به گزارش ایسنا، سازمان «نجات کودکان» در گزارش جدید خود در این باره آورده است: ۲۰ درصد از پاسخدهندگان گفتند که در دوران کودکی، بدون رضایتشان، تصاویر غیراخلاقی جعلی از آنها توسط هوش مصنوعی تولید و منتشر شده است.
هدف این تحقیق، روشن ساختن ابعاد خشونت جنسی آنلاین علیه کودکان و نوجوانان در اسپانیا و همچنین بررسی نقش فزاینده فناوری بهعنوان ابزار سوءاستفاده است.
این یافتهها بر پایه پاسخهای پرسشنامهای است که از بیش از ۱۰۰۰ جوان بین ۱۸ تا ۲۱ سال در فاصله مارس تا آوریل امسال جمعآوری شده است.
بر اساس یافتههای این گزارش، بیشتر جوانان نهتنها قربانی رفتارهای سوءاستفادهگرانه بودهاند بلکه از سوی بزرگسالان با اهداف غیراخلاقی از طریق شبکههای اجتماعی، بازیهای ویدیویی یا پلتفرمهای پخش آنلاین نیز مورد تماس قرار گرفتهاند. در این میان دختران بهویژه در معرض خطر بیشتری قرار داشتهاند.
به گزارش یورونیوز، همچنین بخش قابلتوجهی از شرکتکنندگان گفتهاند که تحت فشار قرار گرفتهاند تا تصاویر خصوصی ارسال کنند. در برخی موارد حتی تهدید یا باجگیری نیز برای بهدست آوردن این تصاویر صورت گرفته است.
سازمان نجات کودکان هشدار داده است که این اشکال از خشونت اغلب پنهان میمانند و گزارش نمیشوند.
«کاتالینا پرازو»، مدیر بخش تاثیرگذاری و توسعه منطقهای این سازمان هشدار می دهد: این ارقام فقط نوک کوه یخ را نشان میدهند زیرا اکثر موارد بهدلیل گزارشنشدن و دشواری در شناسایی، بهویژه در فضای دیجیتال، ثبت نمیشوند.
خطر عادیسازی رفتارهای پرخطر و فقدان آگاهی
در این مطالعه همچنین بر روند نگرانکننده عادیشدن ارسال محتوای غیراخلاقی در میان نوجوانان تاکید شده است.
تقریبا نیمی از جوانان، نه تنها هیچ خطری در بهاشتراکگذاری تصاویر خصوصی احساس نمیکنند بلکه بسیاری نیز این کار را برای جلب محبت، توجه یا دستیابی به نوعی مزیت انجام میدهند.
این در شرایطی است که تنها درصد کمی از این گروه سنی به خطرات ارتباط با افراد غریبه یا اشتراکگذاری چنین محتواهایی آگاهی دارند.
به گفته کارشناسان، حتی در مواردی که این رفتارها داوطلبانه هستند، خطرات آن بسیار زیاد است. بهمحض اشتراکگذاری یک تصویر خصوصی، کنترل بر پخش آن از دست خارج میشود و این کار، راه را برای انواع مختلفی از قربانیسازی باز میکند، از انتشار مجدد بدون رضایت گرفته تا استفاده از آن برای اخاذی یا سوءاستفاده توسط بزرگسالان.
انتهای پیام
نظرات