• شنبه / ۱۴ تیر ۱۴۰۴ / ۱۰:۵۱
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1404041408441
  • خبرنگار : 50534

بک کارشناس دینی:

استقامت یکی از ابعاد اساسی در قیام امام حسین (ع) بود

استقامت یکی از ابعاد اساسی در قیام امام حسین (ع) بود

ایسنا/زنجان یک کارشناس دینی گفت: یکی از موانع رشد معنوی و حرکت در مسیر حق، اعتماد صد درصدی به خود و گرفتار شدن در دام خودحق‌پنداری است.

حجت‌الاسلام علی‌اصغر تقیلو در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه اعتماد به نفس بدون پشتوانه دینی می‌تواند انسان را به گمراهی بکشاند، اظهار کرد: در سبک زندگی دینی، اعتماد به نفس باید مبتنی بر اعتماد به رب باشد. به‌عبارت دیگر، مقدمه‌چینی بر مبنای علم و فهم الهی و سپس توکل، مسیر صحیح توکل‌گرایی در دین است.

وی با اشاره به فرمایش حضرت علی (ع) مبنی بر اینکه مومن صبح را شب نمی‌کند، مگر اینکه به خود سوءظن داشته باشد، افزود: مؤمنان همواره باید اعمال خود را در ترازوی نقد قرار دهند و از خود اطمینان بی‌جا نداشته باشند. این سوءظن به خود، ممدوح و عامل رشد است، درحالی‌که سوءظن به دیگران، امری نکوهیده در آموزه‌های دینی است.

تقیلو ادامه داد: در سبک زندگی دینی، باید از فعل بد متنفر بود، نه از شخص گناهکار. روایات اسلامی تأکید دارند که اگر حتی گناه مسلمانی را در شب ببینی، صبح نباید با نگاه گناه‌آلود به او بنگری، زیرا ممکن است توبه کرده باشد.

این کارشناس دینی با بیان اینکه عامل دوم در نرسیدن به زندگی الهی، دلبستگی افراطی به دنیا است، ادامه داد: دنیا مانند کاروانسرایی است که به محض گشودن بساط زندگی، کاروان‌سالار فرمان کوچ می‌دهد. اگر انسان بداند که پیشینیان رفته‌اند و آیندگان نیز خواهند رفت، وابستگی‌اش به دنیا کم‌تر می‌شود.

وی تأکید کرد: سحرخیزی، توکل آگاهانه، انفاق در زمان تنگدستی و ساده‌زیستی از جمله راهکارهای شرع برای گسستن دل از دنیاست. در سبک زندگی دینی، حتی رزق و روزی نیز در گرو بیداری سحر است. چنان‌که روایت می‌فرماید: یکی از عوامل بسته شدن رزق، خوابیدن در سحر و کار مداوم بدون تعادل است.

تقیلو اضافه کرد: دین، یک سبک زندگی کامل است که براساس دانسته‌ها و ندانسته‌های بشر و با دیدی نامحدود طراحی شده است. اگر کسی سبک زندگی الهی را نمی‌پذیرد، باید پاسخ دهد که آیا سبک زندگی شخصی او، او را به عاقبت‌به‌خیری خواهد رساند؟

وی تشریح کرد: در جریان قیام امام حسین (ع)، استقامت یکی از ابعاد اساسی بود. این استقامت نه‌تنها در میدان جنگ، بلکه در مسیر حرکت به‌سوی خدا، در اقامه حق و در تمیز حق از باطل جلوه‌گر است. اگر ما نیز بخواهیم حسینی زندگی کنیم، باید این چهار اصل را در زندگی خود جاری سازیم: تشخیص حق، شناخت حق، حرکت در مسیر حق، و پایداری در آن مسیر.

کارشناس دینی خاطرنشان کرد: زندگی موفق، از مسیر سبک زندگی دینی می‌گذرد. اگر کسی می‌خواهد به آن دست یابد، باید ابتدا مانع اصلی یعنی من‌ غیر الهی را کنار بزند و دل از دنیا برکَند تا راه برای استقامت در حق هموار شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha