زهرا باقری در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به نقش تغذیه سالم در سلامت باروری و بارداری اظهار کرد: شرط اساسی داشتن یک بارداری موفق، رعایت یک برنامه غذایی سالم و اصولی در دوران قبل از بارداری توسط مرد و زن است.
وی افزود: یکی از بهترین راهها برای اطمینان از تامین نیازمندیهای تغذیهای، استفاده از شش گروه اصلی غذایی است. رژیم غذایی سالم و غنی از آنتی اکسیدان و برنامه ورزشی مناسب، به آماده شدن زنان و مردان برای بارداری مطلوب کمک میکند.
کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: چاقی یکی از مشکلاتی است که بسیاری از افراد به آن دچار هستند و میتواند تاثیر زیادی در سبک زندگی افراد داشته باشد و آنها را با مشکل مواجه کند.
باقری ادامه داد: یکی از مشکلات مرتبط با چاقی، مربوط به ناباروری است به گونهای که ناباروری در مردان و زنان دارای اضافه وزن و چاقی بیشتر از افراد با شاخص توده بدنی نرمال است. در مردان، افزایش توده بدنی با کاهش سطح تستسترون و به دنبال آن افزایش استروژن سرم و در نتیجه کاهش میزان باروری همراه است.
وی افزود: همچنین چاقی میتواند با ایجاد عوارضی مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک، دیابت، اختلال در تعادل هورمونی، تغییر زمان شروع قاعدگی، اختلال در قاعدگی و دیگر موارد بر باروری زنان اثر منفی بگذارد.
باقری بیان کرد: احتمال وقوع دیابت تشخیص داده نشده قبل از بارداری،اختلال تحمل گلوکز و دیابت بارداری موجب شیوع بیشتر ناهنجاریهای مادرزادی جنین میشود.
وی گفت: مطالعات نشان دادهاند که وزن، فعالیت بدنی و عوامل تغذیهای از جمله اسیدهای چرب، پروتئین، کربوهیدرات رژیم غذایی، لبنیات مصرفی و مصرف آهن با ناباروری ناشی از اختلالهای تخمدانی ارتباط دارد بنابراین کنترل وزن در زنان قبل از بارداری میتواند از میزان خطر ابتلا به ناهنجاریهای هنگام تولد بکاهد. نتایج مطالعات، به اثبات رسانده است افرادی که رژیم غذایی و سبک زندگی صحیح دارند، شش برابر افزایش باروری بیشتری داشتهاند.
انتهای پیام
نظرات