مریم بیدخام، در ستاد حمایت از خانواده و جوانی جمعیت شهرستان البرز بر اهمیت حفظ جوانی جمعیت و ضرورت برنامهریزی جامع و هماهنگ برای مقابله با چالشهای سالمندی و بحرانهای پیش رو تأکید کرد.
وی با اشاره به پیامدهای سالمندی جمعیت در حوزههای امنیتی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی اظهار کرد: در صورت عدم توجه به این موضوع، در آیندهای نه چندان دور پنجره جمعیتی بسته شده و نیروی فعال کاهش خواهد یافت که پیامدهای منفی گستردهای به دنبال خواهد داشت.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری قزوین سالمندی کشور را یکی از تبعات کاهش جمعیت دانست و خاطرنشان کرد: اگر برای بحران جمعیت چارهاندیشی نشود، کشور نیروی جوان و پویای خود را از دست خواهد داد که این موضوع تأثیر منفی جدی بر مسائل اقتصادی، آموزشی، علمی و پیشرفت کشور خواهد داشت.
وی بیان کرد: با ادامه روند فعلی، ظرف دو دهه آینده بیش از یک چهارم جمعیت کشور سالمند شده و ایران سالمندترین کشور منطقه خواهد شد. این مسئله بدون شک باعث کاهش رشد اقتصادی کشور شده و مشکلات متعددی در حوزه مراقبت از سلامت سالمندان ایجاد خواهد کرد.
بیدخام اظهار کرد: فرهنگسازی، معرفی الگوهای موفق و اجرای برنامههای حمایتی نقش مهمی در تشویق جوانان به ازدواج و فرزندآوری دارد.
وی به اهمیت اجرای قانون جوانی جمعیت در شرایط بحران اشاره و تصریح کرد: برای اجرای مؤثر این قانون در بحران، ضروری است با تمهید مقدمات لازم، دسترسی مادران به خدمات بهداشتی و درمانی تسهیل شده و حمایتهای روانی و اجتماعی به منظور تقویت تابآوری خانوادهها ارائه شود.
به گزارش ایسنا، بنا بر اعلام روابط عمومی استانداری قزوین، مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری قزوین یادآور شد: اجرای قانون جوانی جمعیت در شرایط بحرانی نیازمند برنامهریزی دقیق، همکاری بینبخشی و توجه ویژه به شرایط است و با این رویکرد میتوان مسیر رشد و توسعه جمعیتی استان و کشور را حفظ کرد.
انتهای پیام
نظرات