به گزارش ایسنا، یسرائیل کاتس، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به خبرنگاران گفت که این منطقه در ابتدا حدود ۶۰۰ هزار فلسطینی آواره را که مجبور به تخلیه به منطقه المواسی در امتداد ساحل جنوب غزه شدهاند، در خود جای خواهد داد.
براساس گزارش شبکه خبری سیانان، کاتس گفته است فلسطینیهایی که وارد این منطقه میشوند، از طریق غربالگری بررسی میشوند تا مشخص شود که عضو حماس نیستند.
طبق گزارش رسانههای صهیونیست، کاتس گفته در نهایت، بیش از ۲ میلیون فلسطینی - در این منطقه نگهداری خواهند شد. کاتس سپس قول داد که اسرائیل طرحی را که ابتدا توسط دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، مطرح شده بود، اجرا خواهد کرد تا به فلسطینیها اجازه دهد از غزه به کشورهای دیگر مهاجرت کنند.
سیاستمداران صهیونیست از جمله بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم، مشتاقانه از طرح مهاجرت حمایت کردهاند، علیرغم اینکه هیچ کشوری علناً تمایلی به شرکت در آن نشان نداده است.
رسانههای صهیونیست گزارش دادند کاتس گفته منطقه برای فلسطینیهای آواره توسط نهادهای بینالمللی اداره خواهد شد، نه نیروهای اسرائیلی. کاتس گفت که ارتش اسرائیل این منطقه را از راه دور تأمین خواهد کرد، در طرحی که به نظر میرسد تقلیدی از مکانیسم توزیع کمک بنیاد بشردوستانه غزه (GHF) مورد حمایت ایالات متحده و اسرائیل باشد. این نیروها محلهای توزیع را اداره میکنند، اما ارتش اسرائیل آنها را از نظر نظامی محاصره کرده است.
مشخص نیست چه نهادهایی حاضر به شرکت در طرح کاتس هستند، به ویژه از آنجایی که اکثر سازمانهای بینالمللی به دلیل نگرانیهای جدی در مورد امنیت فلسطینیها، از شرکت در محلهای توزیع بنیاد بشردوستانه غزه خودداری میکنند.
به گفته مقامات بهداشتی در غزه و سازمان ملل، از زمان شروع فعالیت این محلها در یک ماه پیش، صدها فلسطینی در تلاش برای نزدیک شدن به آنها به شهادت رسیدهاند.
سخنگوی کاتس به درخواستهای مکرر سیانان برای اظهار نظر پاسخی نداده است. افی دفرین، سخنگوی ارتش صهیونیستی، در کنفرانس مطبوعاتی عصر سهشنبه در پاسخ به سوالی در مورد این طرح گفت که ارتش «گزینههای متعددی را به رده سیاسی ارائه خواهد کرد.» دفرین افزود: «هر گزینهای پیامدهای خود را دارد. ما طبق دستورالعملهای رده سیاسی عمل خواهیم کرد.»
روز سهشنبه، دیوید لمی، وزیر امور خارجه بریتانیا، گفت که بریتانیا با طرح جدید مخالف است، همانطور که با بنیاد بشردوستانه مخالفت کرد. لمی به یک کمیته پارلمانی گفت: «من از اظهاراتی که در ۲۴ ساعت گذشته از کاتس دیدهام، متعجب هستم. آنها با نزدیکی به آتشبس که فکر میکردم به سمت آن میرویم، در تضاد هستند.» لمی افزود که او این طرح را «به عنوان یک زمینه جدی که در آن مردم غزه بتوانند کمک و حمایتی را که در حال حاضر به آن نیاز دارند، دریافت کنند» به رسمیت نمیشناسد.
حماس روز سهشنبه در بیانیهای اعلام کرد که «تلاشهای مداوم اسرائیل برای آواره کردن اجباری مردم ما و تحمیل پاکسازی قومی با مقاومت افسانهای روبرو شده است. مردم ما در برابر کشتار، گرسنگی و بمباران محکم ایستادهاند و هر آیندهای را که از ستادهای اطلاعاتی یا میزهای چانهزنی سیاسی دیکته شود، رد میکنند.»
مایکل سفارد، وکیل صهیونیست، گفت که طرح کاتس به معنای انتقال اجباری جمعیت در آمادهسازی برای تبعید است. سفارد به سیانان گفت که هر دوی اینها جنایات جنگی هستند. سفارد با رد این تصور که هرگونه خروج از غزه میتواند داوطلبانه تلقی شود، گفت: «اگر این اقدامات در مقیاس وسیع - کل جوامع - انجام شود، میتواند به معنای جنایات جنگی باشد.»
وی افزود: «هیچ خروج توافقی وجود ندارد. هیچ خروج داوطلبانهای وجود ندارد. مردم از غزه فرار خواهند کرد زیرا اسرائیل اقدامات اجباری را بر آنها اعمال میکند که زندگی آنها را در غزه غیرممکن میکند. طبق قوانین بینالمللی، برای ارتکاب جرم اخراج، لازم نیست مردم را با زور اسلحه سوار کامیون کنید.»
یک دیپلمات ارشد از امارات متحده عربی، که یکی از کشورهای کلیدی در هر طرحی برای غزه پس از جنگ محسوب میشود، گفت که حذف فلسطینیها از این منطقه محصور غیرقابل قبول خواهد بود.
لانا نسیبه به سیانان گفت: «امارات متحده عربی علناً و قاطعانه جابجایی اجباری فلسطینیها را رد کرده است... موضع عمومی و خصوصی ما این است که ما جابجایی اجباری هر فلسطینی را از این سرزمین برای بازسازی غزه رد میکنیم.»
قطر، که اکنون میزبان مذاکرات نزدیکی بین اسرائیل و حماس است، نیز اخراج جمعیت غزه را رد کرد. ماجد الانصاری، سخنگوی وزارت امور خارجه قطر، روز سهشنبه گفت: «ما به صراحت گفتهایم که با هرگونه جابجایی اجباری فلسطینیها یا هرگونه جابجایی فلسطینیها به خارج از سرزمینشان مخالفیم.»
انتهای پیام
نظرات