• شنبه / ۲۱ تیر ۱۴۰۴ / ۱۴:۲۸
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404042112725
  • خبرنگار : 71415

مقام‌های شورای حقوق بشر سازمان ملل تحریم آلبانیز را محکوم کردند

مقام‌های شورای حقوق بشر سازمان ملل تحریم آلبانیز را محکوم کردند
فرانچسکا آلبانیز

کمسیر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد با صدور بیانیه‌ای خواستار لغو تحریم‌های آمریکا علیه گزارشگر حقوق بشر ویژه این سازمان شد.

به گزارش ایسنا، «فولکر تورک»، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل در واکنش به تحریم «فرانچسکا آلبانیز»، گزارش حقوق بشری ویژه سازمان ملل برای فلسطین، خواستار لغو فوری این تحریم شد.

فولکر تورک در بیانیه‌ای تصریح داشت: «گزارشگران ویژه همچون دیگر بخش‌های اکوسیستم حقوق بشری، ذاتا به مسائل حساسیت برانگیز و اغلب پرمناقشه که مورد توجه بین‌المللی قرار می‌گیرند رسیدگی می‌کنند.»

او خاطرنشان کرد: «کشورهای عضو حتی در صورتی که با مخالفتی شدید مواجه شوند باید به جای توسل جستن به مجازات، تعامل اساسی و سازنده داشته باشند. حملات و تهدیدات علیه منصوبین در رویه‌های ویژه و همچنین نهادهای مهمی همچون دیوان بین‌المللی کیفری باید متوقف شوند.»

فولکر تورک ادامه داد: «راه‌حل این است که مناظره و گفتگوها بر سر نگرانی‌های حقوق بشری واقعی که آنها مورد رسیدگی قرار می‌دهند افزایش یابد نه اینکه کاهش یابد.»

ایالات متحده روز چهارشنبه آلبانیز را به این بهانه که به دنبال برخورد دیوان بین‌المللی کیفری با مقام‌های آمریکایی و اسرائیلی است هدف تحریم قرار داد.

«مارکو روبیو»، وزیر امور خارجه آمریکا در پستی که در شبکه اجتماعی «ایکس» منتشر کرد، نوشت: «امروز من اقدام به اعمال تحریم علیه فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل به خاطر تلاش‌های نامشروع و شرم‌آور او برای برانگیختن برخورد دیوان بین‌المللی کیفری علیه مدیران اجرایی، شرکت‌ها و مقام‌های آمریکایی و اسرائیلی می‌کنم.»

او مدعی شد آلبانیز «کارزار جنگ سیاسی و اقتصادی» علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی به راه انداخته و «اقدامات او دیگر تحمل نخواهند شد.»

تحریم‌های واشنگتن علیه آلبانیز در پی گزارش چند روز پیش این گزارشگر اعمال شدند؛ گزارشی که در آن آلبانیز شرکت‌هایی نظیر مایکروسافت، آلفابت، آمازون و پالانتیر را متهم به تسهیل اشغال سرزمین‌های فلسطین توسط رژیم صهیونیستی کرد. او گفت که شرکت پالانتیر سخت‌افزارها، فن‌آوری و زیرساخت‌های تجسسی و نظامی را به اسرائیل در راستای پشتیبانی از اشغالگری غیرقانونی آن داده‌ است.

این در حالی است که کمیته‌ هماهنگی رویه‌های ویژه در شورای حقوق بشر سازمان ملل نیز در بیانیه‌ای تحریم‌های آمریکا علیه آلبانیز را محکوم کرد.

این کمیته در بیانیه خود در واکنش به این تحریم‌ها تصریح داشت: «سکوت یک گزینه نیست.»

در بیانیه این کمیته تصریح شد: «اینها تنها به منزله تحریم علیه یک کارشناس حقوق بشری مستقل منصوب شده توسط شورای حقوق بشر سازمان ملل نیستند بلکه بازتاب دهنده حمله مداوم دولت کنونی آمریکا به کلیت نظام سازمان ملل و ارزش‌های اساسی آن شامل حقوق بشر، عدالت، پاسخگویی و حاکمیت قانون هستند.»

این کمیته در بیانیه خود تاکید کرد: فرانچسکا آلبانیز صرفا ماموریتی که شورای حقوق بشر سازمان ملل به او محول کرده را به اجرا در آورده است؛ این شورا مشخصا از این گزارشگر ویژه خواسته تا درباره نقض اصول و بنیان‌های حقوق بین‌الملل، قوانین بشردوستانه بین‌المللی، و کنوانسیون ژنو توسط اسرائیل تحقیق کند.

در ادامه این بیانیه آمده است: «آلبانیز با وجود مواجهه با شرایط بسیار چالش برانگیز از جمله ارعاب و حملات شخصی هماهنگ (از جمله علیه اعضای خانواده‌اش) مطابق با قوانین رفتاری برای منصوبین در رویه‌های ویژه عمل کرده است.»

این کمیته تصریح داشت: «مستند ساختن و برملا کردن نقض فاحش قوانین حقوق بشری بین‌المللی و قوانین بشردوستانه بین‌المللی توسط اسرائیل و دیگر عاملان چیزی است که باید مورد حمایت قرار بگیرد نه اینکه دولت‌ها علیه آن تحریم اعمال کرده تا آن را تضعیف کنند. ما شجاعت آلبانیز در بیان حقیقت خطاب به قدرتمندان را تحسین کرده و با او اظهار همبستگی می‌کنیم.»

در انتهای این بیانیه آمده است: «ساکت ماندن در برابر چنین بی‌اعتنایی و توهین فاحشی به قوانین حقوق بشری دیگر یک انتخاب نیست. ما از همه کشورها، شورای حقوق بشر و اعضای جامعه بین‌المللی می‌خواهیم قاطعانه از نظام چندجانبه مخصوص ترویج حقوق بشر و حمایت از آن دفاع کرده و حملات غیرموجه علیه فرانچسکا آلبانیز و نظام حقوق بشری سازمان ملل را محکوم کنند. تضعیف مداوم اکوسیستم حقوق بشری و مکانیزم‌های آن برای پاسخگوسازی دیگر نباید نادیده گرفته شود.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha