• پنجشنبه / ۱۲ تیر ۱۴۰۴ / ۱۲:۴۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404041207754
  • خبرنگار : 50549

رئیس مجمع نمایندگان استان:

رشد صنعت خراسان رضوی نیازمند جسارت در تصمیم‌گیری‌های مدیریتی است

رشد صنعت خراسان رضوی نیازمند جسارت در تصمیم‌گیری‌های مدیریتی است

ایسنا/خراسان رضوی رییس مجمع نمایندگان خراسان رضوی با انتقاد از نبود جسارت در تصمیم‌گیری‌های مدیریتی، بر ضرورت تمرکززدایی، پیگیری جدی مصوبات و تقویت وحدت دولت و بخش خصوصی برای تحول در صنعت تأکید کرد.

علی آذری ۱۲ تیر ماه، در جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان با اشاره به اینکه در دوره‌های گذشته صنعت استان با چالش‌هایی مواجه بوده که نیازمند انضباط و حمایت است، اظهار کرد: یکی از مشکلات عمده، عدم جسارت و جرأت در تصمیم‌گیری و اجرای قوانین در سطوح پایین مدیریتی استان است. این موضوع باعث شده که برخی پرونده‌ها و مسائل به‌درستی پیگیری نشوند.

وی به دو موضوع کلیدی در این حوزه اشاره کرد و افزود: یک مورد تمرکززدایی و واگذاری اختیارات به استانداران است که سال‌هاست مطرح شده، کمیسیون شوراها در حال بررسی این موضوع است و امیدواریم اختیارات هیئت وزیران به هیئت دولت واگذار شود تا تمرکز تصمیم‌گیری از تهران کاهش یابد. ضمن اینکه در دوره‌های قبل، گام‌هایی در جهت تمرکززدایی برداشته شد که از آن می‌توان به واگذاری برخی اختیارات به شهرداری‌ها اشاره کرد.

آذری با بیان اینکه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی از سال ۸۹ تشکیل شده افزود: در این راستا نیاز به پیگیری جدی‌تر مصوبات شورا است، لذا پیشنهاد می‌شود کارگروهی سه نفره برای پیگیری مصوبات تشکیل شود.

وی اضافه کرد: مصوبات این شورا می‌توانند به شکل‌های مختلف پیگیری شوند؛ یکی ارسال به هیئت وزیران برای تصویب، یکی ارائه به مجلس به‌عنوان طرح یا لایحه و دیگری پیگیری در سطح استان است.

رییس مجمع نمایندگان خراسان رضوی بر وحدت بخش خصوصی و دولتی تأکید کرد و افزود: یکی از نقاط قوت استان، وحدت و هماهنگی بین بخش خصوصی و دولتی است. این وحدت می‌تواند به بهبود شرایط اقتصادی و رفاه مردم منجر شود.

وی تصریح کرد: با پیگیری جدی مصوبات شورای گفتگو و تمرکززدایی اختیارات، می‌توانیم شاهد بهبود شرایط صنعت و مدیریت استان باشیم. امیدواریم با همکاری نمایندگان توانمند استان، مطالبات مردم به‌درستی پیگیری شود.

رشد صنعت خراسان رضوی نیازمند جسارت در تصمیم‌گیری‌های مدیریتی است


نیاز به تمرکززدایی و توسعه زیرساخت‌ها در استان

فیروز ابراهیمی، رییس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در ادامه این جلسه، بیان کرد: یکی از چالش‌های اصلی استان، تمرکز تصمیم‌گیری در تهران است. بسیاری از مسائل اداری و ارزی که در استان قابل حل هستند، به دلیل عدم اختیارات کافی به تهران ارجاع می‌شوند.

وی ادامه داد: برای بهبود این وضعیت، پیشنهاد می‌شود که کلیه مواردی که در ادارات استان قابل حل هستند، در همان استان تصمیم‌گیری و اجرا شوند. این موضوع شامل مسائل ارزی، تسهیلات بانکی و سایر امور اداری می‌شود.

ابراهیمی به توسعه زیرساخت‌ها اشاره کرد و افزود: برای توسعه شهرک‌های صنعتی و سرمایه‌گذاری، زیرساخت‌های اصلی مانند جاده‌ها، آب، برق، گاز و فاضلاب باید به‌طور کامل فراهم شوند. به‌عنوان مثال، تعریض و بهسازی جاده‌هایی مانند اتوبان قوچان به مشهد ضروری است. ترافیک سنگین در ساعات پیک (۴ تا ۶ بعدازظهر) باعث اختلال در تردد می‌شود.

