• جمعه / ۶ تیر ۱۴۰۴ / ۱۷:۳۲
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 1404040603840
  • خبرنگار : 71603

تغییر شهریه دانشگاه‌های نروژ برای دانشجویان غیراروپایی

تغییر شهریه دانشگاه‌های نروژ برای دانشجویان غیراروپایی

وزارت آموزش عالی نروژ پیشنهادهایی را اعلام کرده است که نحوه محاسبه شهریه دانشجویان خارج از اروپا را تغییر خواهد داد.

به گزارش ایسنا به نقل از یونیورسیتی نیوز، هفته گذشته، این وزارتخانه در یک بیانیه مطبوعاتی اعلام کرد که طبق پیشنهادهای جدید به مؤسسات آموزش عالی اجازه می‌دهد سطح شهریه دریافتی از دانشجویان خارجی خود را که از خارج از اتحادیه اروپا و منطقه اقتصادی اروپا (EU-EEA) هستند، تعیین کنند.

در این بیانیه آمده است که دولت پیش از این، درخواست برای داوطلبان بین‌المللی دکتری برای یافتن شغل در نروژ را آسان‌تر کرده است و ۱۵ واحد درسی سیستم انتقال و انباشت واحد اروپایی (ECTS) را که برای تسلط به زبان نروژی جهت احراز موقعیت شغلی در دانشگاه‌ها و کالج‌های دانشگاهی نروژ لازم بود، حذف کرده است.

سیگرون آسلند، وزیر تحقیقات و آموزش عالی، در بیانیه‌ای با دفاع از آخرین تغییرات، از جمله تغییرات مربوط به شهریه، گفت: «آموزش عالی و تحقیقات زمانی که به جهان متصل هستیم، بهترین عملکرد را دارند. نروژ کشور کوچکی است. بنابراین، ما باید موانع غیرضروری را برای دانشجویان و محققان بین‌المللی حذف کنیم.»

این وزارتخانه اذعان کرد که پس از اعلام شهریه برای دانشجویان خارج از اتحادیه اروپا و منطقه اقتصادی اروپا، تعداد دانشجویان جدید ثبت نام شده در دانشگاه‌ها به طور قابل توجهی، حدود ۸۰ درصد، کاهش یافته است.

این وزارتخانه اذعان کرد که دانشگاه‌ها و کالج‌های دانشگاهی گزارش داده‌اند که شهریه‌های بالا [با هزینه کامل] و هزینه‌های بالای زندگی در نروژ، جذب دانشجویان بین‌المللی را دشوار کرده است.

در این بیانیه مطبوعاتی آمده است: «بنابراین، مؤسسات آموزش عالی خواستار انعطاف‌پذیری بیشتر در نحوه تعیین سطح شهریه خود شده‌اند.»

در این بیانیه مطبوعاتی آمده است که انعطاف‌پذیری بیشتر در تعیین سطح شهریه مطابق با برنامه‌های تحصیلی مختلف، به مؤسسات «توانایی انطباق با نیازهای متغیر استخدام و شایستگی» را می‌دهد.

آسلند در گفتگو با آفتن‌پستن، بزرگترین روزنامه چاپی نروژ، گفت که وقتی اولا بورتن مو، وزیر سابق آموزش عالی و تحقیقات نروژ، شهریه دانشجویان خارجی را اعلام کرد، بودجه مؤسسات آموزش عالی را نیز ۳۰۰ میلیون کرون نروژ (۲۹ میلیون دلار آمریکا) کاهش داد که به اعتقاد او باید از طریق شهریه‌ها تأمین شود.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha