شاهین چراغی – کارشناس بورس و بازار سرمایه - در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به تحولات پیش آمده اخیر در بازار سرمایه، متعاقب تجاوز رژیم صهیونیستی به کشور و ورود کشور به شرایط جنگی در هفتههای گذشته و اثرات آن بر اقتصاد به ویژه بازار سرمایه، گفت: در زمان بحرانهایی که در برخی از کشورهای دنیا ممکن است رخ دهد، این تنها وظیفه نهاد ناظر، یا وزارت اقتصاد و یا سازمان بورس نیست که بتوانند بازار سرمایه را به وضعیت پیش از جنگ یا وقوع بحران بازگردانند.
وی افزود: این یک موضوع ملی و کشوری است و همه کسانی که در کشور وظیفه دارند از جمله سازمان برنامه، بانک مرکزی، وزارت صمت، وزارت رفاه و بسیاری از نهادهای دیگر موظف هستند هماهنگیها و تعاملات لازم به عمل آورند. بنابراین باید با هماهنگی همه ارکانهای ذیربط بستههای حمایتی لازم را پیش بینی کنند.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: طی چندساله اخیر تحولات زیادی رخ داده و کشور تحولاتی زیادی را تجربه کرده است اما اتفاقی که طی جنگ ۱۲ روزه اخیر رخ داد یک شرایط نادر بود. بنابراین در این بحرانها موضوع مدیریت بازار جدی تلقی میشود و (مانند اتفاقی که در حادثه ۱۱ سپتامبر در آمریکا رخ داد) تمام ارکان دولت در کنار وزارت اقتصاد و سازمان بورس قرار میگیرند که هرچند دیر اما خوشبختانه مورد حمایت قرار گرفت.
چراغی ادامه داد: آنچه مشخص است این است که وضعیت فضای سرمایه در روزهای گذشته در حال بهتر شدن است و یکی از دلایل در کاهش قیمت درهم به عنوان مبنایی برای قیمت گذار دلار است که کاهش یافته و به نظر میرسد ادامه داشته باشد؛ چراکه هم بازار مورد حمایت قرار گرفته و هم مردم نیز در حال کمک هستند. سرمایه گذاران خرد در شرایط فعلی در حال کمک به بازار سرمایه هستند به طوری که حجم معاملات خرد طی دو روز گذشته به شکل زیادی افزایش پیدا کرده است.
وی در پایان گفت: باید فضای عمومی جامعه کنترل شود. در این میان تنها و فقط نیابد از مردم و سرمایه گذاران انتظار داشت و این سیاستگذاران پولی و اقتصادی هستند که موجب میشوند سرمایه گذار بتواند اعتماد و اطمینان بیشتری پیدا کند؛ بنابراین رفتار سرمایهگذاران در شرایط بحرانی منطقی است و این دولت و سیاستگذاران هستند که باید شرایطی را ایجاد کنند که سرمایه گذار اعتماد و اطمینان خاطر بالایی از بازار داشته باشد چراکه سرمایه گذاران همیشه از بازار حمایت میکنند.
انتهای پیام
نظرات