معاون سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در جلسه کارگروه تنظیم بازار استان قزوین عصر سهشنبه ۱۷ تیر با ریاست محمد نوذری، استاندار قزوین و با حضور مسئولان دستگاههای مختلف در سالن شهید سلیمانی استانداری برگزار شد اظهار کرد: در ایام جنگ تحمیلی دوازدهروزه، برخی مرغفروشیها با عناوینی از قبیل عرضه مرغ شمال درصدد دو نرخی کردن قیمت مرغ بودند که برخوردهای مقتضی با آنها صورت گرفت.
فرزاد خوشاخلاق ادامه داد: همچنین در ایام جنگ و پس از آن روزانه ۷۰ تا ۹۵ تن مرغ در فروشگاههای زنجیرهای و مرغفروشیهای استان توزیع شد و در مناطقی هم که فروشگاه زنجیرهای وجود نداشت، از کسبه امین جهت توزیع این کالا استفاده شد.
وی اضافه کرد: در ایام محرم نیز ۸۰ تن مرغ، ۴۰ تن گوشت قرمز و ۶۱۴ تن برنج در بین هیأتها استان توزیع شد، برنج نذورات با قیمت هر کیلو ۴۵ هزار تومان به هیأتها اختصاص داده شد که سهمیهها نسبت به سالهای گذشته کمتر بود و فقط هیأتهای شاخص تحت پوشش قرار گرفتند، در حالی که در سالهای گذشته هیأتهای خانگی نیز تحت پوشش بودند، امسال سهمیهها نسبت به سال گذشته یکپنجم شدند.
خوشاخلاق ضمن اعلام وضعیت مطلوب تولید و توزیع کالاهای استراتژیک در استان قزوین بیان کرد: ضمن بازرسی مستمر بر واحدهای تولید کالاهای اساسی، با اخلالگران در بازار برخوردهای تعزیری صورت گرفت.
معاون سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین اظهار کرد: در میدان ترهبار، کالا یک تا سه دست بین دلالان میچرخد تا از میدان خارج شده و به دست مغازهداران داخل شهر برسد، فاکتور رسمی هم برای فروش کالاها صادر نمیشود، نتیجه این مشکلات را هم در مغازههای سطح شهر با قیمتهای نامعقول برخی کالاها مشاهده میکنیم.
وی گفت: چون فاکتور مشخص و متحدالشکل فیزیکی شامل نام حجره، مشخصات مالک و مباشر و مهر حجره برای فروش کالاها در میدان صادر نمیشود، میوهفروشان سطح شهر هم فاکتور مشخصی ندارند، برای کالاهایی مانند سبزی که ضایعات و دور ریز زیادی دارد، بصورت عرف سود ۳۰ تا ۳۵ درصد در نظر گرفته شده و برای کالاهایی با ماندگاری بالاتر نظیر سیب، سود ۱۵ تا ۲۰ درصد لحاظ میشود، اما میوهفروشهای سطح شهر برای همه کالاها، بدون در نظر گرفتن ماندگاری یا ضایعات، ۳۰ درصد سود در نظر میگیرند و این فشار مضاعفی را بر مصرفکننده وارد میکند.
خوشاخلاق تصریح کرد: الزام به صدور فاکتور، ثبت فاکتور رسمی و مشخص و عرضه محصولات با سود مشخص موجب کاهش مشکلات خواهد شد.
وی یادآور شد: شاخص تورم نقطه به نقطه در خرداد سال جاری ۳۹/۴ درصد اعلام شده است، در حالی که شاخص این تورم در حوزه مبلمان و لوازم خانگی ۴۰ درصد و در حوزه بهداشت و درمان ۴۵/۴ درصد است، افزایش تورم در این حوزهها موجب کوچک شدن سبد خوراکی خانوار خواهد شد.
توزیع روزانه ۷۰ تا ۱۲۰ تن روغن در قزوین
در ادامه این جلسه رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین اظهار کرد: مرغفروشیها در برابر وارد شدن به سامانه رهآوا (ستکاوا) مقاومت میکنند، چراکه میدانند اگر در این سامانه عضو شوند بصورت جدی و هوشمند رصد خواهند شد.
فرامرز حریریمقدم ادامه داد: بخشی از مرغ زنده از استان خارج میشود، نصب دوربین و جیپیاس کمک میکند رصدهای دقیقی در این حوزه انجام شود تا رصد حرکت مرغ بهصورت زنده از کشتارگاه تا مرغفروشیها انجام شود، چرا که نباید مرغ چه بهصورت لاشه و چه بهصورت زنده از استان خارج شود.
