داریوش حسننژاد دهم تیر در جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان که در استانداری برگزار شد، بیان کرد: کاهش بارندگی تاثیر بسزایی بر آب رودخانهها داشته بطوری که متوسط دبی رودخانههای استان چهار دهم مترمکعب بر ثانیه بوده که نسبت به سال گذشته ۸۴ درصد کاهش یافته است.
وی تصریح کرد: کاهش آبدهی اکثر رودخانههای استان بالای ۸۰ درصد است بطوری که رودخانه کشکان در ورودی شهرستان پلدختر حدود ۱۵۰ لیتر آب دارد.
این مسئول با بیان اینکه منابع آب زیرزمینی نیز تخت تأثیر کاهش بارندگی قرار گرفتهاند، اظهار کرد: تا پایان اردیبهشت امسال، سطح آب زیرزمینی هشت دهم سانتی متر کاهش یافته که معادل ۶۴ میلیون متر مکعب بوده و بیشترین کاهش مربوط به دشت کوهدشت و رومشکان است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان یادآور شد: آبخوانهای استان نیز با کسری ۵۰ میلیون مترمکعبی روبهروست که بیشترین کسری در این حوزه مربوط به دشت کوهدشت و الیگودرز است.
وی با اشاره به اینکه چشمههای تأمین کننده آب شرب خرمآباد نیز ۵۰ درصد کاهش آبدهی داشتهاند، افزود: میانگین دبی رودخانههای مهم خرمآباد حدود ۲۶۸ لیتر بر ثانیه است که نسبت به سال گذشته ۴۶ درصد و بلندمدت ۵۲ درصد کاهش یافته و همچنین چشمه کیو و گرداب سنگی بطور کامل خشک شده است.
حسننژاد اظهار کرد: لرستان دارای شش سد است و در حال حاضر ۶۲ میلیون مترمکعب آب دارند که نسبت به سال گذشته ۲۹ درصد کاهش داشته است.
مهدی پازوکی مدیرکل مدیریت بحران استانداری لرستان نیز در این جلسه اظهار کرد: در سال جاری دو هزار و ۵۶۵ چاه غیرمجاز کشاورزی و ۸۵۵ چاه غیرمجاز کشاورزی برقدار شناسایی شدند که مجموعا ۱۴۹.۲ میلیون مترمکعب از حجم آب غیرمجاز استان را شامل میشود.
پازوکی ادامه داد: تمام دستگاهها موظفند لیست چاههای آب را ارائه کنند و هر سه ماه گزارش چاههای غیرمجاز به دادستانی استان ارائه شود و طبق ماده ۴۰ قانون توسعه، شرکتهای زیرمجموعه دستگاهها مکلف به نصب کنتور هوشمند برای چاهها هستند.
وی با بیان اینکه طبق ماده ۴۰ قانون توسعه، شرکتهای زیرمجموعه دستگاهها مکلف به نصب کنتور هوشمند برای چاهها هستند، عنوان کرد: در دوماهه اول سالجاری، ۸۸۴ چاه مجهز به دستگاه کنتور هوشمند شدند.
بهروز مرادپور مدیرکل هواشناسی لرستان نیز در این جلسه با بیان اینکه امسال استان از لحاظ بارشی شرایط خوبی ندارد و نسبت به سال گذشته و بلندمدت با کاهش روبهروییم، اضافه کرد: بیشترین کاهش بارندگی نسبت به سال گذشته در شهرستانهای پلدختر و سراب دوره با ۶۵ و ۶۲ درصد ثبت شده است؛ همچنین شهرستان خرمآباد ۵۷ درصد کاهش بارندگی داشته است.
مرادپور بیان کرد: شهرستان خرمآباد نیز ۵۷ کاهش بارندگی داشته و تنها نقطهای در استان که افزایش بارش داشته، شولآباد با شش درصد است؛ میانگین بارش استان ۴۱ درصد بوده که نسبت به بلندمدت کاهش یافته است.
وی با بیان وضعیت خشکسالی استان ادامه داد: از ابتدای مهر ۱۴۰۳ تا خرداد ۱۴۰۴، یک درصد مساحت استان نرمال ، هفت درصد خشکسالی خفیف، ۱۲ درصد متوسط، ۳۱ درصد شدید و ۴۸ درصد مساحت استان در وضعیت خشکسالی بسیار شدید قرار دارد.
مدیرکل هواشناسی لرستان با بیان اینکه پیشبینی میشود بارشها از دهه سوم آبان آغاز شود، اضافه کرد: احتمال اینکه بارشهای پاییزه نرمال باشد کم است و به همین دلیل باید در حوزه آب مدیریت خوبی انجام شود.
انتهای پیام
نظرات