مصطفی محمدپور در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه بهزیستی یک نهاد حمایتی و تخصصی است و به حمایت تشکلهای مردمی نیاز دارد، بیان کرد: قانون تکلیفهای متفاوتی برای ما تعریف کرده است؛ در قانون حمایت از معلولان هم خدمات تخصصی و هم خدمات حمایتی داریم.
وی اظهار کرد: در برنامه هفتم توسعه، بهزیستی وظیفهای در حوزه آسیبهای اجتماعی و پیشگیری دارد و باید هم مداخله و هم پیشگیری کنیم؛ اگر خانوادهای درگیر آسیب اجتماعی شود، باید مداخله کنیم و خدمات تخصصی ارائه دهیم در صورتی که این خدمات نتیجه مثبتی نداشته باشد، باید حمایت کنیم.
رئیس اداره بهزیستی کاشمر همچنین به آموزشهای پیش از ازدواج، حین ازدواج و بعد از ازدواج اشاره و اظهار کرد: در زمینه آسیبهای پرونده طلاق، ۱۰ مرکز مشاوره فعال در کاشمر داریم.
وی با اشاره به وضعیت طلاق و اعتیاد در جامعه گفت: در این موضوعات حمایتهای تخصصی در برنامهها دیده شده است.
محمدپور خاطرنشان کرد: باید خانواده محور، معلم محور و دانشبنیان باشیم و فرصتآفرین شویم؛ این خدمات تخصصی باید به سمت مددجو برود و تا قبل از اینکه درگیر آسیب شود به او کمک کنیم.
سالمند شدن ۷۰ درصد جمعیت جامعه تا سال ۱۴۳۰
وی یکی از مشکلات موجود را فراموشی خود بهزیستی دانست و گفت: متأسفانه ما خودمان درگیر بهبود آسیبها هستیم ولی کمکی دریافت نمیکنیم؛ افراد از بهزیستی فقط کمک مالی خواستهاند، در حالی که خدمات ما صرفاً به یک معلول محدود نمیشود و برای همه افراد جامعه از قبل تولد تا پس از مرگ ارائه میشود.
رئیس اداره بهزیستی کاشمر افزود: اگر شرکای اجتماعی و خیرین نباشند، نمیتوانیم فعالیتی داشته باشیم و عملاً تا سال ۱۴۳۰ بالغبر ۷۰ درصد جمعیت جامعه سالمند خواهند بود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۰۰ معلول و سالمند، ۴۰ فرزند بیسرپرست و ۱۳۰ نفر از امدادگیران معتاد توسط همین خیرین و شرکای اجتماعی نگهداری میشوند، افزود: هرچند که این روند بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی شکل گرفته ولی کاشمر شرکای اجتماعی و خیرین بزرگواری دارد که علیرغم همه کمبودها همچنان پای کار هستند.
محمدپور همچنین به وجود ۶ مرکز روزانه نگهداری در شهرستان کاشمر اشاره و اظهار کرد: این مراکز شامل مرکز روزانه توانبخشی، حرفهآموزی پسرانه، حرفهآموزی دخترانه، مرکز اوتیسم، مرکز سالمندان روزانه و مرکز معلولان هستند؛ همچنین دو مرکز شبانهروزی برای سالمندان و معلولان ذهنی تحت نظر یک مؤسسه و یک مرکز نگهداری کودکان بیسرپرست فعالیت دارند.
رئیس اداره بهزیستی کاشمر اظهار کرد: در طول یک سال، حدود ۱۴ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان فقط به عنوان یارانه به این مراکز پرداخت شده که این مبلغ جدا از کمکهایی است که برای هزینههای درمان و تغذیه و همچنین هزینه ایاب و ذهاب پیش از کرونا ارائه شده است.
وی همچنین به بزرگترین مراکز تجمعی معلولان در این شهر اشاره و اظهار کرد: بر اساس قانون، این افراد باید مورد حمایت قرار گیرند تا از بروز مشکلات اجتماعی جلوگیری شود.
چالشهای مالی و کمبود بودجه
محمدپور در ادامه به چالشهای مالی و کمبود بودجه اشاره و خاطرنشان کرد: گرچه برخی از برنامههایی که به بهزیستی ارجاع میشود، فاقد اعتبار هستند اما با این حال، این اداره نمیتواند از اجرای برنامهها و خدمات به مراجعان، حتی افرادی که از شهرهای اطراف مراجعه میکنند، خودداری کند.
وی با بیان اینکه امیدواریم تمامی شهرستانها دارای مراکز توانگری مشابه کاشمر شوند تا از بار هزینهها و خدماتی که به مددجویان بهزیستی ارائه میدهیم کاسته شود، به کمپ ماده ۱۶ اشاره و اظهار کرد: ما افتخار میکنیم که این کمپ در کاشمر فعال است و در حال حاضر از دادستانهای اطراف تماسهایی مبنی بر اینکه تعدادی از معتادان متجاهر آن شهرستانها را نیز پذیرش کنیم دریافت میکنیم؛ در حالی که ظرفیت مرکز معتادان متجاهر کاشمر ۱۰۰ نفر است و میلیاردها تومان از هزینه دولت و سازمان بهزیستی به ماده ۱۶ از طریق ستاد شورای مواد مخدر تأمین میشود.
۵۰۰۰ نفر از مددجویان بهزیستی مستمریبگیر هستند
وی با اشاره به آمار مددجویان افزود: در حال حاضر در بهزیستی ۶۹۲۳ پرونده داریم که بیش از۵۰۰۰ نفر از آنها مستمریبگیر هستند و ۱۱۰ تا ۱۱۵ میلیارد تومان از بودجه بهزیستی به این افراد اختصاص پیدا میکند.
رئیس اداره بهزیستی کاشمر همچنین به خدمات روزانه ارائه شده به مددجویان در این شهر اشاره و اظهار کرد: خدماتی که در تهران و مشهد به مددجویان ارائه میشود، در شهر کاشمر نیز موجود است و مددجویان نیازی به پرداخت هزینه اضافی ندارند؛ ما بهترین خدمات را در این شهر داریم و همکاران و نیروهای تخصصی با تلاش و همکاری شرکای اجتماعی این مراکز را راهاندازی کردهاند و باید از آنها حمایت کنیم.
ایجاد ۳۹۰ فرصت شغلی
وی در ادامه به موفقیتهای بهزیستی در زمینه اشتغال و مسکن اشاره کرد و گفت: در راستای توانمندسازی، طی یک سال اخیر حدود ۳۹۰ فرصت شغلی ایجاد کردیم و ۴۱ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان تسهیلات در این زمینه جذب شده است.
وی اظهار کرد: همچنین در حوزه مسکن از سال قبل برای ۹۵ نفر ۱۱ میلیارد تومان پرداخت کردیم و هر کسی که از جامعه هدف بهزیستی شرایط برخورداری از تسهیلات مسکن را داشته باشد، در قالب خرید یا ساخت، ۲۰۰ میلیون تومان دریافت میکند؛ به علاوه این افراد از آب، برق و گاز رایگان و هزینههای پروانه ساختمانی رایگان برای یک بار برخوردار خواهند شد.
محمدپور در ادامه از اقدامات متنوع این نهاد برای حمایت از معلولان و خانوادههای دارای چندقلو خبر داد و گفت: بعضی از معلولان متوسط به بالا شرایط خاصی دارند که نیاز به مناسبسازی منازل دارند؛ در این راستا، همزمان با ساخت خانه، ۳۵ میلیون تومان بلاعوض برای مناسبسازی پرداخت میشود که شامل تجهیزات ویژهای برای سرویس بهداشتی و حمام، چراغهای مخصوص برای ناشنوایان و امکانات مناسب برای نابینایان است.
محمدپور افزود: در کنار ۱۱ میلیارد تومان که در یک سال اخیر اختصاص یافته، ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان ودیعه مسکن نیز به بانکها معرفی کردهایم که مددجویان میتوانند بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان ودیعه مسکن قرضالحسنه دریافت کنند.
خدمات بهزیستی عمدتاً در حوزه توانمندسازی ارائه میشود
رئیس اداره بهزیستی کاشمر تأکید کرد: خدمات بهزیستی عمدتاً در حوزه توانمندسازی ارائه میشود؛ در راستای منویات مقام معظم رهبری و حمایت از جوانی جمعیت و فرزندآوری، به بهزیستی تکلیف شده است که از خانوادههایی که فرزند دوقلو و سهقلو دارند تا ۶ سال حمایت کنیم؛ در این زمینه، به سرپرست خانوار تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومان بلاعوض و امکانات دیگر اختصاص مییابد.
وی همچنین با اشاره به وضعیت سازمان بهزیستی در مقایسه با کمیته امداد امام خمینی (ره)، گفت: ما زیرمجموعه وزارت رفاه هستیم و دولت بر ما تکلیف میکند، ولی کمیته امداد از زمان تأسیس خود، برخی از محلهای درآمدزایی را ایجاد کرده است؛ اما به عنوان یک نهاد دولتی، ما درآمدی نداریم و فقط هزینه میکنیم.
محمدپور افزود: باید در حوزه پیشگیری فعالیتهایی داشته باشیم که خوشبختانه مراکز مشاوره ما در زمینههای مختلف مانند مشاوره قبل از ازدواج، حین ازدواج، مداخله در طلاق و دیگر دورههای آموزشی فعال هستند.
غربالگری ۶۱۰۰ نوزاد
رئیس اداره بهزیستی کاشمر در خصوص طرح غربالگری بینایی گفت: این طرح هر ساله به صورت ملی برگزار میشود و از زمان تولد هر نوزاد در بیمارستان کاشمر، شنواییسنجی انجام میگردد.
وی افزود: بیشتر دستگاههای موجود در بیمارستان از سوی بهزیستی تأمین شده است که خانوادهها از آن بهرهمند میشوند؛ در سال گذشته، ۶۱۰۰ نفر در سنین ۳ تا ۶ سال مورد غربالگری بینایی قرار گرفتند و برای غربالگری شنوایی نیز ۸۵۰ کودک و ۱۰۰ نوزاد آزمایش شدند.
وی اضافه کرد: در یک سال اخیر، نزدیک به ۲۲ میلیون تومان یارانه برای خدمات مشاوره پرداخت شده است و خدمات دیگری نیز به معلولان ارائه میشود، از جمله ویلچرهای ساده که به ارزش هفت میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به صورت رایگان در اختیار آنان قرار میگیرد؛ همچنین، ۴۰ میلیون تومان باتری سمعک به افرادی که سمعک داشتند، اهدا شده است.
محمدپور در ادامه به کاشت حلزونی اشاره و اظهار کرد: این عمل از محل منابع حساب ذخیره ارزی و بهزیستی، با هزینهای بیش از ۲۰۰ میلیون تومان انجام میشود؛ همچنین، در حوزه انرژی پاک، ۱۶۰ نفر برای نصب پنلهای خورشیدی شناسایی شدهاند که این طرح با همکاری شرکت برق در حال انجام است.
ساختمان بهزیستی با عمری بالای ۶۰ سال
وی در ادامه اظهار کرد: ساختمان بهزیستی نیز با عمری بالای ۶۰ سال، نیاز به بازسازی دارد که امیدواریم با کمک اداره کل و فرمانداری و نماینده مردم در مجلس، ساختمانی درخور شأن شهرستان و مددجویان فراهم کنیم.
انتهای پیام
نظرات