• سه‌شنبه / ۱۷ تیر ۱۴۰۴ / ۱۲:۰۲
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1404041710160
  • خبرنگار : 71498

نیروگاه‌های خورشیدی‌ در کنار سدها روشن می‌شوند

نیروگاه‌های خورشیدی‌ در کنار سدها روشن می‌شوند

در راستای سیاست‌های توسعه‌ای حوزه انرژی تجدیدپذیر، احداث نیروگاه‌های خورشیدی در مجاورت سدهای کشور در دستور کار قرار گرفته، به‌طوری‌که با امضای تفاهم‌نامه‌ای با سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق ایران (ساتبا)، زمینه برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی با ظرفیت ۵۰۰ مگاوات در محل سدهای ساخته‌شده فراهم شده است.

به‌ گزارش ایسنا، طبق آمارهای رسمی، ظرفیت نصب‌شده نیروگاه‌های تجدیدپذیر از حدود ۱۲۰۰ مگاوات در ابتدای دولت به بیش از ۲۰۰۰ مگاوات رسیده و پیش‌بینی می‌شود این عدد تا پایان سال به ۳۰۰۰ مگاوات افزایش یابد؛ نشانه‌ای از شتاب‌گیری قابل توجه توسعه تجدیدپذیرها در کشور است.

جدیدترین برنامه دولت برای توسعه تجدیدپذیرها نیز استفاده از ظرفیت سدها است، باتوجه به زمین‌های آماده، زیرساخت‌های برق و مزیت‌های محیطی در محل سدها، می‌توان در راستای توسعه برق خورشیدی گام برداشت همچنین، با توجه به شرایط اقلیمی ایران و ساعات آفتابی فراوان، این مسیر از جمله راهکارهای مؤثر برای کمک به تامین پایدار برق است.

ذخیره‌سازی هوشمند برق تجدیدپذیر با تلمبه‌ذخیره‌ای‌ها

یکی از چالش‌های شناخته‌شده در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، عدم تطابق زمان تولید با زمان مصرف است. به‌عنوان مثال، ممکن است نیروگاه‌های بادی در ساعات شب فعال باشند، در حالی که تقاضای شبکه پایین است. در برخی کشورها برای حل این چالش، از نیروگاه‌های تلمبه‌ذخیره‌ای استفاده می‌شود تا برق مازاد تولیدی در زمان کم‌مصرف ذخیره شده و در زمان اوج مصرف به شبکه بازگردد.

با توجه به این مساله در کنار توسعه نیروگاه‌های خورشیدی و بادی، ایجاد نیروگاه‌های تلمبه‌ذخیره‌ای در برخی سدهای کشور باید در دستور کار قرار گیرد تا کارایی استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر افزایش یابد و پایداری بیشتری برای شبکه برق حاصل شود.

انرژی خورشیدی؛ نقش مردم در رفع ناترازی برق

در کنار اقدامات فنی برای افزایش ظرفیت تولید، توجه به اصلاح الگوی مصرف نیز به‌عنوان یکی از محورهای اساسی مدیریت انرژی در کشور مطرح است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که به موازات تلاش برای توسعه تولید، تاکید روزافزونی بر مشارکت عمومی در مصرف بهینه و حرکت به‌سوی خودتأمینی برق از طریق منابع پاک وجود دارد.

مسئولان وزارت نیرو بر این باورند که بدون همراهی مردم در زمینه صرفه‌جویی، برقراری توازن بین تولید و مصرف دشوار خواهد بود. کاهش چشمگیر شکاف تولید و مصرف برق نسبت به سال گذشته نیز تا حدی ناشی از همین همکاری‌ها بوده است. همچنین، توسعه تولید پراکنده و استفاده از سامانه‌های خورشیدی خانگی به‌عنوان راهکاری عملی برای کاهش فشار بر شبکه در حال پیگیری است.

بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، قرار است اطلاعیه‌هایی برای تشویق عمومی به نصب سامانه‌های خورشیدی منتشر شود. پیشنهادهایی نیز برای ارائه مشوق‌های ساختمانی از سوی شهرداری‌ها و وزارت راه و شهرسازی به مصرف‌کنندگان انرژی پاک مطرح شده است.

باتوجه به پتانسیل‌های بالای ایران در حوزه انرژی‌های خورشیدی و عدم توجه ویژه طی دهه‌های گذشته و همچنین افزایش ناترازی انرژی لازم است اکنون نگاه ویژه‌ای به توسعه این انرژی وجود داشته باشد که سیاست‌ها و برنامه‌های دولت نیز در همین راستا تبیین شده اما باید دید در نهایت دولت چهاردهم تا چه میزان در پیشبرد اهداف خود موفق خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha