• چهارشنبه / ۱۸ تیر ۱۴۰۴ / ۱۳:۳۳
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1404041811069
  • منبع : نمایندگی مرکزی

ابراهیمی مطرح کرد

ضرورت نگاه ویژه‌ به بهره‌وری و صادرات صنعتی

ضرورت نگاه ویژه‌ به بهره‌وری و صادرات صنعتی

ایسنا/مرکزی رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی گفت: در قانون برنامه هفتم توسعه، هدف‌گذاری شده است که سالانه ۸ درصد رشد اقتصادی داشته باشیم که ۳۰ درصد آن مربوط به بهره‌وری است و برای دستیابی به این هدف نگاه ویژه‌ به بهره‌وری و صادرات صنعتی، ضروری است.

نادرقلی ابراهیمی ۱۸ تیر در جریان بازدید از شرکت صنایع آذرآب در نشستی با مدیران این شرکت با بیان اینکه این شرکت یکی از تأثیرگذارترین مجموعه‌های صنعتی کشور است، گفت: استان مرکزی با تنوع بالای شرکت‌ها و تولیدات صنعتی، در رتبه نخست کشور در این عرصه قرار دارد و جامعه کارگری وسیعی را در خود جای داده که نیازمند نگاه ویژه است. وجود صنایع متنوع در استان نشانه سرمایه‌گذاری ملی کلان و بهره‌گیری از منابع انسانی متعهد و توانمند است.

وی با اشاره به بازدید انجام شده از این شرکت، به دستاوردهای آذرآب در حوزه‌های راهبردی کشور اشاره کرد و افزود: شرکت آذرآب صنعتی قدرتمند و مادر در حوزه نیروگاهی و پالایشگاهی است که نه تنها برای استان مرکزی بلکه برای کل غرب آسیا افتخارآفرین است و به دلیل اهمیت بالای این صنعت، مسائل مربوط به آن در مجلس در دستور کار قرار دارد.

ابراهیمی بیان کرد: در این بازدید، مهم‌ترین چالش‌های پیش روی شرکت، به خصوص مسائل مالی و بیمه‌ای، مورد بررسی قرار گرفت. بخشی از مسائل مالی شرکت که شامل تعامل با بانک‌ها، سازمان تأمین اجتماعی و اداره کار است، در سطح استان قابل پیگیری و حل است و اقدامات جدی در این زمینه در جریان است، اما برخی مشکلات بیمه‌ای نیازمند تصمیم‌گیری‌های کلان و سیاست‌گذاری‌های ملی است که پیگیری آن‌ها نیز آغاز شده است.

وی همچنین از برنامه‌های توسعه‌ای این شرکت گفت: با توجه به دستاوردهای مهم، طرح‌هایی برای ارتقای فناوری و بهینه‌سازی ساختار شغلی در دست اجراست. همچنین در زمینه پرداخت‌های بیمه‌ای به توافقات خوبی رسیده‌ایم که باید در چارچوب مقررات ملی نهایی شود.

وی همچنین در ادامه به جنگ ۱۲ روزه اشاره و اظهار کرد: جنگ ۱۲ روزه نشان داد با وجود استفاده دشمن از آخرین تکنولوژی‌های روز دنیا، ایران با ایمان و اعتقاد به ارزش‌ها، دین و وطن‌پرستی، پیروز میدان بود. دشمن در مقابل اتحاد ملت ایران و رهبری مقتدر کشور شکست خورد و این موضوع را در محاسبات خود لحاظ نکرده بود.

ابراهیمی افزود: ما باید تمام توان خود را برای اعتلای کشور، تقویت وحدت ملی و خدمت به مردم به کار بگیریم و همبستگی ملی را روز به روز افزایش دهیم.

وی همچنین یادآور شد: در جنگ ۱۲ روزه، فعالیت‌های صنعتی، کشاورزی، خدمات و مسکن استان طبق روال عادی ادامه داشت که این یک افتخار بزرگ است در حالی که اولین موشک‌های شلیک شده از جمهوری اسلامی به سمت اسرائیل باعث شد مردم آنجا فرار کنند و شب‌ها در سنگرها بسر برند.

ابراهیمی اضافه کرد: ادامه تولید در شرایط جنگی کمتر از کار شهدا نیست و مجمع نمایندگان استان مرکزی از هر اقدامی برای رفع موانع تولید حمایت می‌کند، انتظار می‌رود صنایع استان مرکزی از ظرفیت‌های قانونی مانند قانون جهش تولید دانش‌بنیان، صندوق نوآوری و رفع موانع تولید بهره‌مند شوند.

علی جودکی، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی نیز با تأکید بر نقش کلیدی آذراب در اقتصاد صنعتی کشور گفت: حتی در صورت لزوم، قوانین باید با رویکردی تسهیل‌گرانه بازنگری شوند تا بستر بازگشت آذرآب به روزهای اوج فراهم شود.

وی افزود: برای به حرکت درآوردن چرخ صنعت، به‌ویژه در واحدهای مهمی چون آذرآب، لازم است دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط همکاری و همراهی لازم را داشته باشند.

جودکی همچنین حضور تیم مدیریتی جدید طی دو سال گذشته را اقدامی شایسته و تأثیرگذار دانست و افزود: این واحد صنعتی برای برون‌رفت از مشکلات، نیازمند راهکارهای عملیاتی و اجرایی است. در صورت رفع چالش‌ها، شرکت آذرآب توانایی جذب مستقیم پروژه‌ها را دارد و نیازی به واسطه‌گری نخواهد بود.

علیپور، جانشین رئیس‌کل دادگستری استان مرکزی، با بیان اینکه آرامش نسبی و ثباتی ارزشمند در این مجموعه صنعتی ایجاد شده است، گفت: برای حرکت صحیح چرخه اقتصادی، گاه لازم است برخی قوانین و مقررات با رویکردی انعطاف‌پذیرتر مورد بازنگری قرار گیرند.

وی با اشاره به بازدید رئیس‌کل دادگستری استان مرکزی از این شرکت در سال گذشته، افزود: در پی این بازدید، بخشی از مشکلات مطرح‌شده مرتفع شد و سایر موارد نیز در دستور پیگیری قرار دارد.

مختار احمدی، سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی، نیز از اقدامات نظارتی برای شناسایی مشکلات صنایع بزرگ خبر داد و بیان کرد: در راستای احصای دقیق مسائل موجود در شش واحد صنعتی بزرگ استان، از جمله شرکت آذرآب، بازرسان به این واحدها اعزام شده‌اند تا پس از بررسی، اقدامات لازم در کمیسیون‌های تخصصی انجام شود.

ناصر مالکی مدیرعامل شرکت صنایع آذرآب نیز گفت: موفقیت ایجاد شده در شرکت صنایع آذرآب بواسطه همدلی و یکپارچگی و همچنین تعهد کارکنان این شرکت است که با ریسک پذیری بالا به عنوان ظرفیتی خوب در این واحد صنعتی فعالیت می کنند. استمرار این روند مثبت، نیازمند حفظ روحیه همکاری، پشتیبانی مستمر مسئولان و بهره گیری هوشمندانه از توان تخصصی موجود در شرکت است.

محمد نعمتی معاون طرح و برنامه شرکت صنایع آذرآب نیز در این نشست بیان کرد: با توجه به مشکلاتی که از گذشته در این واحد صنعتی وجود داشته، گام های زیادی برای رفع مشکلات برداشته شده که از جمله آن می توان به ایجاد کمیته های فنی و تخصصی اشاره کرد که در حال حاضر ۳۰ کمیته با حضور ۲۲۲ نفر از متخصصین شرکت با نگرش تیمی فعالیت می کنند.

وی بیان کرد: ظرفیت تولید واقعی پیش بینی شده برای سال ۱۴۰۴ با توجه به نیروی انسانی، ۱۰ هزار تن است که برای ۸ هزار تن آن برنامه و قرارداد وجود دارد و در مرحله تامین مواد قرار دارد و باید برای ظرفیت باقی مانده نیز برنامه ریزی مناسب صورت گیرد.

وی در ادامه بیان کرد: با توجه به مشکلات پیشین و افزایش نفوذ رقبا و مشکلات عدم امکان تامین ضمانتنامه های بانکی، در صورت اتخاذ تمهیداتی، امکان انعقاد ۲۵۰ میلیون یورو قرارداد میسر خواهد شد.

محمد جانمکلی رئیس شورای کار آذرآب نیز به مواردی چون حق بیمه پرسنل و اصلاح عناوین شغلی اشاره کرد و گفت:  تامین اجتماعی بخشنامه ای مبنی بر مطالبه حق بیمه ناشی از اصلاح عناوین شغلی را صادر کرده که این بخشنامه مشکلاتی را برای تمامی جامعه کارگری در سطح کشور به همراه خواهد داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha