کشوری که سلاح هسته ای ندارد (به اسم عاری سازی جهان از سلاح هسته‌ای). این تراژدی دهشتناک در سکوت نهادهای تضمین حقوق بین الملل، آواری است که بر هنجارهای موضوعه وارد شده و آژانس بین المللی انرژی اتمی و NPT را از وجاهت و وثاقت، تهی ساخته است.

نقره کار ادامه داد: نخستین بار است که دو کشور هسته‌ای، حمله‌ای نظامی علیه کشوری فاقد سلاح هسته‌ای ترتیب می دهند و با ماسک مضحک مذاکره از پشت قتل و ترور را ترجمان می کنند. ذکر مصیبت است که معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (ان‌پی‌تی) برای آمریکا و اسرائیل هیچ ارزشی ندارد و صرفاً ابزار سیاسی بازی است. این جنایت نقض آشکار اعلامیه جهانی حقوق بشر و منشور سازمان ملل متحد است.

وی افزود: تجربه عین الیقین ایران دلالت دارد معاهده ان‌پی‌تی، ابزار قدرت‌های سلطه گر شده و آن‌ها جاسوسی و قدرت پرستی خود را از طریق سازمان‌های پادوی خود تسهیل گری می‌کنند. مگر نه اینکه کره شمالی، هند، پاکستان و اسرائیل که این معاهده را نپذیرفته و سلاح هسته‌ای تولید کرده‌اند، از حملات نظامی توسط کشورهای دارای سلاح هسته‌ای در امان مانده‌اند. معیارهای یک بام و دو هوا برای دولت‌های نامشروعی که معلوم نیست اهلیت و صلاحیت خود را از کجا آورده اند به رسوایی بدل شده است. 

وی ادامه داد: صدای مظلومیت ایران یک طرف و مظلومیت و محجوریت حقوق بشر و بی اعتباری حقوق بین الملل است که به گوش می رسد و حجت بر خیرخواهان جهان تمام است که این شیوه به سخره گرفتن حقوق توسط صاحبان نامشروع است. پس ابزار و ضمانت اجرای حقوق بین الملل کجاست که گریبان متجاوز و متعدی به تاسیسات صلح آمیز هسته ای یک کشور را نمی‌گیرد و جولان جنون آمیز قدرتمنداران بی ریشه را علیه تمامیت ارضی یک کشور مستقل _ متمدن رسوا نمی کند. زنهار که با اغواگری مزورانه به اسم صلح و جهان عاری از سلاح هسته ای این بندبازی و شعبده بازی تعلیل شود. 

وی افزود: کدامین منطق و مبنای حقوق بین الملل است که دفاع مشروع مطابق ماده ۵۱ منشور را حقانی نداند؟ از این مصیبت روشن تر که با ترور و زدن مردم کوچه و پس کوچه و محله ها و سازماندهی دانشمندکشی می خواهند با قلدری ناحق، خود را در جهان عاری از عدالت به کرسی نشانند؟ ده ها دانشمند با هزاران مقاله علمی مولد اندیشه بوده اند. تعداد مجروحین و شهدا از کودک و زن و سالمند مگر قابل توجیه است که صلیب سرخ بین الملل و شورای حقوق بشر و شورای امنیت منفعل باشند.

وی ادامه داد: دوگانگی استانداردها و تبعیض گرایی مفرط این قماش قلدر با مداخله زورمندانه و جباریت فرعونی قرین شده و قطعنامه ۲۶۲۵ مجمع عمومی سازمان ملل، تهدید علیه موجودیت یک دولت یا عناصر سیاسی _ اقتصادی را نقض حقوق بین الملل قلمداد کرده است. بازتاب این اصل در بسیاری از اسناد بین المللی و قطعنامه های مجمع عمومی و تایید آن در فرصت های مختلف از سوی دیوان بین المللی نشانه آمره بودن آن است.

نقره کار افزود: امروز نهادهای بین المللی و سازمان‌های اثربخش در حوزه حقوق بین الملل و حقوق بشر نمی توانند چشم بر این وجدان سیستماتیک دولتی و اقدام مباشرت ترامپ و نتانیاهو در جنایت علیه مردم ایران، انرژی هسته‌ای و تمامیت ارضی ما شانه خالی کنند و باید در دادخواهی در حوزه بین المللی با پذیرش اصل مسئولیت کیفری و عدالت کیفری در قلمرو حقوق بین الملل تاوان این دست درازی به تمامیت ارضی و حق حیات ایرانیان را مورد توجه قرار دهند.

وی افزود: این اقدامات مجرمانه مشترک، مسئولیت کیفری مشترک را در پی خواهد داشت و از منظر حقوق بین‌الملل در دیوان بین‌المللی کیفری، قابلیت تعقیب دارد. رفتار ددمنشی ترامپ و دست در دست نتانیاهو زمینه‌ای برای یک شروع به نسل کشی خطرناک تلقی می‌شود و به هیچ وجه مجامع جهانی اعم از سازمان ملل، شورای حقوق بشر سازمان ملل و سایر نهادهایی که مرتبط با حمایت از حق حیات انسان ها هستند، نباید در برابر این اقدام ددمنشانه سکوت روا دارند. باید زمینه‌ها و ابزار حقوق بین الملل در راستای حمایت از حقوق بشر مردم بی‌گناه ایران فعال شود.

نقره کار در پایان گفت: امید است که با انشراح صدر داخلی و وفاق ملی همه پشت قدرت نظامی و دیپلماسی برای تمامیت ارضی و یکپارچگی ایران همت گماریم و از ظرفیت‌های حقوق بشر و بین المللی برای اثبات حقانیت ایران و مظلومیت کشور عزیزتر از جان هم رسان و همبسته همت گماریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha