• دوشنبه / ۹ تیر ۱۴۰۴ / ۱۱:۳۴
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1404040905528
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

معاون سیاسی استاندار آذربایجان شرقی:

با اجرای پروژه «تاریخ شفاهی» رویدادهای مهم را برای آیندگان ثبت کنیم

با اجرای پروژه «تاریخ شفاهی» رویدادهای مهم را برای آیندگان ثبت کنیم

ایسنا/آذربایجان شرقی معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی با گرامی‌داشت یاد و خاطره شهدای تجاوز رژیم صهیونی به ایران عزیز گفت: تاریخ شفاهی یک روش پژوهش تاریخی است که نسبت به تاریخ مکتوب و متنی تفاوت‌هایی دارد که عمده آن دریافت احساسات از طریق صوت و تصویر توسط مخاطب است.

مرتضی محمدزاده در نخستین جلسه کارگروه تاریخ شفاهی آذربایجان با اشاره به اینکه تاریخ شفاهی دارای قدمت صد ساله است، بیان کرد: برای مسائل ایران نیز یک پروژه مهم با عنوان تاریخ شفاهی ایران در دانشگاه هاروارد توسط حبیب‌ لاجوردی انجام شده که به وقایع ایران می‌پردازد و طرح اولیه آن در سال‌های ۵۹ بود و شروع پروژه به سال ۶۰ مربوط می‌شود.

وی افزود: بنا داریم چنین کاری را در آذربایجان نیز شروع کنیم و از افراد متخصص می‌خواهیم کمک فکری داشته باشند تا ابعاد و روش‌های اجرای پروژه مشخص شود؛ تلاش باید در این راستا باشد که آیندگان بتوانند به‌خوبی از آن استفاده کنند و این لزوما زمانی محقق می‌شود که کار استاندارد، دقیق و علمی باشد.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی یادآوری کرد: در این پروژه دنبال این هستیم که از زبان سرمایه‌های انسانی و گنجینه‌های آذربایجان روایت های مهم را با فیلم و صوت ضبط کنیم؛ مثلا در همین جنگ ۱۲ روزه می‌توان به افراد درگیر ماجرا رجوع کرد تا وقایع ثبت شوند.

به گزارش ایسنا به نقل از استانداری آذربایجان شرقی، وی ادامه داد: دو شیوه را می‌توان در تاریخ شفاهی به کار برد؛ یکی از این شیوه‌ها، مشخص کردن موضوعات برای هر دستگاه به‌صورت جداگانه و ضبط برنامه‌ها توسط خود دستگاه‌هاست و شیوه دوم تجمیع موضوعات و ضبط آن‌ها به‌صورت حرفه‌ای توسط یک تیم است که باید یکی از این شیوه‌ها را انتخاب کرده و کار را پیش ببریم.

‏انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha