به گزارش ایسنا، «فرانچسکا آلبانیز»، گزارشگر حقوق بشری ویژه سازمان ملل برای فلسطین در مصاحبهای با خبرگزاری آسوشیتدپرس تصریح داشت قدرتمندان دنیا تلاش دارند او را ساکت کنند چون «از بیپناهانی دفاع میکنم که تنها امیدشان این است که نمیرند و کشتار بچههای خودشان را نبینند.»
این وکیل ایتالیایی در امور حقوق بشر اظهار کرد: «این نشانه قدرت نیست بلکه نشانه گناه است.»
وزارت امور خارجه آمریکا اخیرا تصمیم به تحریم آلبانیز، گزارشگر حقوق بشری ویژه سازمان ملل برای فلسطین گرفت در حالی که پیش از آن نیز کارزار ناموفق اعمال فشار بر شورای حقوق بشر سازمان ملل به منظور وادار کردن این نهاد به برکنار کردن آلبانیز از سمتش را به اجرا در آورده بود.
آلبانیز با محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه صراحتا تاکید کرده که این رژیم مرتکب نسلکشی علیه فلسطینیها شده است. این مواضع او اعتراض شدید رژیم صهیونیستی و متحد شماره یک آن، ایالات متحده، را موجب شده است.
«مارکو روبیو»، وزیر امور خارجه آمریکا در مطلبی که در رسانه اجتماعی علیه این گزارشگر سازمان ملل منتشر کرد، مدعی شد: «کارزار جنگ سیاسی و اقتصادی آلبانیز علیه ایالات متحده و اسرائیل دیگر تحمل نخواهد شد. ما همواره در کنار متحدانمان از بابت حقشان برای دفاع شخصی میایستیم.»
ایالات متحده در حالی روز چهارشنبه تحریمهایش علیه آلبانیز را اعلام کرد که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای دیدار با ترامپ و سایر مقامات آمریکایی با هدف مذاکره بر سر حصول یک توافق آتشبس برای جنگ غزه به واشنگتن سفر کرده بود. دیوان بینالمللی کیفری نتانیاهو را به جنایت علیه بشریت در جریان جنگ غزه متهم و برای او حکم بازداشت صادر کرده است.
آلبانیز در مصاحبه با آسوشیتدپرس مقامات آمریکایی را متهم کرد که با احترام از نتانیاهویی که از سوی دیوان بینالمللی کیفری به عنوان یک جنایتکار جنگی تعیین شده و تحت تعقیب قرار گرفته، استقبال کرده و کنارش ایستادند؛ دیوانی که نه ایالات متحده و نه اسرائیل آن را به رسمیت نمیشناسند. ترامپ در ماه فوریه تحریمهایی را علیه این دادگاه اعمال کرد.
آلبانیز گفت: «ما باید این روند را معکوس کنیم و برای اینکه این اتفاق را رقم بزنیم باید متحد بمانیم. آنها نمیتوانند همه ما را ساکت کنند. آنها نمیتوانند همه ما را بکشند. آنها نمیتوانند همه ما را اخراج کنند.»
آلبانیز بیان داشت تنها راه پیروز شدن این است که «از شر ترس خلاص شویم و از فلسطینیها و حقشان برای داشتن کشوری مستقل حمایت کنیم.»
او که این مصاحبه را در محل فرودگاه سارایوو انجام میداد با تاکید بر اینکه مواضع دولت دونالد ترامپ «عادی نیستند»، گفت: «تا زمانی که فلسطین آزاد نشود هیچ کس آزاد نیست.»
این گزارشگر ویژه سازمان ملل این مصاحبه را در مسیر عزیمتش به مراسم ویژه سیامین سالگرد کشتار سال ۱۹۹۵ سربرنیتسا انجام داد؛ کشتاری که در جریان آن بیش از ۸۰۰۰ نفر مرد و پسر مسلمان بوسنیایی در یک منطقه امن تحت حفاظت سازمان ملل در پی تسلط صربها بر این منطقه قتل عام شدند.
سازمان ملل، سازمان دیدهبان حقوق بشر و مرکز حقوق اساسی اقدام ایالات متحده علیه آلبانیز را محکوم کردهاند.
«استفان دوجاریک»، سخنگوی سازمان ملل اظهار کرد: «تحریم کردن گزارشگرهای ویژه سازمان ملل یک سابقه خطرناک و غیرقابل قبول است.»
به نوشته آسوشیتدپرس، هر چند که آلبانیز گزارشهای خود را نه برای «آنتونیو گوترش»، دبیر کل سازمان ملل بلکه برای شورای حقوق بشر سازمان ملل میفرستد – ایالات متحده و هر کشور دیگر عضو سازمان ملل این حق را دارند که با گزارشهای تهیه شده توسط گزارشگرهای مستقل مخالفت کنند. آلبانیز اظهار کرد: «اما ما آنها را تشویق میکنیم به اینکه با ساختار حقوق بشری سازمان ملل تعامل داشته باشند.»
