• پنجشنبه / ۱۹ تیر ۱۴۰۴ / ۱۷:۰۸
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1404041911739
  • منبع : دانشگاه تهران

پژوهش استاد دانشگاه تهران، کاندیدای دریافت جایزه بهترین پژوهش علوم محیطی و انرژی سبز

چارچوب نوین برنامه‌ریزی شهری پژوهشگران شهرهای آینده را در برابر تغییرات اقلیمی مقاوم می‌کند

چارچوب نوین برنامه‌ریزی شهری پژوهشگران شهرهای آینده را در برابر تغییرات اقلیمی مقاوم می‌کند

با ارائه چارچوب نوین برنامه‌ریزی شهری در متاورس توسط پژوهشگران دانشگاه تهران، شهرهای آینده در برابر چالش‌هایی مانند تغییرات اقلیمی و رشد شهری شتابان، مقاوم‌سازی می‌شود.

به گزارش ایسنا، پژوهشگران دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران با انتشار مقاله‌ای پیشگامانه در مجله معتبر Sustainable Futures، چارچوبی مفهومی برای انقلاب در برنامه‌ریزی شهری پایدار ارائه کرده‌اند که به عنوان کاندیدای دریافت جایزه بهترین پژوهشگر و پژوهش را در دومین کنفرانس بین‌المللی علوم محیطی و انرژی سبز (ESGE 2025) در کشور فرانسه انتخاب شده است.

این تحقیق که توسط دکتر کرامت‌اله زیاری، استاد دانشگاه تهران و احسان درستکار، پژوهشگر پسادکتری دانشگاه تهران، انجام شده، نخستین مدل یکپارچه‌ای است که فناوری متاورس را با تحلیل‌های مکانی، شبیه‌سازی مشارکتی و هوش مصنوعی تلفیق می‌کند تا شهرهای آینده را در برابر چالش‌هایی مانند تغییرات اقلیمی و رشد شهری شتابان مقاوم‌سازی نماید.

دکتر زیاری با اعلام این مطلب گفت: «یافته‌های کلیدی نشان می‌دهد متاورس با ایجاد «دوقلوهای دیجیتال» شهری، امکان آزمون سیاست‌های توسعه در زمان واقعی را فراهم می‌کند. این چهارچوب با ترکیب داده‌ها GIS، سنجش از دور و اینترنت اشیا، بهینه‌سازی کاربری زمین و مدیریت منابع را ممکن ساخته و از طریق محیط‌های تعاملی، مشارکت بی‌سابقه شهروندان در طراحی فضاهای شهری را محقق می‌سازد.

 استاد نمونه کشوری با اشاره به نمونه موفق این سیستم در جاکارتا که موجب کاهش ۳۴ درصدی زمان تخلیه بحران در سیلاب‌ها شده است، افزود: «با این وجود، پژوهشگران به چالش‌های جدی از جمله نیاز به زیرساخت‌های دیجیتال پیشرفته، شکاف دسترسی جوامع کم‌درآمد به فناوری و لزوم تدوین چهارچوب‌های اخلاقی برای حریم خصوصی داده‌ها اشاره می‌کنند.»

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه تهران، استاد دانشکده جغرافیا تاکید کرد: «این تحقیق مسیر جدیدی برای طراحی شهرهای هوشمند نسل آینده گشوده و تمرکز آن بر آزمایش عملی مدل در «مناطق هوشمند شهری» و توسعه حکمرانی غیرمتمرکز با فناوری بلاکچین است.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha