به گزارش ایسنا، محمدحسین رحمانیخلیلی، معاون برنامه ریزی و امور استانهای بنیادمسکن انقلاب اسلامی امروز در حاشیه نشست تاملی بر رویکردهای بازسازی پساجنگ که در پژوهشکده سوانح طبیعی برگزار شد، در جمع خبرنگاران از آمادگی این بنیاد برای تحویل اطلاعات ارزیابیهای صورتگرفته به شهرداری تهران در صورت ابلاغ مصوبه جدید دولت خبر داد و اظهار کرد: با گذشت نزدیک به یک ماه از آغاز جنگ، ضرورت دارد هرچه سریعتر تکلیف نهاد متولی بازسازی مشخص شود تا مردم از بلاتکلیفی خارج شوند.
تشکیل ستادهای بازسازی در تهران و ۱۰ استان هدف
رحمانی با اشاره به مسئولیت بنیاد مسکن بر اساس ماده ۸ اساسنامه در حوزه بازسازی پس از سوانح طبیعی و جنگ، اظهار کرد: از همان هفته ابتدایی، ستادهای بازسازی در ۱۰ استانی که مورد تجاوز رژیم صهیونیستی قرار گرفته بودند، تشکیل شد. همچنین، در شهر تهران نیز چهار ستاد بر اساس تقسیمات مناطق ۲۲گانه ایجاد شد.
وی ادامه داد: شعب بنیاد مسکن در این استانها بهعنوان ستاد بازسازی تعیین و ابلاغ لازم به آنها داده شد. جلسات منظمی نیز با حضور معاون اول رئیسجمهور، وزیر محترم راه و شهرسازی و در سطح هیئت دولت برگزار میشد که در آن روند ارزیابیها گزارش میشد.
فرآیند ارزیابی و اسکان اضطراری
این مقام مسئول با تشریح فرآیند ارزیابی واحدهای آسیبدیده تصریح کرد: فلوچارتی برای ارزیابی تدوین شد تا از لحظه وقوع تجاوز، کارشناسان بنیاد مسکن به همراه نمایندگان نظام مهندسی، آتشنشانی، هلالاحمر و دیگر نهادهای متولی در منطقه حضور یابند. اگر ساکنان در محل بودند، برای تشکیل پرونده به ستاد دعوت میشدند و در غیر این صورت، کارشناسان مجدداً برای ارزیابی مراجعه میکردند.
وی با اشاره به مسئولیت قانونی هلالاحمر در اسکان اضطراری گفت: ابزار هلالاحمر برای اسکان اضطراری عمدتاً چادر بود که در کلانشهر تهران کارایی نداشت. بنابراین شهرداری تهران در جلسهای اعلام آمادگی کرد و تعدادی از هتلها و اماکن متعلق به شهرداری را برای اسکان اضطراری در اختیار مردم قرار داد.
تأمین اعتبار برای اسکان موقت
رحمانی با تأکید بر ضرورت تأمین اعتبار برای اسکان موقت آسیبدیدگان بیان کرد: برای تأمین رهن یا اجاره تا زمان تکمیل بازسازی، به اعتبارات نیاز داشتیم. واحدها در دستههای احداثی، تعمیری و مقاومسازی ارزیابی میشدند. در واحدهای احداثی و مقاومسازی، واحد باید خالی باشد تا تخریب و بازسازی آغاز شود.
انتقال مسئولیت بازسازی به شهرداری در انتظار ابلاغ دولت
معاون بنیاد مسکن ادامه داد: مصوبهای با همکاری وزارت راه و شهرسازی تدوین و به دولت ارائه شد. در جلسات دولت، مدلهای مختلفی از جمله استفاده از ظرفیت خیرین یا دستگاههای اجرایی دارای ساکن بررسی شد. در نهایت، با پیشنهاد شهردار تهران مقرر شد تمام امور بازسازی با اعتبارات شهرداری انجام گیرد و مدیریت آن از بنیاد مسکن و وزارت راه و شهرسازی به شهرداری منتقل شود.
وی افزود: اگرچه این مصوبه هنوز ابلاغ نشده است، اما بنیاد مسکن آمادگی دارد تمامی اطلاعات و دادههایی که تاکنون جمعآوری شده را پس از ابلاغ رسمی در اختیار شهرداری تهران قرار دهد.
آمار واحدهای آسیبدیده و برآورد هزینه بازسازی
رحمانی در پاسخ به پرسشی درباره تعداد واحدهای آسیبدیده گفت: بر اساس آخرین آمار تا چهارشنبه هفته گذشته، ۲۱۹۱ واحد توسط بنیاد مسکن ارزیابی شده است. از این تعداد، ۱۶۶ واحد مسکونی نیازمند احداث، ۳۲۹۹ واحد مسکونی تعمیری، ۲۱ واحد تجاری نیازمند احداث، ۶۷۲ واحد تجاری تعمیری و ۲۲ واحد نیز نیازمند مقاومسازی هستند. این ارزیابیها مربوط به همان ۱۰ استان درگیر است.
وی افزود: پیشنهاد ما در مصوبه ارائهشده، تخصیص رقمی بین سههزار و ۵۰۰ تا چهارهزار میلیارد تومان برای بازسازی بود.
انتهای پیام
نظرات