• سه‌شنبه / ۱۷ تیر ۱۴۰۴ / ۱۲:۱۷
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1404041710186
  • خبرنگار : 50294

یک مسئول در دامپزشکی کردستان هشدار داد:

سندرم تنفسی طیور در کمین مرغداری‌ها

سندرم تنفسی طیور در کمین مرغداری‌ها

ایسنا/کردستان رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور اداره‌کل دامپزشکی گفت: با توجه به شرایط آب‌وهوایی فعلی و افزایش دما، مواردی از بیماری‌های ویروسی مانند برونشیت عفونی، نیوکاسل و آنفلوانزای H۹ در برخی از واحدهای پرورش مرغ گوشتی مشاهده شده است، این بیماری‌ها در قالب یک سندرم به‌نام کمپلکس تنفسی طیور ظاهر می‌شوند که معمولاً با علائمی نظیر رال‌های تنفسی، سرفه، عطسه و ترشحات بینی همراه هستند.

صابر صلواتی، سه‌شنبه ۱۷ تیر در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: سندرم تنفسی یک بیماری حاد و بسیار واگیر است که می‌تواند باعث کاهش وزن طیور، افزایش ضریب تبدیل و در برخی موارد تلفات سنگین در گله شود. البته حساسیت به این بیماری در تمام سنین وجود دارد، اما مرگ‌ومیر عمدتاً در اواخر دوره پرورش دیده می‌شود که ناشی از عفونت‌های ثانویه باکتریایی پس از آسیب به سیستم تنفسی پرندگان است.

وی افزود: اقدامات بهداشتی پیش از جوجه‌ریزی اهمیت بسیار زیادی دارد که شست‌وشو، ضدعفونی و شعله‌افکنی دقیق بین دو دوره پرورش، از جمله مهم‌ترین اقدامات پیشگیرانه‌اند؛ همچنین باید از ضدعفونی‌کننده‌هایی مانند ترکیبات چهارتایی آمونیوم، الکل‌ها، مواد کلردار، یددار، گلوتارآلدئید، فرمالدئید و پراکسید هیدروژن استفاده شود که عامل این بیماری‌ها نسبت به آن‌ها حساس است، ضدعفونی هوا نیز در کنترل بیماری مؤثر خواهد بود.

صلواتی در ادامه این گفت‌وگو با تأکید بر اهمیت رعایت اقدامات پیشگیرانه، بیان کرد: رعایت فاصله زمانی مناسب بین دو دوره جوجه‌ریزی حداقل به مدت سه هفته می‌تواند در کاهش فشار بیماری‌ها مؤثر باشد، همچنین پرهیز از جوجه‌ریزی بیش از ظرفیت مرغداری به‌منظور جلوگیری از استرس محیطی و افزایش تراکم، از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی افزود: رعایت کامل اصول امنیت زیستی از جمله حصارکشی کامل واحد، فعال‌سازی حوضچه‌های ضدعفونی و همچنین راه‌اندازی تجهیزات لازم برای معدوم‌سازی بهداشتی تلفات مانند کوره لاشه‌سوز یا چاه دفن، از الزامات ضروری قبل از آغاز هر دوره پرورشی محسوب می‌شود که در طول دوره پرورش نیز باید از ورود خودروهای متفرقه، به‌ویژه خودروهای فروش مرغ زنده به داخل واحد جلوگیری شود و کلیه خودروهای ورودی تحت ضدعفونی دقیق قرار گیرند.

صلواتی بیان کرد: از دیگر نکاتی که باید مورد توجه قرار گیرد، ممانعت از ورود افراد متفرقه شامل کارگران فارم‌های دیگر، مرغداران یا فروشندگان دوره‌گرد به داخل واحد پرورشی است، همچنین فراهم کردن شرایط محیطی مناسب شامل تهویه کافی، دمای استاندارد و رطوبت کنترل‌شده برای پرندگان ضروری است تا سیستم ایمنی آن‌ها تضعیف نشود.

وی تأکید کرد: بروز هرگونه نشانه‌های بیماری یا تلفات غیرعادی باید بلافاصله به مسئول فنی بهداشتی یا شبکه دامپزشکی شهرستان اطلاع داده شود؛ لاشه‌های تلف‌شده باید در سریع‌ترین زمان ممکن از طریق فعال‌سازی کوره لاشه‌سوز و دفن بهداشتی معدوم و از خروج تلفات از واحد جداً خودداری شود.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: پایش مستمر گله از نظر سطح ایمنی و برنامه‌ریزی برای واکسیناسیون مناسب نیز از دیگر محورهای مهم در کنترل بیماری‌هاست.

دکتر صلواتی توصیه کرد: برنامه واکسیناسیون به‌ویژه علیه بیماری‌هایی مانند نیوکاسل، برونشیت، آنفلوانزا و گامبورو به‌طور کامل اجرا شود و در واحدهای پرورشی، انجام واکسیناسیون تزریقی نیوکاسل نیز مورد توجه قرار گیرد.

وی در پایان یادآور شد که حمل مرغ پایان دوره باید صرفاً به مقصد کشتارگاه‌های مجاز انجام شده و از فروش مرغ به فروشندگان دوره‌گرد اکیداً پرهیز شود، همچنین خروج کود خام پایان دوره از مرغداری می‌تواند منجر به انتقال عوامل بیماری‌زا شود و باید از آن جلوگیری گردد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha