بختیار خلیقی، شنبە ۲۱ تیر در جلسە شورای معادن کە در سالن شهدای گمنام استانداری کردستان برگزار شد، اظهار کرد: استان کردستان با تولید بیش از ۵۰ درصد طلای کشور، به عنوان یکی از قطبهای معدنی کشور شناخته میشود.
وی افزود: تاکنون بیش از ۵ هزار و ۶۷۲ نفر در حوزه معدن استان شاغل هستند که از این تعداد، ۵ هزار و ۲۰۰ نفر اشتغال واقعی دارند.
خلیقی ادامه داد: بر اساس آمار ارائە شدە در حال حاضر در استان کردستان، ۲۱۱ معدن فعال در استان در حال بهرهبرداری هستند، همچنین ۲۹ معدن در حال تجهیز و ۱۵۴ معدن غیرفعال شناسایی و ذخایر قطعی معادن استان نیز حدود ۱.۲۵ میلیارد تن برآورد میشود.
بیشترین تمرکز معادن در سقز و بیجار
خلیقی اضافە کرد: طبق گزارش ارائهشده، شهرستانهای سقز و بیجار دارای بیشترین تعداد معادن و ذخایر معدنی بوده و سهم قابلتوجهی در اشتغالزایی و تأمین مواد معدنی استان دارند.
۱۸ نوع ماده معدنی؛ سنگ آهن و مرمر در صدر
مدیرکل صمت استان بیان کرد: در استان کردستان ۱۸ نوع ماده معدنی شناسایی شده که در این گزارش، ۱۶ نوع از آنها بررسی شدهاند کە از نظر ذخیره قطعی، مهمترین مواد معدنی استان شامل سنگ آهن با ۴۸ میلیون تن، آهک با ۱۳۸ میلیون تن،
مرمر با ۶۴ میلیون تن است.
کردستان، طلاییترین استان کشور
خلیقی افزود: معدن طلای کردستان با ذخیره قطعی ۴۱ تن و عیار ۱.۷۳ گرم در تن، سالانه ۵ تن شمش خالص تولید میکند، این معدن ۵۲ درصد طلای تولیدی کشور را تأمین کرده و کردستان را به دومین استان دارای ذخیره طلای کشور تبدیل کرده است.
سنگآهن بیجار؛ قطب تولید سنگ آهن غرب کشور
وی ادامه داد: معدن سنگآهن بیجار با ذخیره ۶۸ درصدی و تولید سالانه یک میلیون تن، به عنوان بزرگترین واحد معدنی سنگآهن استان شناخته میشود، این معدن با اشتغالزایی مستقیم برای بیش از ۹۰۰ نفر، سالانه حدود ۷۵۰ هزار تن استخراج دارد و دارای ذخیره قطعی ۱۱ میلیون تن است.
اجرای طرح تحول زمینشناسی در کردستان
مدیرکل صمت استان خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۱، استان کردستان به عنوان یکی از استانهای منتخب اجرای طرح تحول زمینشناسی سهجانبه انتخاب شد که در این طرح ۲۵ برگه نقشه ۵۰ هزارم و ۷۵ پروژه تخصصی در حوزه ژئوشیمی، زمینشناسی اقتصادی، فیزیک هوا و... تعریف و اجرا شد که نتایج قابل توجهی در کشف و شناسایی ذخایر جدید به همراه داشت.
رشد چشمگیر درآمدهای حقوق دولتی معادن
خلیقی ادامە داد: میزان حقوق دولتی وصولشده از معادن استان در سال ۱۴۰۳ به رقم ۲ هزار و ٨٤۳ میلیارد تومان رسید که این رقم بیش از هدفگذاری اولیه ۲۰۰۰ میلیارد تومانی است.
وی ادامە داد: همچنین از محل اعتبارات تملک دارایی، ۱۰۳ میلیارد تومان به استان بازگشته است، در حالی که سهم واقعی استان ۴۲۶ میلیارد تومان برآورد شده است.
انتهای پیام
نظرات