ترامپ ماه فوریه از تصمیم خود برای خارج ساختن ایالات متحده از شورای حقوق بشر سازمان ملل خبر داد.
آلبانیز همچنین در واکنش به خبر تحریم شدنش توسط دولت ترامپ، در ایکس نوشت: «مجازات قدرتمندان از سوی ناتوانان، نشانه قدرت نیست، بلکه نشانه گناه است.»
او در دو پست در روز پنجشنبه نوشت: «بیایید با هم متحد شویم» و از ناظران بینالمللی خواست تا بر بحران داخل غزه تمرکز کنند. او نوشت: «همه نگاهها باید به غزه باشد، جایی که کودکان در آغوش مادرانشان از گرسنگی میمیرند، در حالی که پدران و خواهران و برادرانشان در حالی که به دنبال غذا هستند، بمباران میشوند و تکهتکه میشوند.»
او همچنین در برنامه زنده میدل ایست آی گفت: «به نظر میرسد که من به یک نقطه حساس رسیدهام. «نگرانی من این است که در حالی که من و شما صحبت میکنیم، مردم در غزه در حال مرگ هستند و سازمان ملل متحد کاملاً قادر به مداخله نیست.»
آلبانیز، وکیل حقوق بشر، بارها خواستار پایان دادن به آنچه که او «نسلکشی» اسرائیل علیه فلسطینیان در غزه توصیف میکند، شده است.
او همچنین به الجزیره گفت که از اقدام ایالات متحده علیه خود مرعوب و ساکت نخواهد شد و تأکید کرد که مجازاتهای اعمالشده توسط دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، مانع «تلاش او برای احترام به عدالت و قوانین بینالمللی» نخواهد شد.
این گزارشگر ویژه گفت که تاکتیکهای واشنگتن او را به یاد «تکنیکهای ارعاب مافیا» میاندازد و سپس اظهار داشت که «تحریمها فقط در صورتی مؤثر خواهند بود که مردم بترسند و از مشارکت دست بکشند. میخواهم به همه یادآوری کنم که دلیل اعمال این تحریمها، پیگیری عدالت است.»
او افزود: «البته که من از اسرائیل انتقاد کردهام. اسرائیل مرتکب نسلکشی و جنایت علیه بشریت و جنایات جنگی شده است.»
گزارشگر سازمان ملل متحد خاطرنشان کرد که جنایاتی که در غزه مرتکب میشوند، نه تنها به «جاهطلبیهای ارضی بیچونوچرای اسرائیل» و حمایت حامیان آن، بلکه به «شرکتهایی که از آن سود میبرند» نیز مربوط میشود.
با این حال، او گفت که مشکلاتش در مقایسه با آنچه فلسطینیها در غزه در طول بمبارانهای مداوم اسرائیل، عملیات زمینی و محاصره این منطقه با آن مواجه هستند، هیچ است.
آلبانیز همچنین بنیاد بشردوستانه غزه (GHF) را مورد انتقاد قرار داد و آن را «تله مرگ» نامید. این گروه مورد حمایت اسرائیل و ایالات متحده، مراکز توزیع کمک را اداره میکند که صدها فلسطینی از اواخر ماه مه در صف غذا به ضرب گلوله کشته شدهاند.
او پیش از این از کشورهایی که به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، اجازه پرواز بر فراز حریم هوایی خود در مسیر ایالات متحده را دادند، انتقاد کرده و گفت که آنها ممکن است تعهدات خود را تحت قوانین بینالمللی زیر پا گذاشته باشند.او گفت که دولتهای ایتالیا، فرانسه و یونان باید توضیح دهند که چرا «عبور امن» را برای نتانیاهو فراهم کردهاند، در حالی که از نظر تئوری «موظف به دستگیری» او به عنوان یک مظنون تحت تعقیب بینالمللی بودند.
هر سه کشور امضاکننده اساسنامه رم هستند، معاهدهای که دادگاه کیفری بینالمللی (ICC) مستقر در لاهه را در سال ۲۰۰۲ تأسیس کرد. این دادگاه سال گذشته حکم بازداشت نتانیاهو و یوآو گالانت، وزیر جنگ سابق اسرائیل، را به دلیل جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت که در طول جنگ اسرائیل علیه غزه مرتکب شده بودند، صادر کرد.
آلبانیز در ایکس نوشت: «شهروندان ایتالیایی، فرانسوی و یونانی شایسته این هستند که بدانند هر اقدام سیاسی که نظم حقوقی بینالمللی را نقض کند، همه آنها و همه ما را تضعیف و به خطر میاندازد.»
انتهای پیام
نظرات