• دوشنبه / ۱۶ تیر ۱۴۰۴ / ۱۶:۰۰
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1404041609579
  • خبرنگار : 71038

از ناتوی عربی تا حمایت از ایران

از ناتوی عربی تا حمایت از ایران

کارشناس مسائل بین‌الملل، نوع موضع‌گیری کشورهای عربی از جمله کشورهای حاشیه خلیج فارس در ارتباط با حملات رژیم صهیونیستی به ایران را متاثر از توافق پکن بین تهران و ریاض دانست و گفت: این کشورها چند سال پیش می‌خواستند با همکاری اسرائیل، ناتوی عربی را علیه ایران شکل دهند ولی در تحولات اخیر به نوعی دیگر عمل کردند.

«حسین آجرلو» در گفت‌وگو با ایسنا در ارتباط با مواضع کشورهای عربی از جمله کشورهای حاشیه خلیج فارس در ارتباط با جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی علیه ایران اظهار کرد: بعد از توافق پکن شاهد تغییر رویکرد کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله عربستان به ایران بودیم و طرفین (تهران و ریاض) به این نتیجه رسیدند که کاهش تنش به نفع هر ۲ طرف است؛ گرچه در حوزه‌هایی همچنان بین آنها رقابت وجود دارد.

او با بیان اینکه «کشورهای حاشیه خلیج فارس و ایران به این نتیجه رسیدند که کاهش تنش راه بهتری برای روبرو شدن با مسائل منطقه است»، خاطرنشان کرد: البته همانطور که اشاره شد همچنان بین ایران و این کشورها از جمله عربستان چالش‌های جدی وجود دارد.

آجرلو با بیان اینکه «عربستان و کشورهای عربی خلیج فارس در چارچوب همین سیاست کاهش تنش در  ارتباط با  حمله رژیم صهیونیستی به ایران موضع گرفتند»، اظهار کرد: از بُعد دیگر، برخی از این کشورها به حمله اسرائیل به ایران این‌گونه نگاه می‌کردند که ۲ رقیب در منطقه با یکدیگر درگیر شده‌اند و درواقع تلاش داشتند که ناظر این تحولات باشند، البته آنها نمی‌خواستند که این درگیری‌ها، تغییرات اساسی در ایران ایجاد کند و یا عدم قطعیت در منطقه را افزایش دهد به نحوی که به آنها نیز آسیب برسد.

از ناتوی عربی تا حمایت از ایران
توافق ایران و عربستان در پکن

پیش از توافق پکن، می‌خواستند ناتوی عربی را علیه ایران شکل دهند

وی با بیان این که «پیش از توافق پکن و در سال‌های گذشته وقتی تنشی بین ایران و رژیم صهیونیستی ایجاد می‌شد، این کشورها طرف رژیم را می‌گرفتند» تصریح‌ کرد: آنها چند سال پیش می‌خواستند با همکاری اسرائیل، ناتوی عربی را علیه ایران شکل دهند ولی در تحولات اخیر چون سیاست کاهش تنش را در پیش گرفته بودند به نوعی دیگر عمل کردند چنان که می‌توان گفت عمان و قطر در این تحولات هماهنگی بیشتری با ایران داشتند و امارات و عربستان با توجه به اینکه این درگیری را رقابت بین دو رقیب منطقه‌ای می‌دانستند، سعی کردند که ناظر باشند گرچه این تلاش را نیز داشتند که این تنش‌ها از حدی بالاتر نرود.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه «پاسخ ایران به آمریکا با حمله به پایگاه العدید در قطر ، کشورهای عربی منطقه را بیشتر از گذشته به این نتیجه رساند که گسترش این درگیری‌ها ممکن است کل منطقه در خطر قرار دهد» خاطرنشان کرد: کشورهای عربی در حوزه اعلامی، سمت رژیم صهیونیستی را نگرفتند و حتی برخی از آنها بیشتر به صورت اعلامی سمت ایران بودند.

او تاکید کرد: این نوع موضع‌گیری‌ها نشان می‌دهد که در چارچوب تنش زدایی بر اساس توافق پکن گام‌هایی از سوی ایران و طرف‌های مقابل برداشته شده است، البته آنها همچنان با این موضوع که  به سمت همکاری یا اتحاد بروند، فاصله زیادی دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha