ایوب امرایی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اهمیت تاریخی نهضت عاشورا اظهار کرد: امام حسین (ع) نه تنها یک رهبر دینی، بلکه نمادی از ایستادگی در برابر ظلم و بیعدالتی است و مواجهه امام با حاکمیت ظالم آموزههای بیبدیلی را در زمینه مقاومت و پایبندی به اصول حق با چاشنی شجاعت و دلیری به جامعه اسلامی ارائه کرده است.
وی خاطرنشان کرد: عبرتهای تاریخی ناشی از مواجهه امام حسین (ع) با ظلم، الگویی بینظیر برای تمام نسلها به شمار میرود. این برخوردها نه تنها شجاعت و ایمان عمیق امام را نشان میدهد، بلکه حکایت از درک ژرف فلسفه مقاومت در راه عدالت و حق دارد.
این دانشیار دانشگاه اضافه کرد: امام حسین (ع) در برابر بیعدالتی تسلیم نشد و ایستادگی او نمونهای از مقاومت پایدار و هدفمند است. وقتی امام از مکه به سمت کوفه حرکت می کرد و در طول راه کسانی با وی برخورد می کردند و با طرح اوضاع آشفته عراق و استیلای ابن زیاد بر مردم، او را از عواقب این سفر می ترساندند، شجاعت امام و نگاه ایشان به مرگ بود که ادامه این سفر را حتمی می ساخت.
امرایی بیان کرد: امام حسین علیه السلام در برخورد با سپاه حر، فرمود:«لَیْسَ شَأْنِی شَأْنُ مَنْ یَخافُ الْمَوْتَ، ما اهْوَنَ الْمَوْتِ عَلی سَبیلِ نَیْلِ الْعِزِّ وَ إِحْیاءِ الْحَقِّ، لَیْسَ الْمُوتُ فِی سَبیلِ الْعِزِّ إِلّا حَیاةً خالِدَةً وَ لَیْسَتِ الْحَیاةُ مَعَ الذُّلِّ إِلّا الْمَوْتَ الَّذِی لا حَیاةَ مَعَهُ، افَبِالْمَوْتِ تُخَوِّفُنِی، هَیْهاتَ طاشَ سَهْمُکَ وَ خابَ ظَنُّکَ لَسْتُ اخافُ الْمَوْتَ،..» در شأن چون منی نیست که از مرگ بهراسد! مرگ در راه رسیدن به عزّت و احیای حق، چقدر آسان است؟! آری مرگ در راه عزّت و سربلندی جز زندگانی جاوید نیست! و زندگی ذلّتبار جز مرگ تهی از زندگی نیست، آیا مرا از مرگ میترسانی؟ هیهات! تیرت به خطا رفت و پندارت بیهوده است! من آن نیستم که از مرگ بترسم.
وی با اشاره به اهمیت سخنان و خطبههای امام حسین (ع) تصریح کرد: این خطابهها فلسفه نهضت عاشورا را به روشنی تبیین میکنند.
دانشیار گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه یادآور شد: امام با تأکید بر عدالت، مسئولیتپذیری و آزادی، فرهنگ مقاومت را در دل و ذهن مخاطبان خود نهادینه کرد و پیام او همچنان الهامبخش مبارزان راه حق در سراسر جهان اسلام است.
امرایی اظهار کرد: شناخت دقیق نقش امام حسین (ع) در شکلدهی فرهنگ مقاومت اسلامی، میتواند به درک بهتر مفاهیم عدالتخواهی و ایستادگی در برابر ظلم در جوامع معاصر کمک کند و آموزههای امام حسین (ع) و پیامهای نهضت عاشورا باید به عنوان میراثی زنده و پویا حفظ و به نسلهای آینده منتقل شود.
انتهای پیام
نظرات