• سه‌شنبه / ۱۰ تیر ۱۴۰۴ / ۲۱:۰۴
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1404041006731
  • خبرنگار : 50176

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مطرح کرد

تخریب ذخایر ژنتیکی محیط زیست لرستان با کاهش سطح آب رودخانه‌ها

تخریب ذخایر ژنتیکی محیط زیست لرستان با کاهش سطح آب رودخانه‌ها

ایسنا/لرستان مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان گفت: بعلت کاشت محصولات آبدوست و کاهش سطح آب رودخانه‌ها با تخریب ذخایر ژنتیکی محیط زیستی روبه‌روییم.

کامران فرمانپور دهم تیر در جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان با انتقاد از کاشت محصولات آبدوست در شرایط تنش آبی موجود، بیان کرد: به دلیل کاشت محصولات آبدوست از جمله برنج در حاشیه رودخانه کشکان، با فاجعه زیست محیطی و تخریب ذخایر ژنتیک زیست محیطی در این رودخانه مواجهیم.

وی ادامه داد: برخی کشاورزان با حفر چاله‌های با عمق ۱۰ متر منابع آبی را استخراج کرده و با احداث موتورخانه‌های غیرمجاز از آب رودخانه‌ها استفاده می‌کنند.

فرمانپور تأکید کرد: حقابه زیست محیطی باید بصورت درست آزاد شود و طوری نباشد که به نفع کشت محصولات آبدوست باشد.

نامدار صیادی رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان نیز در این جلسه بر اهمیت اجرای الگوی کشت اشاره کرد و افزود: ۲۵ محصول عمده در استان کشت می‌شود و ۱۲۸ هزار هکتار کشت آبی و ۴۵۸ هزار هکتار بصورت دیم است.

وی بیان کرد: هرساله الگوی کشت بصورت برش استانی ارسال می‌شود اما به دلایلی از جمله تغییر شرایط بارندگی، قیمت محصول، انتقال آب به زمین‌های دیم و حضور کشاورزان از سایر استان‌ها به خوبی اجرا نمی‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان تصریح کرد: برای بهره‌وری در مصرف آب اقداماتی انجام شده از جمله بجای کشت هزار و ۷۰۰ کیلوگرم پیاز که آب بر بوده و در الگوی کشت مشخص شده‌، هزار و ۵۰۰ کیلوگرم بصورت نشا کشت شده که مصرف آب را تا حدود ۵۰ درصد کاهش می‌دهد.

نورالدین نوریزدان مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان در ادامه اظهار کرد: با توجه به اینکه منبع آب پایدار در استان وجود نداشته و اکثر آب شرب از طریق چشمه‌ها تامین می‌شود ولی در این حوزه مدیریتی بر تولید وجود ندارد.

وی اظهار کرد: ۴۳ شهر توسط وزارت نیرو بعنوان شهرهای فوق بحرانی در حوزه آب معرفی شده‌اند که شش شهر خرم‌آباد، بروجرد، کوهدشت، الیگودرز، دورود و ازنا از استان لرستان جز این لیستند.

نوریزدان بیان کرد: ۹۵۰ منبع تامین آب شرب در لرستان وجود دارد و کاهش حدود هزار و ۵۰۰ لیتر برثانیه آب در سطح شهرهای استان نسبت به سال گذشته پیشبینی می‌شود.

وی با بیان اینکه ۲۱ حلقه چاه در حال حفر است، ادامه داد: ۴۶ کیلومتر خط انتقال آب شرب در دست اجرا بوده و ۱۶ هزار مترمکعب مخزن برای افزایش تاب‌آوری در شرایط بحرانی در حال احداث است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان تصریح کرد: شهرداری‌ها در صدور مجوز اصلاح شبکه فرسوده همکاری‌ داشته باشند؛ همچنین جداسازی آب شرب و  فضای سبز ضروری است.

نوریزدان ادامه داد: با اشاره به اینکه ۶۱۷ روستا دچار تنش آبی‌اند که با استفاده از منابع ملی و استانی، کمک خیرین و قرارگاه بسیج سازندگی کار آبرسانی انجام خواهد شد که برای این پروژه حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار لازم است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha