مریم کرمانی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: برگزاری گسترده مراسمهای مذهبی در سراسر استان فرصتی مناسب است تا فرهنگ عزاداری را همسو با حفظ محیطزیست گسترش و این فرهنگ را به نسلهای آینده نیز آموزش دهیم.
وی افزود: رهاسازی ظروف یکبار مصرف در محیط زیست بهدلیل زمان طولانی تجزیه آن، موجب آلودگی خاک و منابع آب زیرزمینی میشود. در ایام محرم میزان استفاده از ظروف یکبار مصرف بهدلیل توزیع نذری، نسبت به سایر ایام سال افزایش پیدا میکند.
معاون محیطزیست انسانی حفاظت محیطزیست استان اصفهان ادامه داد: اقداماتی مانند استفاده از ظروف شیشهای برای توزیع چای و نوشیدنی، استفاده از لیوان و قاشق و چنگال شخصی به جای ظروف یکبار مصرف و توزیع نذورات در ظروف قابل استفاده مجدد یا در ظروف آورده شده توسط عزاداران میتواند گامی مؤثر در کاهش استفاده از ظروف یکبار مصرف باشد.
کرمانی تصریح کرد: فرهنگسازی در زمینه مضرات رهاسازی زبالهها و تأثیرات آن بر محیط زیست از طریق رسانههای عمومی و نصب بیلبورد در سطح شهر در ایام مذهبی، همچنین آگاهیسازی در مراسمات مذهبی، از جمله راهکارهایی برای افزایش آگاهی عمومی هستند. در ایام مذهبی مدیریتهای اجرایی پسماندهای عادی اقداماتی، مانند افزایش ساعات شیفت کار پاکبانان و افزایش تعداد پاکبانان را به عمل میآورند.
وی اضافه کرد: راهکارهایی از جمله اشاره سخنرانان در مراسمهای مذهبی به رعایت اصول محیطزیست، قرار دادن مخازن جمعآوری پسماند مناسب و کافی در اطراف مکانهای توزیع نذری، استفاده از کیسههای پارچهای برای قرار دادن کفش بهجای کیسههای پلاستیکی و قرار دادن مخازن جمعآوری پسماند در طول مسیرهای سینهزنی و زنجیرزنی، همچنین جمعآوری و تفکیک پسماندها هر شب پس از پایان عزاداری، میتوانند اقداماتی مؤثر برای مدیریت صحیح پسماندها و جلوگیری از رهاسازی آنها در محیط باشند.
معاون محیطزیست انسانی حفاظت محیطزیست استان اصفهان اذعان کرد: بلعیده شدن پلاستیک توسط حیات وحش میتواند منجر به مرگ یا آسیب به این موجودات شود؛ موضوعی که بهطور مکرر در پرندگان مشاهده شده و منجر به مرگ آنها شده است. از هیئتهای عزاداری و هماستانیها درخواست میشود با رعایت ملاحظات زیستمحیطی، نقش مؤثری در کاهش تولید پسماندهای پلاستیکی و مدیریت آنها در این ایام ایفا کنند.
انتهای پیام
نظرات