حریریمقدم اظهار کرد: در حال حاضر در استان قزوین ماهانه سه تا چهار میلیون جوجهریزی انجام میشود، در سالهای گذشته استان قزوین در حوزه جوجهریزی رتبه اول تا دوم را داشت، اما بهدلیل مشکلات موجود، هفته گذشته در رتبه ۲۴ کشوری قرار گرفتیم و این هفته به رتبه ۱۳ کشوری رسیدیم، امیدواریم با تأمین سوخت مرغداریها و رفع مشکلات آنان، این رتبه مجدد ارتقا یابد.
این مسئول اظهار کرد: در بهار سال جاری دو هزا و ۴۱۸ پرونده تخلف به ارزش ریالی ۱۱ میلیارد تومان و ۴۹ پرونده قاچاق کالا به تعزیرات حکومتی معرفی و در خصوص آنان تصمیمات لازم اتخاذ شده است.
وی بیان کرد: در ایام جنگ تحمیلی روزانه ۷۰ تا ۱۲۰ تن روغن وارد بازار قزوین شد و مشکلی در این حوزه نداشتیم، اما خریدهای غیرمنطقی و عجولانه در برخی موارد موجب بروز مشکلاتی شد که از این دروه با کمترین تنش عبور کردیم.
قطع برق موجب ضرر مرغداران شد
در ادامه این جلسه رئیس اتحادیه مرغداران استان قزوین درباره وضعیت جوجهریزی گوشتی اظهار کرد: برق مرغداریها روزانه دو ساعت قطع میشود، این امر موجب بروز تلفات و ضرر و زیان برای مرغداران شده است.
عینالله خیری اضافه کرد: پیش از این قیمت هر کیلو ذرت ۱۲ هزار تومان بود، در حالی که اکنون قیمت هر کیلو ذرت در بازار آزاد ۱۷ تا ۲۰ هزار تومان است، به همین دلیل مرغداران جوجهریزی نمیکنند.
خیری بیان کرد: هر مرغداری ماهانه دو هزار لیتر گازوئیل نیاز دارد که این سوخت برای مرغداران تأمین نمیشود و نبود گازوئیل منجر به عدم جوجهریزی شده است.
وی با اشاره به جدیت در اخراج اتباع از کشور گفت: تأمین کارگر برای مرغداریها با مشکل مواجه شده است؛ باید تدابیری برای این موضوع اندیشیده شود تا مرغداریها بیش از این متضرر نشوند.
قیمت مصوب گوشت قرمز ۶۷۰ هزار تومان اعلام شد
همچنین استاندار قزوین در این جلسه اظهار کرد: در حال حاضر قیمت هر کیلو گوشت گرم گوساله در بازار قزوین ۶۵۰ تا ۷۷۰ هزار تومان است، باید نرخنامه مشخصی از سوی اتحادیه برای گوشت قرمز وجود داشته باشد، همچنین بهدلیل عدم صدور فاکتور در این حوزه شاهد گرانفروشی هستیم.
محمد نوذری ادامه داد: لازم است قیمت تمام شده گوشت آنالیز شده و به قصابیها ابلاغ شود، با توجه به آنالیزهایی که پیش از این صورت گرفته، قیمت مصوب گوشت گرم گوساله ۶۷۰ هزار تومان ثبت شود و این قیمت به قصابیها ابلاغ شود، اگر گوشت با قیمتی بالاتر از این به دست مصرفکنندگان برسد، تعزیرات حکومتی باید ورود کرده و با متخلفان برخورد کند.
نوذری در ادامه تصریح کرد: لازم است در مرغداریها کنتورهای هوشمند نصب شود، ما مشکلی جهت تأمین سوخت مرغداریها نداریم و برای یک ماه آینده سوخت آنان تأمین خواهد شد.
وی بیان کرد: در حال حاضر ۴۲۰ واحد مرغداری در کل استان بصورت پراکنده وجود دارند، لازم است روی سقف سوله مرغداریها، پنلهای خورشیدی نصب شود تا از این طریق به اقتصاد ملی کمک شود.
استاندار قزوین اظهار کرد: میدان میوه و ترهبار با اولویت و به ضرورت باید جابهجا شود، تا پیش از انجام جابهجایی باید نظارتها در این میدان جدیتر انجام شود تا از بینظمی و حضور دلالان در میدان پیشگیری شود، این نیازمند هنر مدیریت و نظارت است.
وی ادامه داد: در ایام جنگ تحمیلی بازار قزوین بخوبی مدیریت شد و ما مرتب بازار را رصد میکردیم، عملکرد ناظرین هم در این ایام مطلوب و قابل قبول بود.
نوذری تصریح کرد: عدم واریز مطالبات گندمکاران موجب بروز مشکلاتی شده است که البته بطور جدی در حال پیگیری این مسئلهایم، در حال حاضر ۱۵۸ هزار تن گندم از گندمکاران خریداری شده است اما برنامه ما خرید ۲۱۲ هزار تن گندم است که امیدواریم به این برنامه برسیم.
انتهای پیام
نظرات