رییس خانه صنعت و معدن خراسان رضوی بر ضرورت تکمیل خط قطار شهری از گلبهار به مشهد که هنوز انجام نشده است تأکید کرد و گفت: تأمین مسکن مناسب برای کارگران شهرک‌ها، چه در بخش دانش‌بنیان و چه در سایر بخش‌ها، الزامی است.

وی تصریح کرد: تأمین آب سالم و سیستم فاضلاب کارآمد در شهرک‌ها از اولویت‌های اصلی ما است. ضمن اینکه اولویت‌بندی پروژه‌ها مورد توجه ماست و قبل از شروع هر پروژه‌ای، باید اطمینان حاصل شود که زیرساخت‌های لازم فراهم هستند. بدون زیرساخت‌های مناسب، سرمایه‌گذاری‌ها با چالش‌های جدی مواجه خواهد شد.

ابراهیمی اضافه کرد: تمرکززدایی اختیارات و توسعه زیرساخت‌ها دو عامل کلیدی برای پیشرفت استان هستند. با توجه به این موارد، می‌توانیم شاهد رشد پایدار و کارآمد صنعت و سرمایه‌گذاری در استان باشیم.

رشد صنعت خراسان رضوی نیازمند جسارت در تصمیم‌گیری‌های مدیریتی است


توسعه شهرک‌های صنعتی و زیرساخت‌ها در مشهد

جعفر فرشچی طوسی، مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی در بخشی از این جلسه اظهار کرد: در سال‌های اخیر، اقدامات قابل توجهی برای توسعه شهرک‌های صنعتی و حمایت از صنایع دانش‌بنیان در مشهد انجام شده است.

وی ادامه داد: با توجه به مشکلات زیرساختی در محور غرب مشهد، تمرکز بر توسعه محور شرق مشهد معطوف شد. با حمایت دستگاه‌های خدمات‌رسان، شهرک صنعتی شرقی مشهد در مدت ۲ سال ایجاد شد و قرار است با افزایش مساحت از ۳۵ هزار هکتار به ۵۰ هزار هکتار، به یکی از بزرگترین شهرک‌های صنعتی کشور تبدیل شود.

فرشچی به اقدامات انجام شده در این حوزه اشاره کرد و افزود: شهرک صنعتی شرقی مشهد با مساحت فعلی ۳۵ هزار هکتار (با هدف افزایش به ۵۰ هزار هکتار) شامل زیرساخت‌ها از جمله شبکه آب، برق و گاز در حال تکمیل است که تاکنون بیش از ۲۰۰ قرارداد بسته شده، ۸۰ واحد در حال ساخت و ۵ واحد به بهره‌برداری رسیده است.

وی تصریح کرد: برای توسعه شهرک، نیاز به مصوبه کابل و زیربنایی استان بود که در حال پیگیری است. جلسات کارگروهی با حضور نمایندگان دستگاه‌های مرتبط برگزار و ایرادات رفع شد.

فرشچی به لکه‌های صنعتی اشاره کرد و افزود: استان تهران به‌عنوان پایلوت ساماندهی لکه‌های صنعتی انتخاب شد، اما به دلیل عدم موفقیت، قرار است این تجربه به استان‌های دیگر تسری یابد.

مدیرعامل شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی در تشریح نقشه‌های ساختمانی عنوان کرد: استفاده از مهندسین مجاز برای تأیید نقشه‌های سازه و تاسیسات و تشکیل کمیسیون چهارنفره در استانداری برای تأیید نهایی نقشه‌ها بر اساس ماده ۳۳ آیین‌نامه سازمان نظام مهندسی پیگیری شده است.

وی با بیان چالش‌ها و نیازها در این راستا افزود: نیاز به همراهی دستگاه‌های خدمات‌رسان (آب، برق، گاز) برای تکمیل زیرساخت‌ها در شهرک‌های صنعتی داریم. همچنین پیگیری مصوبات و رفع موانع قانونی با همکاری سازمان‌های مرتبط در حال انجام است. از آقای دکتر مظفری (استاندار) و سایر مسئولین درخواست می‌شود در تأمین زیرساخت‌ها و اجرای مصوبات، به‌ویژه در شهرک مشهد، همکاری لازم را داشته باشند تا این شهرک به‌عنوان نمادی از توسعه صنعتی استان، به بهترین شکل ممکن به بهره‌برداری برسد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha