• سه‌شنبه / ۱۷ تیر ۱۴۰۴ / ۱۰:۰۳
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1404041709984
  • خبرنگار : 71931

چرا افراد باهوش‌ تصمیمات بهتری می‌گیرند؟

چرا افراد باهوش‌ تصمیمات بهتری می‌گیرند؟

مطالعه‌ای جدید دلیل اینکه چرا افراد باهوش‌ تصمیمات بهتری می‌گیرند را فاش کرد.

به گزارش ایسنا، پژوهشگران «دانشگاه مدیریت بث»(Bath) دریافتند که افراد با ضریب هوشی بالاتر، پیش‌بینی‌های دقیق‌تر و واقع‌بینانه‌تری در مورد رویدادهای آینده انجام می‌دهند که به نوبه خود از تصمیم‌گیری قوی‌تر پشتیبانی کرده و می‌تواند به نتایج بهتر در زندگی کمک کند.

به نقل از اس‌تی‌دی، این مطالعه نشان می‌دهد که افراد با نمرات ضریب هوشی پایین‌تر خطاهای پیش‌بینی‌ شده‌ای را مرتکب می‌شوند که بیش از دو برابر بیشتر از خطاهای افراد با ضریب هوشی بالاست. این مطالعه همچنین نشان می‌دهد افراد با ضریب هوشی بالاتر تمایل به پیش‌بینی‌های دقیق‌تری در مورد احتمالات دارند و در تصمیم‌گیری بهتر عمل می‌کنند.

این مطالعه از داده‌های «مطالعه طولی انگلستان در مورد سالمندی»(ELSA) استفاده کرد که نمونه‌ نماینده‌ای از افراد بالای ۵۰ سال در انگلستان است تا بررسی کند که افراد تا چه حد می‌توانند امید به زندگی خود را تخمین بزنند. دانشمندان از شرکت‌کنندگان خواستند تا شانس خود را برای رسیدن به سنین خاص تخمین بزنند و پاسخ‌های آنها با احتمالات رسمی از جداول طول عمر اداره ملی آمار مقایسه شد. آنها عواملی مانند وضعیت سلامتی، عادات سبک زندگی و طول عمر ارثی را نیز در نظر گرفتند.

«کریس داوسون»(Chris Dawson) استاد اقتصاد و علوم رفتاری در «دانشگاه بث»، نتایج شرکت‌کنندگان را در ارزیابی‌های شناختی متعدد به همراه شاخص‌های ژنتیکی مرتبط با هوش و موفقیت تحصیلی بررسی کرد. یافته‌های وی نشان می‌دهد که افراد با توانایی شناختی بالاتر به طور کلی در قضاوت در مورد نتایج نامشخص دقیق‌تر بوده و در ارزیابی احتمالات بهتر عمل می‌کنند.

افراد با ضریب هوشی بالاتر در پیش‌بینی، به طور قابل توجهی بهتر عمل می‌کنند و خطاهای کمتری، هم مثبت و هم منفی مرتکب می‌شوند. آنها همچنین داوری سازگارتری نسبت به افراد با ضریب هوشی پایین‌تر از خود نشان می‌دهند.

پروفسور «داوسون» گفت: ارزیابی دقیق احتمال وقوع اتفاقات خوب و بد برای ما، مرکز و محور تصمیم‌گیری‌های مناسب و خوب است. تقریباً تمام تصمیماتی که می‌گیریم، چه راه‌اندازی کسب و کار، سرمایه‌گذاری، عبور از خیابان، انتخاب شریک زندگی، همه نیاز به ارزیابی احتمالات دارند.

وی افزود: مشخص شده است که ضریب هوشی، سلامتی، ثروت، درآمد، وضعیت شغلی و پیشرفت تحصیلی را پیش‌بینی می‌کند و این مطالعه یکی از کانال‌های احتمالی را برجسته می‌کند که از طریق آن افراد با ضریب هوشی پایین‌تر در تمام این نتایج عملکرد ضعیف‌تری دارند. بیان صریح تخمین‌های احتمالی در اطلاعات مختلف می‌تواند به افراد مستعد خطاهای پیش‌بینی کمک کند تا تصمیمات آگاهانه‌تر و دقیق‌تری بگیرند.

پروفسور «داوسون» خاطرنشان کرد: این مطالعه نشان می‌دهد که برخی از ویژگی‌های ژنتیکی مرتبط با هوش و تحصیلات با پیش‌بینی‌های دقیق‌تر مرتبط هستند و این نشان می‌دهد که توانایی شناختی پایین‌تر ممکن است به شکل‌گیری ارزیابی‌های جانبدارانه بیشتر کمک کند. تخمین احتمال، مهم‌ترین جنبه تصمیم‌گیری است و افرادی که با آن مشکل دارند، در وضعیتی نامناسب قرار دارند. انتظارات در مورد آینده، نحوه تصمیم‌گیری خانواده‌ها را شکل می‌دهد و انتظارات نادرست می‌توانند منجر به تصمیمات مالی اشتباه و کاهش رفاه اقتصادی شوند که می‌تواند بر رشد ملی تأثیر منفی بگذارد.

این مطالعه در مجله Personality and Social Psychology منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha